Asics Gel-Eagle Trail II ???
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Asics Gel-Eagle Trail II, biega moze ktos w tych butach, jak tak to czy moglby sie podzielic wrazeniami?
jak nie to mozecie polecic jakies buty do biegania po lesie itp, moze cos z new balance, asics, nike. dosc interesujace na moje oko sa jeszcze 806 z nb.
z gory dzieki za odp.
---
You don't win silver, You lose gold.
jak nie to mozecie polecic jakies buty do biegania po lesie itp, moze cos z new balance, asics, nike. dosc interesujace na moje oko sa jeszcze 806 z nb.
z gory dzieki za odp.
---
-
- Zaprawiony W Bojach
W najnowszym niemieckim wydaniu "Runner's World" jest opis kilkudziesieciu rodzajow butow, ktore pojawily sie niedawno na rynku. Asics Gel-Eagle Trail II uzyskal znakomite recenzje. Oto tlumaczenie stosownego fragmentu.
"Nowy Eagle Trail jest najbardziej trailowym [czyli: terenowym] z trailowych butow jakie wyprodukowal dotychczas Asics.Odpowiednio wyprofilowana i elastyczna podeszwa zapewnia idealna przyczepnosc zarowno przy biegu pod- jak i z gory. Jest swietnie dopasowany do piety. "Heel-Fit-System" zapewnia, ze sznurowanie buta zapewnia tez stabilnosc piety. Cholewka z kolei jest wytrzymala i nadaje sie do kazdego terenu. Nowy Asics Gel-Eagle Trail II posiada rowniez wszystkie funkcje, ktore Asics oferowal w Impact Guidance Systems (tzw. I.G.S.) Oznacza to odpowiednie polaczenie stabilizacji i amortyzacji. Biegacze, ktorzy dla nas testowali te buty chwalili glownie wyjatkowa przyczepnosc, a rowniez amortyzacje i bezpieczenstwo jakie but zapewnia stopie.
Podsumowanie: Silnie profilowana podeszwa pozwala na bieg w kazdym terenie. Duza stabilnosc i amortyzacja.
Cena: 130 euro"
Z tabelki zamieszczonej pod artykulem wynika, iz but zalecany jest glownie biegaczom o lekkim lub o normalnym ciezarze, o normalnym ulozeniu stopy, ewentualnie z nieznaczna pronacja.
kledzik
"Nowy Eagle Trail jest najbardziej trailowym [czyli: terenowym] z trailowych butow jakie wyprodukowal dotychczas Asics.Odpowiednio wyprofilowana i elastyczna podeszwa zapewnia idealna przyczepnosc zarowno przy biegu pod- jak i z gory. Jest swietnie dopasowany do piety. "Heel-Fit-System" zapewnia, ze sznurowanie buta zapewnia tez stabilnosc piety. Cholewka z kolei jest wytrzymala i nadaje sie do kazdego terenu. Nowy Asics Gel-Eagle Trail II posiada rowniez wszystkie funkcje, ktore Asics oferowal w Impact Guidance Systems (tzw. I.G.S.) Oznacza to odpowiednie polaczenie stabilizacji i amortyzacji. Biegacze, ktorzy dla nas testowali te buty chwalili glownie wyjatkowa przyczepnosc, a rowniez amortyzacje i bezpieczenstwo jakie but zapewnia stopie.
Podsumowanie: Silnie profilowana podeszwa pozwala na bieg w kazdym terenie. Duza stabilnosc i amortyzacja.
Cena: 130 euro"
Z tabelki zamieszczonej pod artykulem wynika, iz but zalecany jest glownie biegaczom o lekkim lub o normalnym ciezarze, o normalnym ulozeniu stopy, ewentualnie z nieznaczna pronacja.
kledzik
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
do lasu polecam NB704, żadnych dodatków, super systemów, ale trzymają nogę bardzo dobrze, mają ciekawie profilowaną wewnętrzną część cholewki. Dzięki czemu nie obijam sobie kostki. Fakt, trzeba się do nich trochę przystosowywać i przyzwyczajać. Natomiast cenowo napewno są lepsze.
Moje dzięki Fredziowi miały cenę "dumpingową" 

[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
-
- Rozgrzewający Się
tez wlasnie czytalem, ze 704 sa fajne i ze 705 nie wyszly NewBalance'owi,
a ta cena w niemieckim Runner's World jest duzo za duza, bo chociazby w roadrunnersports te buty sa po ~$85, a w polsce nie powinny przekroczyc 400PLN, a ja myslalem ze w Niemczech jest taniej
a ta cena w niemieckim Runner's World jest duzo za duza, bo chociazby w roadrunnersports te buty sa po ~$85, a w polsce nie powinny przekroczyc 400PLN, a ja myslalem ze w Niemczech jest taniej

- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Tylko, że w Niemcach nikt nie zarabia 200 - 300 Euro miesięcznie 

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
-
- Zaprawiony W Bojach
Sprawdzilem w Runners Point. To siec najpopularniejszych chyba obecnie w Niemczech sklepow z artykulami dla biegaczy. Cena 130 euro. W amerykanskim Road Runner Sports rzeczywiscie ok. 85 dolarow ale czasami wysylaja mailem informacje typu: "Jezeli zrobisz zakupy dzisiaj otrzymasz 10% rabatu". Raz nawet proponowali 20% . Tylko koszty przesylki... Bodajze Fredzio pisal kiedys, ze przesylka kosztowala go ok. 40 dolarow.Quote: from firestarter on 10:15 pm on Mar. 17, 2003
tez wlasnie czytalem, ze 704 sa fajne i ze 705 nie wyszly NewBalance'owi,
a ta cena w niemieckim Runner's World jest duzo za duza, bo chociazby w roadrunnersports te buty sa po ~$85, a w polsce nie powinny przekroczyc 400PLN, a ja myslalem ze w Niemczech jest taniej![]()
kledzik
(Edited by kledzik at 10:28 pm on Mar. 17, 2003)
-
- Rozgrzewający Się
Po twojej wypowiedzi chyba zdecyduje sie na nie. Do czwartku mam czas zeby sie zastanowic, wiec wtedy podam dokladna cene w Polsce.
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Kilka dni temu, pisałem maila do Road Runner Sport z zapytaniem o koszty przesyłki jednaj pary butów do Polski.Tylko koszty przesylki... Bodajze Fredzio pisal kiedys, ze przesylka kosztowala go ok. 40 dolarow.
Odpowiedz: 38,40 $

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
-
- Zaprawiony W Bojach
Witam,
Ja biegam w tych butach. Wlasnie zakupilem z RoadRunners, niestety fakt ze ta przesylka kosztuje
. Powracajac do butów, są to moje pierwsze Asicsy trialowe i musze przyznać, że rewelacja. Bardzo stabilne w terenie i lepsze niz Adidasy wg mojej opinii.
Ja biegam w tych butach. Wlasnie zakupilem z RoadRunners, niestety fakt ze ta przesylka kosztuje

Ibex
-
- Rozgrzewający Się
za to ostatnio jest sprzyjajacy kurs dolara, ale i tak prawie $40 za przesylke - nieciekawie 
ja zamowilem w Runner's World w Poznaniu i musze czekac do 31 marca
moglbys napisac jak z numeracja w tych butach, mam nadzieje ze troche zawyzona

ja zamowilem w Runner's World w Poznaniu i musze czekac do 31 marca
moglbys napisac jak z numeracja w tych butach, mam nadzieje ze troche zawyzona