Buty asics
- darekawa
- Rozgrzewający Się
Witam
Wlasnie rozgladam sie za jakims nowym obowiem biegowym. Niedawno przeczytalem duzo dobrych opinii o butkach Asics gel ds trainer VII a takze cos tam dobrego o gel lyte ds. Czy ktos moze z uczestnkiow forum ma lub mial doswiadczenia z tymi modelami. Prosze o jakies opinie a takze podpowiedzi.
Pozdrawiam Darek
Wlasnie rozgladam sie za jakims nowym obowiem biegowym. Niedawno przeczytalem duzo dobrych opinii o butkach Asics gel ds trainer VII a takze cos tam dobrego o gel lyte ds. Czy ktos moze z uczestnkiow forum ma lub mial doswiadczenia z tymi modelami. Prosze o jakies opinie a takze podpowiedzi.
Pozdrawiam Darek
A men is only as big as the dreams he dares to live.
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
proponuję kontakt z Jackiem Gardenerem, który sprzedaje właśnie Asicsy. http://www.jacekbiega.republika.pl/
na stronie ma maila, telefon
powinien odpowiedzieć na pytania
na stronie ma maila, telefon
powinien odpowiedzieć na pytania
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Gel lyte ds to buty "tylko" amortyzujące.
Gel ds trainer VII takze stabilizujące (ruchy stopy na boki).
Zalezy od tego jak Ci się stopa w biegu rusza, jaka masz stopę.
O ds Trainer rzeczywiście słyszałem duzo dobrego, chociaż wyglądają ...brrr - odblaskowa pomarańczowa wiejska tasiemka zarysowująca logo na tle szarej koronki. Jak dla mnie koszmar.
A lyte ds sam mam, są lekkie i przyjemne ale raczej nie dla mnie (z czasów jak kupowałem buty nie bardzo wiedząc jaka jest różnica między stabilizacją i amortyzacją), mi potrzeba stabilizacji (życiowej
)
(Edited by FREDZIO at 11:15 pm on Dec. 2, 2002)
Gel ds trainer VII takze stabilizujące (ruchy stopy na boki).
Zalezy od tego jak Ci się stopa w biegu rusza, jaka masz stopę.
O ds Trainer rzeczywiście słyszałem duzo dobrego, chociaż wyglądają ...brrr - odblaskowa pomarańczowa wiejska tasiemka zarysowująca logo na tle szarej koronki. Jak dla mnie koszmar.
A lyte ds sam mam, są lekkie i przyjemne ale raczej nie dla mnie (z czasów jak kupowałem buty nie bardzo wiedząc jaka jest różnica między stabilizacją i amortyzacją), mi potrzeba stabilizacji (życiowej

(Edited by FREDZIO at 11:15 pm on Dec. 2, 2002)
-
- Stary Wyga
Witam, ja na ten sezon przebiegalem w trainerze VII
.
Byl moim podstawowym butem do biegania na zawodach (twarda nawierzchnia). Co moge powiedziec:
do "wzornictwa" mozna sie przyzwyczaic, a nawet polubic - moj egzemplarz mial zielone koronki - rownie obciachowe
But lekki i b. przewiewny
Stosunkowo dobra amortyzacja
Latwo sie brudzi.
Dobrze trzyma na mokrej nawierzchni.
Krotkie sznurowki
Wkladki sie wyjmuja
Podsumowujac: Bardzo dobry but na lato do biegania po asfalcie dla biegacza nie potrzebujacego maksymalnej amoryzacji.
Raczej nie do biegania w sezonie jesienno-zimowo-wiosennym, lub w terenie, lub dla biegacza, ktoremu zalezy na maksymalnej amortyzacji
(Edited by festin at 12:18 am on Dec. 3, 2002)

Byl moim podstawowym butem do biegania na zawodach (twarda nawierzchnia). Co moge powiedziec:
do "wzornictwa" mozna sie przyzwyczaic, a nawet polubic - moj egzemplarz mial zielone koronki - rownie obciachowe

