Onmove 700 geonaute kotś używa?

kawo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak w temacie. Ktoś to używa? Bo w decathlonie jest dobra cena - 599 zł, więc może warto by to było kupić? Tylko czy ktoś już sprawdził jak to się sprawdza i czy nie szkoda tych 6 stów?
PKO
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kawo pisze:Jak w temacie. Ktoś to używa? Bo w decathlonie jest dobra cena - 599 zł, więc może warto by to było kupić? Tylko czy ktoś już sprawdził jak to się sprawdza i czy nie szkoda tych 6 stów?

Wcale nie jest to dobra cena. Ostatnio na allegro.pl nówki były za 499zł
Obrazek
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:
kawo pisze:Jak w temacie. Ktoś to używa? Bo w decathlonie jest dobra cena - 599 zł, więc może warto by to było kupić? Tylko czy ktoś już sprawdził jak to się sprawdza i czy nie szkoda tych 6 stów?

Wcale nie jest to dobra cena. Ostatnio na allegro.pl nówki były za 499zł
Wiem, widziałem, ale nic nie było napisane np. o gwarancji, a to jednak istotne.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przecież można było zapytać
Obrazek
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:przecież można było zapytać
ok, ale odbiegasz od tematu głównego, mnie interesuje czy warto ze względów funkcjonalnych ten sprzęt kupić czy stówę dołożyć i kupić garmina 210.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

funkcjonalnością bardzo zbliżony do garmina 305. Z minusów które zauważyłem to: brak możliwości zmiany czasu podświetlania. W treningu interwałowym jak ustawi sie "rozgrzewkę" w jakiejś strefie docelowej(np. 4km w tempie 6:00min/km - 6:00min/km) a się ja przekroczy to zegarek o tym nie informuje alertem dźwiękowym. Wirtualny partner jest w km/h.( w sumie nie problem sobie przeliczyć i ustawić ale zawsze coś). Ja użytkuję ten zegarek i jestem zadowolony. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. :oczko:
Obrazek
kawo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:funkcjonalnością bardzo zbliżony do garmina 305. Z minusów które zauważyłem to: brak możliwości zmiany czasu podświetlania. W treningu interwałowym jak ustawi sie "rozgrzewkę" w jakiejś strefie docelowej(np. 4km w tempie 6:00min/km - 6:00min/km) a się ja przekroczy to zegarek o tym nie informuje alertem dźwiękowym. Wirtualny partner jest w km/h.( w sumie nie problem sobie przeliczyć i ustawić ale zawsze coś). Ja użytkuję ten zegarek i jestem zadowolony. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. :oczko:

O wreszcie:) serdeczne dzięki. Zapytam jeszcze jak działa GPS? Jak szybko łapie satelity? I jak z dokładnością pomiaru? Gubi satelity np. w mieście?
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kawo pisze:
gores87 pisze:funkcjonalnością bardzo zbliżony do garmina 305. Z minusów które zauważyłem to: brak możliwości zmiany czasu podświetlania. W treningu interwałowym jak ustawi sie "rozgrzewkę" w jakiejś strefie docelowej(np. 4km w tempie 6:00min/km - 6:00min/km) a się ja przekroczy to zegarek o tym nie informuje alertem dźwiękowym. Wirtualny partner jest w km/h.( w sumie nie problem sobie przeliczyć i ustawić ale zawsze coś). Ja użytkuję ten zegarek i jestem zadowolony. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. :oczko:

O wreszcie:) serdeczne dzięki. Zapytam jeszcze jak działa GPS? Jak szybko łapie satelity? I jak z dokładnością pomiaru? Gubi satelity np. w mieście?
Z satelitami to różnie. Raz złapie bardzo szybko(ok 20sek) innym razem trzeba poczekac nawet 2 minuty. Biegałem z nim po lasach i w mieście. Myślę że jest ok. Trasa wyrysowana na mapach jest wyznaczona dokładnie. Nie biega się po budynkach czy 100m od ścieżki leśnej :hej: Myślę że jest ok.
Obrazek
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gores a nie sprzedałeś przypadkiem swojego zegarka?:)
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:Gores a nie sprzedałeś przypadkiem swojego zegarka?:)
Zgadza się, sprzedałem. Miałem okazyjnie dostać 910xt ale nie wyszło... Kupiłem ponownie Onmove 700
Obrazek
Awatar użytkownika
Wasik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja używam i polecam :) Ale popatrz najpierw na allegro, ewentualnie e-bay na ceny. Dopiero wtedy się decyduj.

Wyga

Nieprzeczytany post

Kurczę nigdzie nie można znaleźć tego zegarka. Jest w ofercie Decathlonu ale nie ma go na magazynie ;/
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Posprawdzaj dostępności w poszczególnych sklepach i województwach. Jak gdzieś znajdziesz, to leć do najbliższego stacjonarnego i poproś, żeby Ci sprowadzili :)
I ewentualnie popatrz też na OnMove 500 - pasek tętna dokupisz potem, albo okazyjnie
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
tomiangelo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie ma w żadnym sklepie. W niektórych jest napisane że wkrótce będzie dostępny.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie liczyłbym na to skoro kilka miesięcy temu pojawił się następca (OM710) a resztki egzemplarzy OM700 były wyprzedawane po bardzo promocyjnych cenach. OM700 już umarł, można go już tylko na allegro szukać
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