JOMA SPEED 309 vs. JOMA OLIMPICO 301

pepe126p
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów...
Z racji tego, że chcę rozpocząć poważniejszą przygodę z bieganiem, a mianowicie konstruując plan treningowy i odpowiednią dietę (nie chodzi tu akurat o nadwagę [178 cm wzrostu, przy wadze 78 kg], tak więc postanowiłem zakupić sobie w miarę profesjonalne buty do biegania.
Dotychczas moja przygoda z bieganiem nie miała ciągłego charakteru... mianowicie regularnie (w sezonie wiosenno-jesiennym 3-5 dni w tygodniu grywam w piłkę nożną lub ogólnie uprawiam sport, w sezonie zimowym 2-3 razy w tygodniu). W przeciągu tygodnia sportowego zdarzało mi się biegać, lecz akurat nie miałem do tego odpowiednich butów. Przyznam się, że przyjaciel masażysta-fizjoterapeuta trochę mnie nastraszył konsekwencjami, jakie mogą wynikać z biegania w butach na płaskiej, mało amortyzującej podeszwie.
Doszedłem więc do wniosku, iż czas najwyższy zakupić jakieś buty i na początek oczywiście nie chcę wydawać na nie dużej kwoty. W internecie znalazłem dwa modele, które mnie zainteresowały, lecz nie znalazłem dostatecznych informacji odnośnie zastosowania. Na forum również nie znalazłem tematu satysfakcjonującego moje informacyjne oczekiwania. Tak więc pytam was forumowicze, które z niżej prezentowanych modeli są dobre na początek. Chcę zaznaczyć, że teren po którym zamierzam biegać jest dość zróżnicowany, ale z przewagą asfaltu.
3692861183.jpg
3657998979.jpg

... cóż, po namyśle i braku odzewu zdecydowałem się na zakup obydwu par butów, lepiej mieć 2... niż żadnych. Zaznaczając fakt, że cena ich była bardzo przystępna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