But lekki i b. przewiewny
Stosunkowo dobra amortyzacja
Latwo sie brudzi.
Dobrze trzyma na mokrej nawierzchni.
Krotkie sznurowki
Wkladki sie wyjmuja
Podsumowujac: Bardzo dobry but na lato do biegania po asfalcie dla biegacza nie potrzebujacego maksymalnej amoryzacji.
Raczej nie do biegania w sezonie jesienno-zimowo-wiosennym, lub w terenie, lub dla biegacza, ktoremu zalezy na maksymalnej amortyzacji
(Edited by festin at 12:18 am on Dec. 3, 2002)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A ty Festin z Warszawy widze jesteś - z jakiej dzielnicy?
-
- Zaprawiony W Bojach
Asics sa ulubionymi butami niemieckich biegaczy. W czasie ostatniego maratonu frankfurckiego 43 procent uczestnikow biegla w butach tej marki.
kledzik
kledzik
- Michael
- Stary Wyga
- Kontakt:
nie chcialem rozpoczynac nowego tematu, a to jest pierwszy "lepszy", ktory opisuje o co mi chodzi :D
Otoz moje wysluzone adidaski niedlugo chyba kopną w kalendarz no i czas by ich miejsce zajely nowe :D przyczajam sie na Asicsy. I tu mam to was kilka pytan:
Otoz moje wysluzone adidaski niedlugo chyba kopną w kalendarz no i czas by ich miejsce zajely nowe :D przyczajam sie na Asicsy. I tu mam to was kilka pytan:
- Jaki model najbardziej polecacie? (wzrost 179, waga 63kg, biegam najczesciej po lesnych sciezkach, mam normalne sklepienie stopy (nie mam plafusa itp. ), stawiam normalnie stope (nie jestem pronatorem itp.) no i raczej jestem normalnym czlowiekiem, aha no i mam prawie 16 lat [23 lutego mam 16 urodziny
])
- Drugie pytanie to kwestia ceny i miejsca zakupu. Mieszkam w Grudziadzu w kujawko-pomorskim i wie moze ktos gdzie w moich okolicach mozna kupic dobre buty zeby nie przeplacic?
[b]GG #1291119[/b]
THE WALL IS IN YOUR MIND, NOT YOUR BODY
THE WALL IS IN YOUR MIND, NOT YOUR BODY
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze sie zastanawialem czy buty asics sa warte wysokiej (przynajmniej 30% drozsze niz innych firm) ceny. Podejrzewalem tu marketing w rodzaju "my twierdzimy ze nasze buty sa najlepsze a wiec wy musicie bulic za przywilej ich noszenia". I musze przyznac ze jesli chodzi o model Nimbus sie nie pomylilem. Oczywiscie jak wszystkie opinie moja jest subiektywna i na pewno sie znajdzie ktos twierdzacy ze lepszych nie ma. Buty kupilem, bo w czasie swiat trafilem je za pol ceny, a kolo takiej okazji nie moglem przejsc. Przebieglem w nich ok 150 km i nie znalazlem niczego co by kwalifikowalo je jako najlepszy produkt na rynku i uzasadnialo wysoka cene. Buty sa relatywnie ciezkie, tzn ciezsze niz konkurencyjne. Zasadnicza dla mnie wada jest sztywnosc amortyzacji. Byc moze zel dobrze tlumi drgania jednak ja lubie buty z miekka, poddajaca sie podeszwa a Nimbus sa po prostu twarde. Stawiam je zdecydowanie nizej niz Adidas Boston (nie moge ich juz nigdzie dostac) i Nike Pegasus (te z kolei, dzieki jakimus geniuszowi marketingu, sa dostepne tylko w wersji szerokiej- moja para powodowala pecherze na skutek ruchu stopy). Nie sa to na pewno buty zupelnie nie udane, jednak mnie nie pasuja.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Widocznie źle dobrałeś model do towjej stopy !!! Sa np spasy Gel 1050 i 2060 miodzio bardzo sobie je chwalę !
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Arti, z calej ofery asics tylko Nimbus i ewentualnie Cumulus sa odpowiednie do mojego stylu biegania. A ze nie wszystko zloto co sie swieci...W kazdym razie powtarzam, jesli ktos lubi podeszwe poddajaca sie pod ciezarem stopy to asicsami bedzie rozczarowany.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
- raner
- Zaprawiony W Bojach
własnie kupiłem Asicsy Gel 1060 ale nie mam jeszcze 100km wiec nie moge jeszcze ich obiektywnie ocenić
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
-
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś z braku innych butów kupiłem gel lyte ds ale na buty treningowe dla mnie się nie nadawały - po prostu nie pasowały do moich stóp - po 20km miałem dość i oddałem je.
Zaś z butami a6 z serii 10?? i 20?? nigdy nie miałem kłopotów -polecam.
Zaś z butami a6 z serii 10?? i 20?? nigdy nie miałem kłopotów -polecam.
Michał