Pomoc w wyborze butów

Alcan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Zdecydowałem się kupić wreszcie porządne buty do biegania. Przez długi czas biegałem w halówkach adidasa ( model predator chyba), ale nie nadają się już nawet do leżenia w szafie. Zmieniłem je kiedyś na buty biegowe z lidla za 69 zł jednak pojawił się problem z piszczelami. W halówkach problem nie występuje.
To samo tyczy się butów do piłki, gdy mają podeszwę i prawie 0 amortyzacji również nie mogę biegać z tego powodu. Gdy zmieniłem na inne ( adidas 11 pro) problem zniknął.
Wczoraj wróciłem do tych butów z lidla, jednak po 6 km czułem, że znowu problem wróci.

W związku z tym postanowiłem kupić porządne buty i zastanawiam się jaki model i na co dokładnie patrzeć? Spora amortyzacja? A może umiarkowana?
Byłbym wdzięczny za pomoc.

Limit to 300 zł.
Stopa naturalna, waga 80 kg.
Biegam 24-30 km tygodniowo, czasami interwały. Aktualne tempo to 6 km- 30 min.
Twarda nawierzchnia, po lasach rzadko.
PKO
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Jeśli twarda nawierzchnia, to postaw na amortyzację. Najlepiej wybierz się do jakiegoś sklepubiegacza, czy coś w te deseń. Może zrobisz przy okazji badania stopy, okaże się czy pronujesz/supinujesz, doradzą Ci najlepiej :)
Polakoss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nike ma specjalne buty do biegania ja posiadam i jestem zadowolony. Popytaj w każdym sklepie nike

___________________________________________________________________________________

Najlepszy optyk warszawa polecam!
Ostatnio zmieniony 15 gru 2013, 10:08 przez Polakoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Polakoss pisze:Nike ma specjalne buty do biegania
Adidas też ma specjalne buty do biegania. Asics też ma takie specjalne. I kilkadziesiąt innych firm obuwniczych. Nawet Salomon oprócz nart robi specjalne buty do biegania! :orany:

A kolega Polakoss chyba zapomniał dodać sobie linka w podpisie ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