Z góry przepraszam za temat monitor serca -:)
- fpawel
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Zacząłem miesiąc temu biegać wg. wskazówek udzilonych na łamach tej stronki. Wszystko idzie świetnie biegam trzy razy w tygodniu ( a dodatkowo pływam raz lub dwa razy w tygodniu od dwóch lat ) - jednak mam pewien problem..... Jestem astmatykiem i moja miłość do sportu zrodziła sie sosunkowo niedawno a dokładnie jakies dwa lata temu, kiedy to wylondowałem na wizycie u niejakiego profesora Piotra Kuna...... hm.... okazało się, że gość po zgadaniu mnie - rozpoczął leczenie farmakologiczne po jakimś roku zaproponował mi stopniowy wysiłek fizyczny - basen, i inne ćwiczenia, po następnym roku namówił mnie do czegoś bardziej wysiłkowego - tak wię postanowiłem biegać..... i to rodzi się moje pytanie. Zdecydowałem się na zakup monitora pracy serca... ponieważ potrzebuje w bliżej określony sposów skontrolować swoje wyniki, a przy okazji mieć miarodajny obraz tego co się dzije z organizmem ( zwłaszcza sercem i płucami ) podczas treningów - Jaki monito kupić aby stosunek wydanych pienędzy był jak najbardziej efektywny - nie potrzebuje bajerów, którymi przestane się bawić po tygodniu od kupienia a użyteczne funkcje które będą z pewnością przydatne i wykorzystywane podczas biegu i pływania. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Zacząłem miesiąc temu biegać wg. wskazówek udzilonych na łamach tej stronki. Wszystko idzie świetnie biegam trzy razy w tygodniu ( a dodatkowo pływam raz lub dwa razy w tygodniu od dwóch lat ) - jednak mam pewien problem..... Jestem astmatykiem i moja miłość do sportu zrodziła sie sosunkowo niedawno a dokładnie jakies dwa lata temu, kiedy to wylondowałem na wizycie u niejakiego profesora Piotra Kuna...... hm.... okazało się, że gość po zgadaniu mnie - rozpoczął leczenie farmakologiczne po jakimś roku zaproponował mi stopniowy wysiłek fizyczny - basen, i inne ćwiczenia, po następnym roku namówił mnie do czegoś bardziej wysiłkowego - tak wię postanowiłem biegać..... i to rodzi się moje pytanie. Zdecydowałem się na zakup monitora pracy serca... ponieważ potrzebuje w bliżej określony sposów skontrolować swoje wyniki, a przy okazji mieć miarodajny obraz tego co się dzije z organizmem ( zwłaszcza sercem i płucami ) podczas treningów - Jaki monito kupić aby stosunek wydanych pienędzy był jak najbardziej efektywny - nie potrzebuje bajerów, którymi przestane się bawić po tygodniu od kupienia a użyteczne funkcje które będą z pewnością przydatne i wykorzystywane podczas biegu i pływania. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Napisałeś, że "...potrzebuje w bliżej określony sposób skontrolować swoje wyniki, a przy okazji mieć miarodajny obraz tego co się dzieje z organizmem ( zwłaszcza sercem i płucami ) podczas treningów..."
Co to jest bliżej określony sposób? Co chciałbyś wiedzieć na temat swojego serca podczas treningu a co przestanie bawić Cię po tygodniu?
Odpowiedzi na powyższe pytania ułatwią Ci wybór odpowiedniego Polara.
R.
Co to jest bliżej określony sposób? Co chciałbyś wiedzieć na temat swojego serca podczas treningu a co przestanie bawić Cię po tygodniu?
Odpowiedzi na powyższe pytania ułatwią Ci wybór odpowiedniego Polara.
R.
- fpawel
- Dyskutant
Hm..... i tu jest właśnie pies pogrzebany.... nie potrafie się zdeklarować co ja potrzebuje a czego nie... ponieważ nie jestem na tyle zorientowany w tym temacie....czytając możliwości różnych modeli czytam o przeróżnych funkcjach, możliwościach ect. lecz co jest przydatne a co jest tylko efektownym dodatkiem na to pytanie sądzę że potrafi odpowiedzieć każdy, kto jest już zaawansowanym biegaczem i pierwsze boje za nim. Ja licze na pomoc Waszą....... dzięki za odpowiedz
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
To jaki chcesz wybrać model zależy od Twojej wiedzy na temat treningu. Im ta wiedza mniejsza tym model powinien być prostszy. W miarę biegania i poznawania swojego organizmu będziesz potrzebował więcej informacji i wtedy może zechcesz mieć coś lepszego.
R.
R.
