Pomóżcie wybrać mi monitorek pracy serca.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proszę o pomoc szanownych Forumowiczów w wyborze urządzonka jak w temacie.
Mam zamiar biegać z tym 1-2 razy w tygodniu dla ogólnej poprawy kondycji, ew. zrzucenia paru kilogramów.
Czy urządzenie typu POLAR A5 będzie dla mnie wystarczające?
Co przemawia za dołożeniem do M51?
Czy A5 potrafi określić dla mnie indywidualny przedział HR w jakim powinienem biegać, dla osiągnięcia konkretnych efektów?
Co daje mi funkcja OwnIndex której to A5 nie ma?
a co daje OwnZone Advanced ?
Z góry dziękuję za odpowiedz,
pozdrawiam
Mam zamiar biegać z tym 1-2 razy w tygodniu dla ogólnej poprawy kondycji, ew. zrzucenia paru kilogramów.
Czy urządzenie typu POLAR A5 będzie dla mnie wystarczające?
Co przemawia za dołożeniem do M51?
Czy A5 potrafi określić dla mnie indywidualny przedział HR w jakim powinienem biegać, dla osiągnięcia konkretnych efektów?
Co daje mi funkcja OwnIndex której to A5 nie ma?
a co daje OwnZone Advanced ?
Z góry dziękuję za odpowiedz,
pozdrawiam
-
- Dyskutant
Pomyślałem, że z monitorkiem może być ciekawie 
Lubię takie elektroniczne zabawki, latem trochę jeżdżę na rowerku i chciałbym to zaczą robic bardziej świadomie, w czym jak przypuszczam monitorek może mi pomóc

Lubię takie elektroniczne zabawki, latem trochę jeżdżę na rowerku i chciałbym to zaczą robic bardziej świadomie, w czym jak przypuszczam monitorek może mi pomóc

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
Chyba, że traktujesz to jako zabawkę elektroniczną.
Bo tak na poważnie - to w Twoim przypadku (według mnie) do biegania jest ci to kompletnie nie potrzebne.
Proponuję prześledzić w tym dziale wszystkie tematy związane z monitorami ze szczególnym uwzglednieniem wypowiedzi naszego eksperta Ryszarda i potem wrócic do tematu.
Bo tak na poważnie - to w Twoim przypadku (według mnie) do biegania jest ci to kompletnie nie potrzebne.
Proponuję prześledzić w tym dziale wszystkie tematy związane z monitorami ze szczególnym uwzglednieniem wypowiedzi naszego eksperta Ryszarda i potem wrócic do tematu.
-
- Dyskutant
Ok,
więc pomińmy kwestię przydatności dla mnie jako takiej, a skupmy sie na prośbie o wyjasnienie różnic i moich pozostałych pytaniach jeśli można
Pozdrawiam,
z nadzieją na wyjaśnienie tematu do końca
więc pomińmy kwestię przydatności dla mnie jako takiej, a skupmy sie na prośbie o wyjasnienie różnic i moich pozostałych pytaniach jeśli można

Pozdrawiam,
z nadzieją na wyjaśnienie tematu do końca

- ShediR
- Rozgrzewający Się
Witam Wszystkich po raz pierwszy 
Tez chcialbym sie podpiac do tego tematu. Zastanawiam sie nad wyborem jakiegos pulsometru. Z poczatku myslalem o HAC4, ale poczytalem o Polarkach i wydaja mi sie byc calkiem mile. Dokladniej, zamierzam sie powazniej zabrac za bieganie, regularne treningi kilka razy w tygodniu, jako uzupelnienie bedzie rowerek, a docelowo przygotowac do maratonu na jesien jak sie uda, jesli nie to na wiosne przyszlego roku (presja w firmie, juz 3 osoby biegaja maratony wiec trzeba dotrzymac kroku
). Jako ze sporo jezdze na rowerku myslalem o czyms co mozna by uzywac i na nim i w bieganiu, stad wlasnie HAC4 byl rozwazany bo znam troche CicloSport. Odpowiednikiem z Polara moglby byc S710, ale ogolnie i w przypadku CS i Polara kasa spora. Pytanko pierwsze, czy w cenie S710 jest zawarty interfejs potrzebny do polaczenia z komputerem i oprogramowanie, kabelki do podlaczenia w rowerze ? Pytanko drugie, czy altimetr z tego modelu bylby jakos wykorzystywany podczas biegania w gorkach ? Pytanie trzecie, gdyby odpuscic sobie funkcje rowerowe, ktory model bylby godny polecenia z mozliwosciami zblizonymi do S710 ? Na razie te pytania mi przychodza do glowy, pozniej zapewne urodzi sie cos jeszcze 
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam
ShediR

