Buty dla biegacza poczatkujacego
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czesc. Jakie polecacie buty dla poczatkujacego , jak biegam w normalnych po asfalcie to strasznie lydki bola ;c
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
bola bo moze jestes poczatkujacy?
buty takie same jak normalnie zaawansowani biegacze,najpierw badanie jaka stopa[biomechanika]
powodzenia
buty takie same jak normalnie zaawansowani biegacze,najpierw badanie jaka stopa[biomechanika]
powodzenia

-
- Rozgrzewający Się
Takie "normalne" buty mogą wyrządzić sporo szkody. Napisz może w jakich biegasz, ponieważ możliwe, że w ogóle się nie nadają.
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:18
- Kontakt:
To akurat może być zwykły objaw rozpoczęcia treningów biegowych.Biegacz_JoinT pisze:Czesc. Jakie polecacie buty dla poczatkujacego , jak biegam w normalnych po asfalcie to strasznie lydki bola ;c
Nie wiem jak Wy ale ja jak rozpoczynałem przygode z bieganiem to odzywały się łydki, kolana,ramiona,uda,piszczele itd...
Ciało dopiero adaptuje się do nowej roli skoro jesteś poczatkujacym biegaczem.
Mimo wszystko kwestie butów warto równiez rozwiazac.
Sporo osób, które znam i zaczynały przygode z bieganiem kupowało buty Kalenji i byli zadowoleni.
Ale to opinia kilku osób, nie gwarantuje to dopasowania ich dla każdego osobnika.
-
- Rozgrzewający Się
Normalne czyli Merkuriale z nike , a jezeli chodzi o te lydki to chwile juz biegam
- wiercipieta
- Wyga
Na stronie producenta piszą, że to nie są buty do biegania, tylko do gry w piłkę nożną, jedne korki, a drugie bez (na halę). Zresztą wystarczy na nie popatrzeć...Biegacz_JoinT pisze:Normalne czyli Merkuriale z nike
Ja polecam nike lunarglide, przebiegłem w nich prawie 1500 km i bardzo wygodne.
-
- Rozgrzewający Się
no tak to nie sa do biegania , biegam w nich bo takie mam :D
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Kontakt:
Biegacz_JoinT pisze:Normalne czyli Merkuriale z nike , a jezeli chodzi o te lydki to chwile juz biegam
Chwile biegasz ? Tzn ile .
Ja grałem wiele lat w piłkę nożną a jak przyszło co do czego to po treningach biegowych bolały mnie nogi.
Kolega Ci poleca Lunarglide, owszem może i dobre buty i sporo ludzi w nich nabiegało trochę kilometrow.
Jednak nie kupuj ich z internetu a wybierz się do sklepu biegowego i coś Ci doradzą na miejscu.
Ja również przymierzałem się na zakup Lunarów ale gdy przymierzyłem to zupełnie niewygodnie się w nich czułem.
Wybrałem Asics'y. Również dobra firma.
Jeśli ktoś Ci zaproponuje mniej popularne modele firm Saucony, Brook's to bierz pod uwagę również,
bo posiądają dobre buciki do biegania.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
buty normalne dla mnie to akurat nike vomero bo mam taka biomechanike stopy ,ale dla kogos innego beda adidasy supernova glide,nie ma co wymyslac [lapac za slowka].
Nie rozpisywalem sie czy pronacja supinacja bo i tak tu mozna tylko zauwazyc problem,jesli juz kupowac to buty dobre dla biegacza i nie mysle ,ze jest jakas roznica miedzy poczatkujacym a dlugo biegajacym,,,pozdrawiam
im wczesniej dobrze dobrane buty tym mniej komplikacji pozniej
Nie rozpisywalem sie czy pronacja supinacja bo i tak tu mozna tylko zauwazyc problem,jesli juz kupowac to buty dobre dla biegacza i nie mysle ,ze jest jakas roznica miedzy poczatkujacym a dlugo biegajacym,,,pozdrawiam
im wczesniej dobrze dobrane buty tym mniej komplikacji pozniej

-
- Rozgrzewający Się
Krasnoludek6 właśnie zastanawiam sie czy kupić nike vomero możesz coś o nich powiedzieć czy rzeczywiście maja taka dobra amortyzacje bo właśnie na tym mi zależy. I czy są miękkie?
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
polecam vomero jak nic innego mialem juz wiele par, vomero sa miekkie lekkie ,powiedzialbym ,ze dosyc szybki.
Ja waze 68 kg i amortyzacja jest wystarczajaca w vomero ,przewaznie biegam na asfalcie w tych butach po lesie mam cos innego ,,pozdrawiam
Ja waze 68 kg i amortyzacja jest wystarczajaca w vomero ,przewaznie biegam na asfalcie w tych butach po lesie mam cos innego ,,pozdrawiam

- Dekster
- Rozgrzewający Się
Jestem początkującym biegaczem i zastanawiam się nad zakupem http://www.zalando.pl/asics-patriot-5-o ... 48_1881701 Czy ktoś może polecić jakieś buciki w cenie <150zł ?
- TrzymamTempo
- Stary Wyga
- Kontakt:
I może masz zamiar jeszcze kupić je przez internet ?Dekster pisze:Jestem początkującym biegaczem i zastanawiam się nad zakupem http://www.zalando.pl/asics-patriot-5-o ... 48_1881701 Czy ktoś może polecić jakieś buciki w cenie <150zł ?