New Balance 1022

Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak juz niejednokrotnie pisałem jestem maniakiem na punkcie butów - uwazam, że są piękne. Mam jeszcze inne odchyły o których nawet nie chce pisać :nienie:

Jakiś czas temu "zakochałem sie" w NB 1022 - znając je tylko z katalogów. Urzekła mnie szczególnie ich podeszwa. Długo na nie czekałem ale udało sie - już je mam. Sa to buty z najwyższej półki New Balance i dlatego nalezało wyłozyc za nie 'aż' lub 'tylko' ( porównują do cen Nike lub Adidas ) 279 zł.
Planuje iż posłuża mi do codziennego chodzenia i na razie od 2 dni pełnia taka role. Nie mogłem sie jednak oprzec aby sie w nich troszkę przebiec -  są w tym naprawde dobre.
Nie chce pisać ich technicznych danych bo znajdziecie na stronach producenta ale jako uzytkownik bardzo je chwalę i wszystkim polecam :taktak:
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No napisz coś o tych innych odchyłach. Chyba, ze to na jakimś innym forum opisujesz to daj link!?
To kupiłeś 1022 do chodzenia a nie do biegania?
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No napisz coś o tych innych odchyłach.
Fredzio - troche sie wstydze, bo nawet w tym miłym gronie forumowiczów moge zostać uznany za wariata :trup:
No ale cóż: pisałem już że swoje pierwsze pary startówek zakopałem w drewninej "trumience" a inne dziwactwa to: głaskanie, przytulanie, zabawa, rozmawianie z butami, traktowanie je "po ludzku" jak kolege np. jadac na wycieczkę zakładam takie buty, które jeszcze tam nie były, żeby i one sobie pozwiedzały - zeby potem mozna było sobie z nimi powspominac :hahaha: A robię to wszystko dlatego, iz bardzo sie cieszę z zakupu kazdej pary - a wiecie, nie przychodzi to łatwo ( kasa )
To kupiłeś 1022 do chodzenia a nie do biegania?
Tak - bedą mi słuzyć do chodzenia, zamieniają na tym stanowisku podstarzałe Asicsy GT2060, które zostają przesunięte w szeregi butów treningowych.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzialem je w AthleticFoots w Częstochowie, ale niestety jak dla mnie miały zbyt sztywną podeszwę (jeżeli by miały mi służyć do biegania)
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziwne Dawidek- nie rozmowy i glaskanie ale to ze gdy buty zuzyja sie od chodzenia to je przenosisz do kategorii biegowych. Ja, jak chyba wielu, zuzyte bieganiem buty dozynam chodzeniem.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No ja mam podobny kierunek bieganie -> chodzenie.
A co do głaskania, jeżdżenia na wycieczki  - ...........no dlaczego nie ? Ale czy to dotyczy tylko butów sportowych czy wszystkich? Chyba, ze masz tylko sportowe? Kapci też to dotyczy  ?
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie kierunek  bieganie, a potem  do ogródka do prac polowych.Chociaż muszę przyznać , że crossowych butów nie mogę w żaden sposób zamęczyć, żeby obrały dalszy kierunek czyli śmietnik lub piec.
Awatar użytkownika
Cirrus
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

... Dawidku czy objawy sie nasilaja, czy stan ten mozna raczej okreslic jako niepokojacy ale stabilny? :)
Pozdrawiam: Cirrus
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja się nie dziwię dawidkowi, NB 1022 jest rzeczywiście piękny. Do tego but jak dla mnie, nie wiem ale nie mogę znaleźć nic sensownego w sklepach. Newline miało wczoraj stoisko na CM, mieli 1022-jki, ale oczywiście nie było rozmiaru. A do tego wszystkiego w Krakowie i okolicach nie ma przedstawiciela NB i też kiszka. No nic, może przy innej okazji mi się uda?
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawidku - a Kobieta, nie jest przypadkiem zazdrosna? ;)
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawidku - a Kobieta, nie jest przypadkiem zazdrosna? ;)
Nie - zna te moje "odchyły" ale sie tym nie przejmuje. Martwiłem sie, że bedzie zazdrosna o całe bieganie bo to jednak troche czasu zabiera ale rozumi to  a nawet jest zadowolona :taktak:
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może sie i przyłączy?
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obiecała sama sobie ( zanim zostalismy parą ) że w tym roku jeszcze zacznie truchtac, ja jestem tylko jeszcze częscią jej motywacji. Dodatkowo zadeklarowałem sie, że zadbam o buty dla niej oraz pokieruję jej "treningami" :hahaha:
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:taktak:
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1022 wyglądają super. Wkrótce zamierzam je kupić (jesli się spasują z moimi stopami).  Jakoś jestem związany emocjonalnie z NB.
Co do chodzenia w "biegówkach" to  podobnao nie należy.
Dwarf
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