Co z bidonem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ośmielam się zacząć nowy temat,
mimo iż trochę przeglądałem forum nigdzie nie znalazłem informacji co zrobić (jak nosić) bidon z napojem podczas biegania (>1h); prosiłbym o radę bardziej doświadczonych biegaczy (oczywiście biegaczki także) co wybrać:
-camelbag (drogie > 100 zł sam plecaczek)
-nerka, czy wygodne, czy może będzie przeszkadzać?
-noszenie w ręce ? chyba bardzo niewygodne (gdzieś się tu już wywnętrzniłem że jestem inwalidą bez ręki)
-może coś innego?
mimo iż trochę przeglądałem forum nigdzie nie znalazłem informacji co zrobić (jak nosić) bidon z napojem podczas biegania (>1h); prosiłbym o radę bardziej doświadczonych biegaczy (oczywiście biegaczki także) co wybrać:
-camelbag (drogie > 100 zł sam plecaczek)
-nerka, czy wygodne, czy może będzie przeszkadzać?
-noszenie w ręce ? chyba bardzo niewygodne (gdzieś się tu już wywnętrzniłem że jestem inwalidą bez ręki)
-może coś innego?
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
proponuje na poczatek
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... =7&topic=2
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... =7&topic=2
-
- Zaprawiony W Bojach
Niezbyt dobrze mi sie biegalo w pasku z uchwytem na bidon. Chlupocze to i buja sie... Chyba, ze jest to taki pasek przypominajacy pas na granaty, tyle, ze zamiast granatow ma malutkie buteleczki.
Jednak bezkonkurencyjny, mimo ze drogi jest camelbag.
kledzik
kledzik
-
- Zaprawiony W Bojach
to mi się podoba !Quote: from kledzik on 3:41 pm on Mar. 20, 2003
Niezbyt dobrze mi sie biegalo w pasku z uchwytem na bidon. Chlupocze to i buja sie... Chyba, ze jest to taki pasek przypominajacy pas na granaty, tyle, ze zamiast granatow ma malutkie buteleczki.
kledzik
ale ale , czy módłbyś jeszcze poszperać i może znaleźć model pół/pół tzn. 2 granaty i 2 bidony?:sss:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niedawno nabylem nerke i sobie chwale, biega sie fajnie. Trzeba sie troche przyzwyczaic do chlupotania i dodatkowego obciazenia, ale jak sie przywyknie to jest fajnie. Ja jednak nie o tym chcialem.
Interesuje mnie to jakich uzywacie bidonow. Czy sa jakies kultowe bidony dla biegaczy czy uzywacie raczej rowerowych? W trojmiejskich sklepach sprzedawcy nie slyszeli nic o bidonach dla biegaczy (ale o czym oni wogole slyszeli?). Na co trzeba zwracac uwage przy wyborze bidonu? Macie jakies doswiadczenia?
Interesuje mnie to jakich uzywacie bidonow. Czy sa jakies kultowe bidony dla biegaczy czy uzywacie raczej rowerowych? W trojmiejskich sklepach sprzedawcy nie slyszeli nic o bidonach dla biegaczy (ale o czym oni wogole slyszeli?). Na co trzeba zwracac uwage przy wyborze bidonu? Macie jakies doswiadczenia?
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
-
- Wyga
Cos podobnego do tego pasa i w podobnej cenie udalo mi sie kupic w InterSporcie w Szwecji: 3x33ml + mala kieszonka na klucze. Bidoniki mogly by miec nieco lepsze smoczki(?), ale i tak jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.
Scoco
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nerka to taka lekka saszetka z kieszeniami i uchwytem na bidon. Calosc jest na pasku. Nerke zaklada sie tak, ze cale obciazenie spoczywa a tylu (na nerkach wlasnie).
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki DaB. Tzn. , ze z nerka biegalo mi sie nie najlepiej.Quote: from DaB on 11:08 am on Mar. 21, 2003
Nerka to taka lekka saszetka z kieszeniami i uchwytem na bidon. Calosc jest na pasku. Nerke zaklada sie tak, ze cale obciazenie spoczywa a tylu (na nerkach wlasnie).
kledzik
- Puman
- Stary Wyga
Nie chciałem rozpoczynać nowego wątku na ten temat, więc dopisuje do tego.Quote: from DaB on 11:08 am on Mar. 21, 2003
Na śląsku nigdzie nie mogę tego dostać i stąd moja prośba, czy ktoś z Was mógłby kupić taką nerkę i mi ją przysłać (oczywiście wcześniej przeleje pieniądze na wskazane konto) ?
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Ostatnio widziałam w Decatlonie camelbagi z workiem po coś około 245PLN. Natomiast w okolicach Gocławia w mniejszym sklepie sportowym (głównie rowerowym, ale nie tylko) camelbagi bez worka Meridy po 95PLN.
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
- mesz
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:51+
Możesz zamówić przez internet nerkę Quick Draw Jacka Wolfskina. Cena 80 ZLP. Sklep www.e-horyzont.pl , szukaj w katalogu plecaki / podkategoria torebki biodrowe.