buty w trojmiescie?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanko, gdzie najlepiej wybrac sie po buty w trojmiescie (najlepiej w gdansku) troche polazilem po sklepach na starym miescie i sie zalamalem bo do biegania rekomendowano mi buty do kosza na sale, a jak sie pytalem o konkretne modele to nie wiedzieli o co chodzi... Nike Pegasus? A co to? Takie niebieskie? Moze ktos wie gdzie sa jakies duze sklepy z butami i z fachowa obsluga??
Dzieki wielkie
haplo
Dzieki wielkie
haplo
"Real athletes run others just play games"
-
- Zaprawiony W Bojach
Czesc haplo. Z tego co wiem sklepu z fachowa obsluga w 3-miescie nie znajdziesz. Bez problemu jednak znajdziesz doswiadczonych biegaczy, ktorzy poradza Tobie jakich butow i gdzie poniennes szukac. Pojaw sie jutro na spotkaniu Grupy Trojmiejskiej. Z pewnoscia bedziesz serdecznie przyjety. O spotkaniu mozesz wiecej przeczytac tu: http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... &topic=103 badz na stronie Grupy - link w podpisie do mego postu.
Zapraszamy
kledzik
Zapraszamy
kledzik
-
- Wyga
Oj na razie to sesja
I to tak ze nie wiem o co chodzi
Sypiam po 4 godzinki wiec niestety przez najblizszy tydzien nie mam w ogole czasu
Ledwo ta godzinke co drugi dzien jestem w stanie wygospodorowac na bieganie po polach u mnie na Kowalach
Ale slyszalem ze w Carrefourze jest jakis duzy sklep z butami... I w ogole sie zastanwiam nad Nike Pegasus, tyle ze waze 93kg przy 1.95 wzrostu i jestem supinatorem (biegam glownie po sciezkach polnych, ale chce tez buty na asfalt bo jak do jade do domu do Olsztyna to tam mam tylko asfalt)....a na Runner's World napisali ze to but dla lzejszych
hmmm a ja za lekki nie jestem
No i teraz mam dopiero problem bo juz powoli glupieje i juz mam butowy metlik w glowie 
Dzieki!
Na spotkaniu grupy trojmieskiej sie z checia pojawie, tyle ze nie wiem ile tam bedzie ze mnie pozytku jak ja ledwo 6-7 km przebiegam na razie
ostatnio 7km w 34 minuty.... hmmm

Ale slyszalem ze w Carrefourze jest jakis duzy sklep z butami... I w ogole sie zastanwiam nad Nike Pegasus, tyle ze waze 93kg przy 1.95 wzrostu i jestem supinatorem (biegam glownie po sciezkach polnych, ale chce tez buty na asfalt bo jak do jade do domu do Olsztyna to tam mam tylko asfalt)....a na Runner's World napisali ze to but dla lzejszych

Dzieki!
Na spotkaniu grupy trojmieskiej sie z checia pojawie, tyle ze nie wiem ile tam bedzie ze mnie pozytku jak ja ledwo 6-7 km przebiegam na razie

-
- Zaprawiony W Bojach
To masz problem. Bo nielatwo znalezc buty cushion dla ciezkiego biegacza.
Zerknij jednak TUTAJ a znajdziesz kilkadziesiat par butow dla supinatorow, bez wytpienia beda tam tez odpowiednie dla Twej wagi. Oczywiscie otwarte pozostaje pytanie czy ktorys z tych butow mozna kupic w Gdansku.
Czlowieku 7 km w 34 minuty!? To grubo ponizej 5 min/km . My tak szybko nie biegamy. Bedziesz musial w soboty trenowac na luzie i miec wzglad na slabszych kolegow.
kledzik
Zerknij jednak TUTAJ a znajdziesz kilkadziesiat par butow dla supinatorow, bez wytpienia beda tam tez odpowiednie dla Twej wagi. Oczywiscie otwarte pozostaje pytanie czy ktorys z tych butow mozna kupic w Gdansku.
Czlowieku 7 km w 34 minuty!? To grubo ponizej 5 min/km . My tak szybko nie biegamy. Bedziesz musial w soboty trenowac na luzie i miec wzglad na slabszych kolegow.
kledzik
-
- Wyga
Tylko co z tego jak wiecej niz 7 km po takim biegu to nie dam rady przebiec
No ale to chyba po prostu blad poczatkujacego, nie potrafie ocenic dobrze tempa... Jakie ono powinno byc dla poczatkujacych ? 6min/km?
A jutro rano na lowy obuwnicze wyruszam :]

A jutro rano na lowy obuwnicze wyruszam :]
-
- Wyga
Dzieki za linka kledzik... Heh wszystkie buty sa dla "small to medium frame" hmmm
czy nikt nie pomyslal o tych ciezszych biegaczach 
W sumie prawa rynku... duzo wiecej jest jednak biegaczy budowy "biegacza"
No nic pewnie po prostu czesciej bede buty wymienial...

