NIKE
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Byłem w weekend w firmowym sklepie NIKE.
Takie gówno tam sprzedają, że OSTRZEGAM, BARDZO BRZYDKIE SŁOWO TU PADA
Oni nie maja normalnego obuwia NIKE tylko 100% obuwia dla dresiarzy. Oni sa po prostu głównym zaopatrzycielem Dresiarstwa w Polsce, nie tylko w buty ale takze i w ubrania.
A przeciez NIKE sprzedaje na świecie naprawde fajne rzeczy. Czasem też w Polsce ale nie w oficjalnych sklepach NIKE.
(Edited by FREDZIO at 11:24 am on Mar. 24, 2003)
Takie gówno tam sprzedają, że OSTRZEGAM, BARDZO BRZYDKIE SŁOWO TU PADA
Oni nie maja normalnego obuwia NIKE tylko 100% obuwia dla dresiarzy. Oni sa po prostu głównym zaopatrzycielem Dresiarstwa w Polsce, nie tylko w buty ale takze i w ubrania.
A przeciez NIKE sprzedaje na świecie naprawde fajne rzeczy. Czasem też w Polsce ale nie w oficjalnych sklepach NIKE.
(Edited by FREDZIO at 11:24 am on Mar. 24, 2003)
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak się pytam w sklepach firmowych nie tylko NIKE'a ale też innych o obuwie do biegania to patrzą na mnie jak na debila.
Najwięcej jest wyjściowych trampek do "garnituru".
W żadnym sklepie nie uzyskałam fachowej informacji, dopiero na forum coś udało mi się ustalić.
Tutaj dziękuję wszystkim co się wypowiadali na temat butów
Najwięcej jest wyjściowych trampek do "garnituru".
W żadnym sklepie nie uzyskałam fachowej informacji, dopiero na forum coś udało mi się ustalić.

Tutaj dziękuję wszystkim co się wypowiadali na temat butów

Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
-
- Zaprawiony W Bojach
no to jak można dorzucić swoje trzy grosze:
nabyłem niedawno (jakieś 120 km temu) buty Nike Air EFSANE posiadają podeszwę na gumie BRS100 ponoć specjalnie do biegania po asfalcie - że niby nie będzie się ścierać no i niestety (chyba że jestem zupełny ciemniak) zauważyłem znaczne jak na ten dystans zużycie podeszwy, jak się przyjżeć to wygląda to że podeszwa na pięcie na zawnątrz (tzn. ok. 3mm plaster gumy BRS bo tylko tyle tego jest na podeszwie) jest o połowę cieńszy niż od wewnętyrznej strony pięty (chyba że to tylko złudzenie) tym bardziej że dość dużą część dystansu przebiegłem po leśnych ścieżkach. No chyba że w butach z BRS1000 nie można biegać w lesie?!
Zobaczymy co będzie dalej?
A co do sklepów to była już dyskusja na ten temat, wniosek był jeden: "sklepy i ich obsługa jest nastawiona na dresiarzy"! A czasami nie licz że Ci ktoś pomoże!
nabyłem niedawno (jakieś 120 km temu) buty Nike Air EFSANE posiadają podeszwę na gumie BRS100 ponoć specjalnie do biegania po asfalcie - że niby nie będzie się ścierać no i niestety (chyba że jestem zupełny ciemniak) zauważyłem znaczne jak na ten dystans zużycie podeszwy, jak się przyjżeć to wygląda to że podeszwa na pięcie na zawnątrz (tzn. ok. 3mm plaster gumy BRS bo tylko tyle tego jest na podeszwie) jest o połowę cieńszy niż od wewnętyrznej strony pięty (chyba że to tylko złudzenie) tym bardziej że dość dużą część dystansu przebiegłem po leśnych ścieżkach. No chyba że w butach z BRS1000 nie można biegać w lesie?!
Zobaczymy co będzie dalej?
A co do sklepów to była już dyskusja na ten temat, wniosek był jeden: "sklepy i ich obsługa jest nastawiona na dresiarzy"! A czasami nie licz że Ci ktoś pomoże!
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj oglądałam buty do biegania, i co ciekawe na półkach z takim rodzajem butów buszowało dużo osób, których bym nawet nie posądzała o poruszanie się na czworakach.
Fakt, były przeceny, ostatnie pary i butki szły jak świeże pieczywko
Do tego stopnia, że dresy nawet nie mierzyły swoich wyjściowych pantofli. 2 pary srrruuu do koszyczka i do kasy rączym truchtem.
Ja osobiście znalazłam buty kobiece, do biegania po nierównym gruncie (PUMA), była tylko jedna para w moim rozmiarze, ale mam nareszcie coś sensownego
Wczoraj je przetestowałam i jestem zachwycona.
Fakt, były przeceny, ostatnie pary i butki szły jak świeże pieczywko

