GARMIN FORERUNNER 405 - PROŚBA O POMOC

kubas500
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:43:03

Nieprzeczytany post

WITAM, ZAKUPIŁEM SOBIE POLECANY I DOBRZE OPISYWANY SPRZĘT, ALE MAM PROBLEM Z JEGO OBSŁUGĄ. A INSTRUKJA NIE JEST DOKŁADNA. CHCĘ USTAWIĆ NA TRENINGI, ŻEBY LICZYŁ MI POWIEDZMY PRZEZ 17 KM CO KILOMETR MÓJ WYNIK I DOCELOWO ZEBYM W POZNANIU NA MARATONIE MÓGŁ CO KILOMETR ZERKAĆ JAKIE SĄ ODCZYTY, TO PO PIERWSZE. PO DRUGIE CZY STOPER JAKIS CO KILOMETR ZEBY OBLICZAL JAKI CZAS MIAŁEM, ZEBYM SAMEMU MOGŁ ZASTOPOWAC - BO GPS MOZE SIĘ MYLIC, A CO 1KM POWINNY BYC NA TRASIE INFORMACJE KTÓRY TO KM, BĘDĘ MÓGŁ KONTROLOWAC, Z AUTOMATU ZACZNIE WTEDY LICZYĆ CZAS KOLEJNEGO , MACIE POMYSŁ JAK TO USTAWIC, OPIS??? BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY
PKO
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

trchę chaotycznie napisałeś no i z capslockiem :P

jesli chcesz żeby co co kilometr automatycznie pokazywał czas to od tego jest funkcja Auto Lap - Treningi>Opcje, ustawiasz tam dystans "okrążenia". Jest to Auto Lap według dystansu.

a jesli chcesz sam sprawdzać tempo na ostatnim kilometrze wyłącz Auto Lap i co kilometr wciskaj przycisk Lap.

Funcji Auto Lap według pozycji nie sprawdzałem, nie wiem jak z niej korzystać ;)

Chyba o to ci chodziło?
Obrazek
trombalski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:39:23

Nieprzeczytany post

Jak objasnial kolega, mozesz uzywac AutoLap, mozesz tez zaprogramowac w Garmin Center lub w Garmin Connect trening zaawansowanny, na maraton np. 41 powtorzen odcinka 1km plus jeden ostatni,, ktory zakonczysz nacisnieciem lapa na kresce. Musisz takze ustawic pole z Tempem ost okr w zegarku: Ustawienia/Pola danych/. Wtedy masz podglad tempa ostatniego kilometra. Jesli w czasie biegu oznaczenia kilometrowe mijasz wczesniej niz to pokazuje garmin, mozesz recznie (wcIskasz lap) wymusic zakonczenie odcinka. Oficjalny dystans i czas i tak dostaniesz od orga. Mozesz tez zatrudnic Virtualnego Partnera. Podajesz mu tempo, np. 3:33 i wystarczy sie go pilnowac, a przylecisz w 2:30:00. Czego zycze :-)
gangi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, sorry ale podepne sie pod temat z innym pytaniem. Czy w garminie 405 bede w stanie ustawic trening 15'trucht 10' pauza 5x5'mocny bieg p2' 5'trucht 15"rytm p45" 10' trucht
Bedzie to mozliwe? z gory dzieki, mam zamiar go kupic:-)
trombalski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:39:23

Nieprzeczytany post

@ gangi - na sajcie Garmin Connect możesz ustawić dowolną kombinację treningu (byle potem to spamiętać). Także tę, o którą pytasz. Następnie wysyłasz do zegarka. Jeśli wprowadzisz trening do kalendarza, pojawi się na zegarku określonego dnia. Zauważyłem, że jeśli w kalendarzu umieścisz więcej niż jeden trening danego dnia, to na zegarku widać tylko jeden.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