W sumie prawa rynku... duzo wiecej jest jednak biegaczy budowy "biegacza"

-
- Zaprawiony W Bojach
Haplo, nie wiem na ile jestes poczatkujacy. Jest jednak zasada niemal bez wyjatkow, ze wszyscy poczatkujacy biegaja za szybko i tak tez jest zapewne w Twym przypadku. Trudno mowic jakie tempo jest odpowiednie 5 czy 6 min/km. Sprobuj przyjac zasade, ze w kazdym momencie biegu mozesz calkowicie swobodnie rozmawiac, ze nie ma prawa przeszkadzac Tobie najmniejsza nawet zadyszka - to wlasnie jest odpowiednie tepo na pierwsze tygodnie i miesiace biegania.
Nic sie nie stanie jezeli bedziesz biegal w butach dla lekkich biegaczy. Bedziesz musial jednak uwaznie obserwowac ich stan zuzycia i liczyc sie z tym, ze prawdopodobnie przyjdzie Ci je wymieniac na nowe po 400 czy 500 kilometrach miast 800 czy 1000.
Nie wiem czy w Gdansku mozna kupic brooks'y, jezeli tak dowiedz sie o model brooks dyad (mam nadzieje, ze nie przekrecam) . Buty te sa podobno specjalnie dla ciezkich supinatorow.
kledzik
Nic sie nie stanie jezeli bedziesz biegal w butach dla lekkich biegaczy. Bedziesz musial jednak uwaznie obserwowac ich stan zuzycia i liczyc sie z tym, ze prawdopodobnie przyjdzie Ci je wymieniac na nowe po 400 czy 500 kilometrach miast 800 czy 1000.
Nie wiem czy w Gdansku mozna kupic brooks'y, jezeli tak dowiedz sie o model brooks dyad (mam nadzieje, ze nie przekrecam) . Buty te sa podobno specjalnie dla ciezkich supinatorow.
kledzik
-
- Wyga
a orientuje sie ktos do jakiej grupy butow zaliczyc by mozna PERFORMANCE SUPPORT adidasa, bodajze SUPERNOVA? Czy to jest stability, czy motion control??
hmm dzieki
hmm dzieki

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W Gdansku nie znajdziesz haplo zadnego sklepu z butami do biegania z fachowym personelem. Musisz polegac na wlasnych informacjach i na wlasnych odczuciach - nalegaj na to, zeby sprzedawca dal ci przebiec sie w bucie po sklepie (na pewno bedzie patrzyl na Ciebie jak na wariata, ale trudno).
Nike Pegasus widzialem w piatek na Manhattanie we Wrzeszczu.
(Edited by DaB at 7:45 am on June 9, 2003)
Nike Pegasus widzialem w piatek na Manhattanie we Wrzeszczu.
(Edited by DaB at 7:45 am on June 9, 2003)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Zajrzyj też do małych sklepów sportowych w Młynie w Gdańsku Głównym.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
-
- Wyga
Dzieki!! Kupilem sobie dzisiaj Nike Pegasus model z 2001 roku w Mlynie po utargowaniu za 135 zloty
Hmmm na poczatek to mam nadzieje beda dobre buty. Dzieki jeszcze raz wszystkim!

-
- Wyga
Hmmm przed koncem sesji nie ma szans
Poza tym chyba troche przesadzilem na poczatek i od 3 dni nie biegam bo cos mnie zaczelo kolano bolec... hmmm codziennie rano budze sie i mam nadzieje ze juz mi przejdzie, bo chce biegac
Kurde chyba sie zarazilem bieganiem!

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Muszę znależć coś dla siebie w 3M - właściwie to najchętniej w Gdyni, ale Gdańsk też może być. Może ktoś widział jakieś fajne buty /jestem neutralny, ew. lekka supinacja/.
Przy okazji służę informacją, że w Geant-ie w Osowej, w Athlets Foot widziałem Nike Skylon nr 42 za 300zł /wyprzedaż/.
Przy okazji służę informacją, że w Geant-ie w Osowej, w Athlets Foot widziałem Nike Skylon nr 42 za 300zł /wyprzedaż/.
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie doczekałem się żadnej podpowiedzi, ale też sytuacja w 3M jest dosyć trudna. Przemierzyłem sporo kilometrów po Gdańsku i Gdyni - butów nie kupiłem.
biegowa recydywa