Do tego stopnia, że dresy nawet nie mierzyły swoich wyjściowych pantofli. 2 pary srrruuu do koszyczka i do kasy rączym truchtem.
Ja osobiście znalazłam buty kobiece, do biegania po nierównym gruncie (PUMA), była tylko jedna para w moim rozmiarze, ale mam nareszcie coś sensownego

Wczoraj je przetestowałam i jestem zachwycona.
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
A ja , posiadając bezcenną wiedzę z tego forum, wogóle nie próbowałam szukać butów w tych wszystkich "super salonach" tylko od razu udałam się na Broniewskiego i kupiłam NB 715 (za 190,-) i też jestem nimi zachwycona. Dodam, że zakupu leginsów, kurtki i bluzki New Line w tym samym sklepie dokonałam po cenach niższych niż katalogowe. Jola
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Żeby nie skłamać, to chyba 77. Jest to na pewno róg Broniewskiego i Rudnickiego (z Ostrobramskiej 520). Też będę musiała się tam wybrać, bo chciałam kupić Polara. Może w przyszłym tygodniu się tam wybiorę. Jola
Pozdrawiam, Jola
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Broniewskiego 71
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki Fredziu
Jola

Pozdrawiam, Jola
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ja widzialem nike z serii bowerman czyli ze szczegolna mysla o biegaczach, ale buciki drogie. Po przecenie nie zeszly ponizej 300zl.
Kupilem wiec NB716 za 240 i jest fajno
Kupilem wiec NB716 za 240 i jest fajno

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja w zeszłym roku kupiłem NIKE Pegasus (z serii Bowermana) za 195 zł. Bardzo fajne, lekkie, miękkie, szybkie buty (troche nie dla mnie wprawdzie) ale w sklepach NIKE sie ich nie kupi.
To jeszcze taka dygresja o NIKE.
NIKE ma naprawdę świetne wzornictwo.
Ich buty Pegasus, Skylon są naprawdę "śliczne" (Skylon jest też u nas do dodstania w sklepach Athlete's Foot).
A zegarki biegowe ?!!
Od kilku dni mam Polara. Ma on oczywiście sporo dobrych funkcji ale uważam, że nie jest pomyślany zbyt dobrze. Główny przycisk do łapania międzyczasów jest niewygodny. Sam zegarek jest uważam badziewiasty z wyglądu. A spójrzcie jak pięky jest zegarek NIKE i jak ergonomicznie i z głową zaprojektowany (w prawdzie nadaje się tylko do noszenia na lewym ręku).

Według mnie najlepszy biegowy zegarek (na świecie). Wprawdzie drogi niestety - $130.
(Edited by FREDZIO at 11:01 am on Mar. 25, 2003)
To jeszcze taka dygresja o NIKE.
NIKE ma naprawdę świetne wzornictwo.
Ich buty Pegasus, Skylon są naprawdę "śliczne" (Skylon jest też u nas do dodstania w sklepach Athlete's Foot).
A zegarki biegowe ?!!
Od kilku dni mam Polara. Ma on oczywiście sporo dobrych funkcji ale uważam, że nie jest pomyślany zbyt dobrze. Główny przycisk do łapania międzyczasów jest niewygodny. Sam zegarek jest uważam badziewiasty z wyglądu. A spójrzcie jak pięky jest zegarek NIKE i jak ergonomicznie i z głową zaprojektowany (w prawdzie nadaje się tylko do noszenia na lewym ręku).
Według mnie najlepszy biegowy zegarek (na świecie). Wprawdzie drogi niestety - $130.
(Edited by FREDZIO at 11:01 am on Mar. 25, 2003)