Buty Mizuno
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W Polsce nie dostaniesz. Podobno w Warszawie na Broniwskiego maja pojawic sie w lipcu. Pozostaja zagraniczne sklepy internetowe lub wycieczka do Czech.
kledzik
kledzik
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Rider albo Mustang albo obydwa - w każdym razie ta sama klasa buta - mają być chyba już od Lipca na Broniewskiego 71 w Warszawie.
Mercurego nie będzie
Goodbay - nie znam.
Zadzwoń tam żeby się zapytać, kiedy będą - gość się ucieszy, że ktoś się interesuje Mizuno: 669 28 08 - prowadzi to Pan Rysio.
Mercurego nie będzie
Goodbay - nie znam.
Zadzwoń tam żeby się zapytać, kiedy będą - gość się ucieszy, że ktoś się interesuje Mizuno: 669 28 08 - prowadzi to Pan Rysio.
-
- Zaprawiony W Bojach
A czy ktos biegal w Mizuno? Jesli tak to jak np wypada porownanie z ASICS'em. Jak amotryzacja w Mizuno, taka "twarda" jak w ASICS czy miękka jak w Nike?
Ibex
-
- Rozgrzewający Się
Biegałem w 3 parach Mizuno (niestety "skończyły" się już kilka lat temu - podobnie kilka lat trwała moja przerwa w bieganiu).
Jak się mają buty Mizuno do Asics'ów - nie da się porównać. Po prostu Mizuno jest marką wyłącznie dla biegaczy - biegaczy długodystansowych, marką "kultową". A Asics'y - cóż dobre, niektóre modele nawet bardzo dobre ale brakuje mi tego (?) czegoś ... tego "błysku". Asics'y muszę rozbiegać, do "pełnego" biegania nadają się dopiero po 50 -100 km , a Mizuno ubieram .... i już.
Szkoda, że są takie problemy w Polsce z kupnem. Ale nawiązałem już kontakt z przedstawicielami Tej marki z Czech. I niedługo napiszę co z tego wynikło.
Jak się mają buty Mizuno do Asics'ów - nie da się porównać. Po prostu Mizuno jest marką wyłącznie dla biegaczy - biegaczy długodystansowych, marką "kultową". A Asics'y - cóż dobre, niektóre modele nawet bardzo dobre ale brakuje mi tego (?) czegoś ... tego "błysku". Asics'y muszę rozbiegać, do "pełnego" biegania nadają się dopiero po 50 -100 km , a Mizuno ubieram .... i już.
Szkoda, że są takie problemy w Polsce z kupnem. Ale nawiązałem już kontakt z przedstawicielami Tej marki z Czech. I niedługo napiszę co z tego wynikło.
MOŻNA WIELE - TRZEBA TYLKO BARDZO CHCIEĆ
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Chcać zaczynac dyskucję o tym, czy leszy Asics czy Mizuno weszlibysmy na bardzo grząskie wody - dyskusja była by podobna do: Co lepsze AMD czy Intel (dla niezorientowanych są to odwieczni główni wrogowie na rynku procesorów komputerowych)?
Ja biegam głównie w Asicsach - biegałem w jednych Mizuno (Wave Legend ale były dla mnie zbyt "Motion Control" (jeden z moich kolejnych testów - pobiegać w takich butach). Ale dobre - bardzo dobre buty.
I jedni i drudzy robią świetne buty. Tylko że Mizuno jest jeszcze (pisze to w połowie czerwca 2003) w Polsce nie do dostania a zatem to je podraża bo przez internet czy na wyjeździe to więcej kosztuje.
Ja biegam głównie w Asicsach - biegałem w jednych Mizuno (Wave Legend ale były dla mnie zbyt "Motion Control" (jeden z moich kolejnych testów - pobiegać w takich butach). Ale dobre - bardzo dobre buty.
I jedni i drudzy robią świetne buty. Tylko że Mizuno jest jeszcze (pisze to w połowie czerwca 2003) w Polsce nie do dostania a zatem to je podraża bo przez internet czy na wyjeździe to więcej kosztuje.
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli biegałeś w Mizuno i w Asicsach to jaka jest różnica w numeracji obydwu butów. Znaczy, że jak ja biegam w 9 US Asics to jakie powienienem miec Mizuno
Ibex
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie czułem różnicy.
Biegam tak pomiędzy - czasem 11 czasem 11 1/2 w Asicsach a Mizuno kupiłem 11 1/2.
Zresztą jak kupowałem w Runnersworld to sie mnie pytali - jakie mam rozmiary butów w których biegam - i poradzili mi odpowiedni rozmiar.
Biegam tak pomiędzy - czasem 11 czasem 11 1/2 w Asicsach a Mizuno kupiłem 11 1/2.
Zresztą jak kupowałem w Runnersworld to sie mnie pytali - jakie mam rozmiary butów w których biegam - i poradzili mi odpowiedni rozmiar.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wiem o co Tobie chodzi tak umiarkowanie - zresztą nie potrafię tego ocenić.
Biegałem tylko w jednych Nikach - rzeczywiście były bardzo mięciutkie ale to był Pegasus - jedne z fajniejszych butów stricte Amortyzujących (Cushion) i one musiały byc mięciutkie.
Asicsy - biegałem i biegam tylko w butach Stabilizujących - wiec już trochę sztywniejszych, co oczywiście na uczycie miękkości też się przekłada.
A te Mizuno - to były Motion Control - czyli maksimum Stabilizacji - czyli jeszcze sztywniejsze.
Trudno mi jest porównać te buty bo w każdej marce biegałem w innym typie buta.
Kup Asicsy i Mizuno z jednej półki to się przekonasz
Biegałem tylko w jednych Nikach - rzeczywiście były bardzo mięciutkie ale to był Pegasus - jedne z fajniejszych butów stricte Amortyzujących (Cushion) i one musiały byc mięciutkie.
Asicsy - biegałem i biegam tylko w butach Stabilizujących - wiec już trochę sztywniejszych, co oczywiście na uczycie miękkości też się przekłada.
A te Mizuno - to były Motion Control - czyli maksimum Stabilizacji - czyli jeszcze sztywniejsze.
Trudno mi jest porównać te buty bo w każdej marce biegałem w innym typie buta.
Kup Asicsy i Mizuno z jednej półki to się przekonasz

- romek
- Zaprawiony W Bojach
a propos Mizuno:
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 6&start=10
(Edited by romek at 12:12 pm on June 18, 2003)
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 6&start=10
(Edited by romek at 12:12 pm on June 18, 2003)