Kayano IX
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Radzę uważać na rozmiar buta Kayano IX kupując go "na odległość". Jeśli ktoś zna swój rozmiar buta w Asics'ie, który jest specyficzny dla tej marki, to jeszcze za mało żeby być pewnym co do odpowiedniego rozmiaru KIX. Mało tego, nawet mając pewność co do rozmiaru samego Kayano można sie mylić co do wersji IX-tej. Wg mnie but jest większy od poprzedników o 0,5 EUR. Radzę starannie przymierzyć zanim podejmiemy decyzję.
Janusz
-
- Zaprawiony W Bojach
Porównywałem Kayano VII 41,5 z KIX 41,5, a więc te same modele z róznych edycji ale w jednakowej numeracji. KIX jest większy od porzednika. Inaczej jest już z GEL 1080, ten jest identyczny z Kayano VII w tym samym numerze 41,5.
Może przy innych numeracjach jest inaczej, osobiście byłbym zdziwiony, bo przyczyna rozbieżności tkwi chyba w nowej konstrukcji, ale może sie mylę.
Może przy innych numeracjach jest inaczej, osobiście byłbym zdziwiony, bo przyczyna rozbieżności tkwi chyba w nowej konstrukcji, ale może sie mylę.
Janusz
-
- Zaprawiony W Bojach
W końcu wymieniłem... uff... i teraz wiem na 100%! Różnica jest o cały 1 EUR czyli większa niz przypuszczałem!
A więc mając 41,5 EUR w Asics, trzeba było kupić Kayano IX 40,5 Eur czyli zamiast 8 US (Kayano VII), 7,5 US.
A Gel 1080 41,5 czyli tak samo jak Kayano VII.
A więc mając 41,5 EUR w Asics, trzeba było kupić Kayano IX 40,5 Eur czyli zamiast 8 US (Kayano VII), 7,5 US.
A Gel 1080 41,5 czyli tak samo jak Kayano VII.
Janusz