Tez chcialbym sie podpiac do tego tematu. Zastanawiam sie nad wyborem jakiegos pulsometru. Z poczatku myslalem o HAC4, ale poczytalem o Polarkach i wydaja mi sie byc calkiem mile. Dokladniej, zamierzam sie powazniej zabrac za bieganie, regularne treningi kilka razy w tygodniu, jako uzupelnienie bedzie rowerek, a docelowo przygotowac do maratonu na jesien jak sie uda, jesli nie to na wiosne przyszlego roku (presja w firmie, juz 3 osoby biegaja maratony wiec trzeba dotrzymac kroku

Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam
ShediR
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze go nie ma w Polsce,ale będzie lada dzień.
http://www.amigo-bike.com.pl/cgibin/sho ... d=7b05672f
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Mnie szkoda czasu na takie rzeczy. Rodzina i praca robią swoje. Zamiast analizować wykresy lepiej zrobić porządną rozgrzewkę. Takie jest moje zdanie,ale nie dziw się nigdy nie byłem nowoczesny.
- ShediR
- Rozgrzewający Się
Heh, kiedys jak biegalem to trener sie martwil wszystkim a teraz sam musze dopilnowac, z mozliwosciami puszczenia tego przez komp bedzie latwiej.
pozdrowka
ShediR
pozdrowka
ShediR
- BoL
- Wyga
Też to znalazłem. I pomyśleć, że mam PC 14, hlip, hlip.Quote: from Irko S on 9:37 pm on Feb. 10, 2003
Jeszcze go nie ma w Polsce,ale będzie lada dzień.
Ładne te nowe Sigmy...
BoL (GG 1209329)
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Shedi, Polar S150 (w przyblizeniu polaczenie S120 z komputerem rowerowym) jest znacznie tanszy od 710.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- ShediR
- Rozgrzewający Się
Fajny, mily ale z tego co wyczytalem mozliwosc komunikacji jest tylko jednostronna, z kompa do polarka a ja chcialbym zeby dalo rade i w 2ga strone zeby na spokojnie zapisywac i analizowac wyniki w domciu. Poza tym dam juz sobie chyba spokoj z funkcjami rowerowymi wystarczy mi moj CycloMaster'ek 414 
pozdrowka
ShediR

pozdrowka
ShediR
- blablapunktde
- Zaprawiony W Bojach
jezeli biegasz 2-3 razy w tygodniu zakup Polara jest zbednyobserwacja rytmu serca niczego tobie nie da.Strefy ktore on oblicza sa eventualnie przyblizone do tych w jakich mialbys teoretycznie cwiczyc.. normalnie potrzebny jest test laktatu. Aby w ogole sie zapoznac z tematem sport/trening/bieganie/ zacznij od zakupu porzadnych butow!!
Tja przyklad spalanie tluszczy: teoria masz biegac ponizej 2mmol laktatu co odpowiada ponizej 70%Max. ->ca.130 uderzen przez conajmniej 45 minut...dla ciebie jako nowicjusza wartosc nie do utrzymania (bieg do WC ale nie wiecej)
chyba masz juz dosyc frustracji???? to nie kupuj Polarka jak sie to tu nazywa
tylko zacznij biegac!!
Powodzenia
Tja przyklad spalanie tluszczy: teoria masz biegac ponizej 2mmol laktatu co odpowiada ponizej 70%Max. ->ca.130 uderzen przez conajmniej 45 minut...dla ciebie jako nowicjusza wartosc nie do utrzymania (bieg do WC ale nie wiecej)
chyba masz juz dosyc frustracji???? to nie kupuj Polarka jak sie to tu nazywa

Powodzenia