- fpawel
- Dyskutant
Na początku ... dzięki dla Pana Ryszarda za czas na publiczną duskusje na nurtujący mnie nadal problem.... Dokładnie się z Panem zgadzam, jestem początkującym biegaczem ( ale macny w postanowieniu (( do pływalni chodze dwa razy w tygodniu od 2 lat bez żadnej przerwy ))) hm......... i teraz pytanie... Czy jako nieświadomy wiedzy jaką trzebo posiadać na temat treningu - zalecałby Pan jakiś konkretny model ...... dodam, że jak każdy czytający to forum, posiadam komputer i mógłbym wykorzystać go do archiwizowania danych ( czyli link z komputerem mile widziany ) - może jednak poleciłby Pan lub ktoś z czytających ( który ) ponieważ w dalszym ciągu nie wiem....
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Przy takim pływaniu juz widzę Cię na MP w triathlonie.
S-120 to dobry wybór. Przy tym jest b. ładny. Mając zacięcie sportowe możesz wykorzystywać jego możliwości. Jeśli postudiujesz bieganie.pl to potrafisz go wykorzystać i przyniesie Ci to dużo satysfakcji. A dane treningowe możesz rejestrować w np. excelu. Oczywiście jest on wodoszczelny i możesz w nim pływać i sprawdzać np. czasy przepływanych odcinków.
Jeżeli chciałbyś widzieć swoje treningi w postaci wykresów tętna i analizować swoją przeszłość sportową to wtedy albo S-410 albo S-610.
Niestety jest jeden minus takiego wyboru - cena.
Pobierz program ze strony www.polar.fi i zobacz co można tam analizować i zapisywać.
R.
S-120 to dobry wybór. Przy tym jest b. ładny. Mając zacięcie sportowe możesz wykorzystywać jego możliwości. Jeśli postudiujesz bieganie.pl to potrafisz go wykorzystać i przyniesie Ci to dużo satysfakcji. A dane treningowe możesz rejestrować w np. excelu. Oczywiście jest on wodoszczelny i możesz w nim pływać i sprawdzać np. czasy przepływanych odcinków.
Jeżeli chciałbyś widzieć swoje treningi w postaci wykresów tętna i analizować swoją przeszłość sportową to wtedy albo S-410 albo S-610.
Niestety jest jeden minus takiego wyboru - cena.
Pobierz program ze strony www.polar.fi i zobacz co można tam analizować i zapisywać.
R.
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
A ile w tej chwili kosztuja S-120 i S-150? Bo na stronie Sport Profilu nie udało mi się ich znaleźć.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
S-120 - 450 zł
S-150 - 520 zł
Niestety.
R.
S-150 - 520 zł
Niestety.
R.
- fpawel
- Dyskutant
Panie Ryszardzie..... dziękuje za informacje - mam ostatnie pytanko - gdzie i jak najlepiej kupić owego Polara - czy przez internet - może lepiej z innego kraju ( a może Pan ma któryś w wymienianych modeli ) mam na myśli wynieniamych przez Pana czyli powyżej S-120
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Nie mnie tu wywołano ale wtrące swoje - Pan Ryszard i jego firma Sportprofil, jest generalnym przedstawicielem Polara na Polskę, wiec nie bedzie problemu aby zamówić nawet przez internet dowolnego Polara. Dodatkowo jako forumowicz www.bieganie.pl możesz chyba liczyć na jakąś zniżkę - prawda?
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Z innego kraju nie opłaca się sprowadzać. Jestem najtańszy w Europie ale chyba tylko do końca roku. Dostałem dyrektywy z Finlandii, że ceny Polara w Polsce są za niskie średnio o 20% i muszę podnieść ceny.
R.
R.
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
To ja dopiszę się do pytania Dawidka n/t zniżek 

- fpawel
- Dyskutant
Witam ponownie Panie Ryszardzie i jak widze innych grupowiczów,
Jestem zainteresowany w takim razie zakupem modelu S-410 - i tu takie pytanka:
1 - jaka cena ?,
2 - czy są kolory do wyboru ?
3 - czy program do PC - dostarczany jest w cenie Polara
czy może trzeba extra dokupić ?
4 - czy model tej jest trwały ( mam na myśli
użytkowanie go jako zegarka na codzień) ?
5 - jaka jest jego energożerność ( co ile trzeba zmienić
baterie ) i kto może to zrobić aby go
nie rozhermetyzować ?
dzięki
Jestem zainteresowany w takim razie zakupem modelu S-410 - i tu takie pytanka:
1 - jaka cena ?,
2 - czy są kolory do wyboru ?
3 - czy program do PC - dostarczany jest w cenie Polara
czy może trzeba extra dokupić ?
4 - czy model tej jest trwały ( mam na myśli
użytkowanie go jako zegarka na codzień) ?
5 - jaka jest jego energożerność ( co ile trzeba zmienić
baterie ) i kto może to zrobić aby go
nie rozhermetyzować ?
dzięki
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
1 - 699 zł
2 - jeden kolor - niebieski
3 - program PC Coach jest w zestawie