Witam
Ostatnia deska ratunku, bo nigdzie nie mogę do tego dojść, a zaczyna to mocno irytować. Jak zgrać pojedyńczy trening , który mam w pliku tcx do Garmin training center, ktory poprawnie wyświetlił się zresztą nawet w kalendarzu w danym dniu, więc do tego momentu wygląda jakby wszystko było ok. Natomiast przy próbie wysłania do zegarka tego konkretnego treningu wyświetla się ciągle pytanie, że mam jakieś kilkadziesiąt innych treningów (tych z folderu example workouts głównie) (Your device has 62 workouts that are not in Garming center. Would you like to save them in garmin training center?) - zaznaczam, że zegarek też jest czysty od innych zbędnych treningów. Jak klikam nie - nic się nie wysyła. Jak klikam tak leci wszystko od góry do dołu zaśmiecając treningami zegarek. Jak wysłać ten jeden jedyny konkretny trening , który chcemy do zegarka? Próbowałam też zaimportować ręcznie do garmin connect , ale niestety pojawia się informacja , że nie zaimportowało treningu w ogóle. Czy ktoś byłby tak miły i poradziłby jak to rozwiązać, bo wygląda na to, że albo nie ogarniam programu albo działa na zasadzie wszystko albo nic. Próbowałam też te treningi (example) wykasować w programie, ale niby nie ma tego folderu , a on nadal mi mówi, że ma kilkadziesiąt treningów. Już nie mam siły do zabawy z tym, a nie chcę mi się ręcznie wprowadzać danych treningów.
Import pojedyńczego treningu z garmin training center
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przypuszczam że chodzi o "workout".
Po pierwsze "workout" musi być w kalendarzu, w odpowiednim dniu. Data nie może być z przeszłości, powinna być dzisiejsza lub przyszła.
Jak już wstawisz trening w odpowiednim dniu to wybierasz "Send to device", w okienku które się wyświetli nie zaznaczasz nic (no chyba że chcesz wrzucić jakieś dodatkowe treningi bez wstawiania do kalendarza), dajesz "ok" czy "next" i już.
U mnie to działa (mam 305 i i GTC 3.6.5)
Pisałem z głowy - jak sobie nie poradzisz to wieczorem mogę zrobić jakieś "screeny"
Po pierwsze "workout" musi być w kalendarzu, w odpowiednim dniu. Data nie może być z przeszłości, powinna być dzisiejsza lub przyszła.
Jak już wstawisz trening w odpowiednim dniu to wybierasz "Send to device", w okienku które się wyświetli nie zaznaczasz nic (no chyba że chcesz wrzucić jakieś dodatkowe treningi bez wstawiania do kalendarza), dajesz "ok" czy "next" i już.
U mnie to działa (mam 305 i i GTC 3.6.5)
Pisałem z głowy - jak sobie nie poradzisz to wieczorem mogę zrobić jakieś "screeny"
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak i niby tak to powinno działać. Problem w tym, że na mojej 305 wszystko działało bez problemu. Co prawda tam nie przeszkadzały mi te śmieci w zegarku, bo te przykładowe treningi pochodzą z własnie Training Center i one sobie tam były nic nie było ruszane i przy każdym nowym treningu jaki dodałam Twój sposób działał. Problem pojawił się przy 910XT gdzie tu po prostu zgłupiałam. Wczoraj ze 3h siedzialam żeby zrozumieć jak te treningi się zrzucają do zegarka, ale za każdym razem wychodziłam z siebie, bo raz wszedł , a raz nie, a przy trzecim razie wchodził i ten co chcę plus duplikowały się jakieś stare, które na zegarku są i miałam je podwójnie, a kolejny raz zrzucały się też wszystkie włącznie z tymi przykładowymi. Training Center używam tylko do zgrywania treningów, bo niektóre mam już w pliku i nie chcę mi się ich ponownie wklepywać w Garmin Connect.
Napiszę dokładnie jak postępuje krok po kroku. Na wstępie tylko wyjaśnie , że w końcu żeby pozbyć się zupełnie tych przykładowych treningów weszłam w ukryty folder , który znajduje się gdzieś w katalogu Appdata (workouts) i wykasowałam wszystko, a treningi w końcu niechciane zniknęły. W Training Center wszystko czyste. Importuje trening - wszystko załadowane i poprawnie wyświetliło się w kalendarzu. I jak rozumiem tu już jest ten moment, w którym klikam "send to device" ? I w przypadku 305 działało, a w przypadku 910xt magia. Albo wszystko albo nic, albo jakieś kopie starszych. Strasznie to irytujące, a ja nie wiem co sobie w programie pomieszałam, że robi mi się taki bajzel przy zgrywaniu. I pojawia się niby, to okienko informacyjne, że zostało zgrane, ale w zegarku żadnego śladu po nowym treningu. I finalnie każdy trening zgrywam po 20 minut zanim mi wskoczy, a ja nie wiem nadal jak to zrobić w 2 minuty. Taka jedna ważna rzecz, która mi w tym przeszkadza - to gdy mam zupełnie czysto w programie i nie ma tam żadnych treningów prócz nowego pojawia się okienkow przykładowo "Your device has 9 workouts that are not in Garmin Training Center. Would you like to save them in Garmin Training Center?". Gdy nie kliknę tak nie zgra mi się do zegarka trening , który chcę, a gdy kliknę tak to zaśmieci mi program niechcianymi treningami w zegarku zduplikuje niektóre treningi i wychodzi na to, że kasuje te niepotrzebne i zostawiam ten co chciałam". I zazwyczaj tak je zgrywam. To dosyć czasochłonne, a nie sądzę by nie było na to lepszego sposobu. A czasami jest tak, ze importuje do programu trening , a on w ogóle nie wskoczy do zegarka.
Napiszę dokładnie jak postępuje krok po kroku. Na wstępie tylko wyjaśnie , że w końcu żeby pozbyć się zupełnie tych przykładowych treningów weszłam w ukryty folder , który znajduje się gdzieś w katalogu Appdata (workouts) i wykasowałam wszystko, a treningi w końcu niechciane zniknęły. W Training Center wszystko czyste. Importuje trening - wszystko załadowane i poprawnie wyświetliło się w kalendarzu. I jak rozumiem tu już jest ten moment, w którym klikam "send to device" ? I w przypadku 305 działało, a w przypadku 910xt magia. Albo wszystko albo nic, albo jakieś kopie starszych. Strasznie to irytujące, a ja nie wiem co sobie w programie pomieszałam, że robi mi się taki bajzel przy zgrywaniu. I pojawia się niby, to okienko informacyjne, że zostało zgrane, ale w zegarku żadnego śladu po nowym treningu. I finalnie każdy trening zgrywam po 20 minut zanim mi wskoczy, a ja nie wiem nadal jak to zrobić w 2 minuty. Taka jedna ważna rzecz, która mi w tym przeszkadza - to gdy mam zupełnie czysto w programie i nie ma tam żadnych treningów prócz nowego pojawia się okienkow przykładowo "Your device has 9 workouts that are not in Garmin Training Center. Would you like to save them in Garmin Training Center?". Gdy nie kliknę tak nie zgra mi się do zegarka trening , który chcę, a gdy kliknę tak to zaśmieci mi program niechcianymi treningami w zegarku zduplikuje niektóre treningi i wychodzi na to, że kasuje te niepotrzebne i zostawiam ten co chciałam". I zazwyczaj tak je zgrywam. To dosyć czasochłonne, a nie sądzę by nie było na to lepszego sposobu. A czasami jest tak, ze importuje do programu trening , a on w ogóle nie wskoczy do zegarka.