Salomon speedcross 3 ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 63 min
- Życiówka w maratonie: brak
Co sądzicie o tych butach?
Zastanawiam się nad zakupem butów do treningów zimą.Biegam po asfalcie,lecz większość kilometrażu pokonuję po szutrowych ,polnych drogach.Czy w takim wypadku muszę mieć na zimę buty z kolcami?To będzie moja pierwsza biegająca zima,tak więc proszę o poradę co wybrać,na co zwrócić uwagę przy wyborze zimówek.Teraz biegam w Mizunach riderach i sobie chwalę,ale zimą te butki chyba nie zdadzą egzaminu.Proszę o poradę.
Zastanawiam się nad zakupem butów do treningów zimą.Biegam po asfalcie,lecz większość kilometrażu pokonuję po szutrowych ,polnych drogach.Czy w takim wypadku muszę mieć na zimę buty z kolcami?To będzie moja pierwsza biegająca zima,tak więc proszę o poradę co wybrać,na co zwrócić uwagę przy wyborze zimówek.Teraz biegam w Mizunach riderach i sobie chwalę,ale zimą te butki chyba nie zdadzą egzaminu.Proszę o poradę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Mam te buty w wersji CS i używam ich zimą do biegania po lesie. Moim zdaniem sprawdzają się, podeszwa jest strasznie agresywna i nie potrzeba kolców. Jednak jeśli zamierzasz biegać po asfalcie to odradzam, to zabije podeszwę w tym modelu.
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
mam te buty, kupiłem miesiąc temu na zime właśnie, lekkie, wygodne, dobrze wykonane, wersja z kolcami nie jest potrzebna wydaje mi się
-
- Rozgrzewający Się
Czyli nadają się,ale tylko na szutrówkę i śnieg.
A pozostałe trasy?
Może niech mi ktoś doradzi konkretnie jakich butów używać zimą do biegania,najlepiej uniwersalne,lub oddzielnie na szuter i na asfalt.
A pozostałe trasy?
Może niech mi ktoś doradzi konkretnie jakich butów używać zimą do biegania,najlepiej uniwersalne,lub oddzielnie na szuter i na asfalt.
-
- Rozgrzewający Się
Czyli nadają się,ale tylko na szutrówkę i śnieg.
A pozostałe trasy?
A pozostałe trasy?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Podejrzewam, że na asfalcie, podobnie jak w wersji 2, podeszwa wytrze się bardzo szybko. Poza tym, znikoma to przyjemność latać po asfalcie z takim bieżnikiem.
Wersja bez CS, zadziwiająco szybko przemaka.
Wersja bez CS, zadziwiająco szybko przemaka.