Tak więc proszę jeszcze raz o wytłumaczenie, jak totalnemu laikowi: jak to wszytsko działa?

Temat rzeka ale... Zupełnie nie na to forum.camaieu89 pisze:Dziękuję za odpowiedź.![]()
A skoro już zadałam jedno pytanie, to zadam i drugie: jakiego operatora byś mi polecił?
Przede wszystkim zapytaj się sprzedawcy, czy będziesz mogła na nim zainstalować aplikację, jest kilka Samsungów Solid i nie bardzo wiem o jaki model chodzi. Jeżeli to nie są smartphony, to nic na nich nie zainstalujesz, tzn. mówiąc dokładnie np. nie zainstalujesz endomondo. A wiem, że są Samsungi Solid, które nie są smartphonami.camaieu89 pisze:Zdecydowałam się na zakup Samsunga Solid ,bo jak nazwa wskazuje jest solidny i wiele wytrzyma:oczko: no i ma gps'a. Moje pytanie brzmi, czy żeby z takiego GPSa korzystać muszę liczyć się z dodatkowymi kosztami?
Dzięki za odpowiedźkrunner pisze: Przede wszystkim zapytaj się sprzedawcy, czy będziesz mogła na nim zainstalować aplikację, jest kilka Samsungów Solid i nie bardzo wiem o jaki model chodzi. Jeżeli to nie są smartphony, to nic na nich nie zainstalujesz, tzn. mówiąc dokładnie np. nie zainstalujesz endomondo. A wiem, że są Samsungi Solid, które nie są smartphonami.
Jeżeli chodzi o kartę - to ostatnio koszty internetu bardzo spadły, pojawiają się nowe oferty. Nie wiem ile dla Ciebie to dużo-mało, ale np. Play ma ofertę na kartę w której nie wydasz więcej na internet niż 9 zł miesięcznie, potem jest za darmo, ale masz wolniejszy transfer.
krunner
Jeśli jesteś w orange to możesz jeszcze skorzystać z wakacyjnego pakietu 6GB na 2 miesiące za 6zł może wykorzystasz wtedy też do innych celów bo 6GB na telefonie to w moim przypadku nie do wykorzystania a sporo na youtubie siedzę (wiekszy problem z wytrzymałością baterii jest).camaieu89 pisze:Dzięki za odpowiedźkrunner pisze: Przede wszystkim zapytaj się sprzedawcy, czy będziesz mogła na nim zainstalować aplikację, jest kilka Samsungów Solid i nie bardzo wiem o jaki model chodzi. Jeżeli to nie są smartphony, to nic na nich nie zainstalujesz, tzn. mówiąc dokładnie np. nie zainstalujesz endomondo. A wiem, że są Samsungi Solid, które nie są smartphonami.
Jeżeli chodzi o kartę - to ostatnio koszty internetu bardzo spadły, pojawiają się nowe oferty. Nie wiem ile dla Ciebie to dużo-mało, ale np. Play ma ofertę na kartę w której nie wydasz więcej na internet niż 9 zł miesięcznie, potem jest za darmo, ale masz wolniejszy transfer.
krunner![]()
No właśnie przeglądam od kilku dni ofety Playa i jestem zdecydowana przenieść numer (póki co jestem w Orange). Może nawet zdecyduję się na abonament skoro jest taki tani, jak wszyscy mówią.
To że jest kilka Solidów... nawet nie wiedziałamMyślałam, że to jeden taki model... no comment... głupek ze mnie nieziemski
Wyczytałam po prostu na którejś ze stronek, że ma GPS'a i tą infromacją sie sugerowałam. Ale może to rzeczywiście zły wybór?
Jeśli się okaże niefajny, zastawiam się od wczoraj nad Samsung Young. Niby dotykowy, ale mały i poręczny... jest alternatywa
Raz przetestowałem SIII-kę i byłem rozczarowany - track na otwartym stadionie był kanciaty, jakby rzadko próbkowałdaniel488 pisze:Zdecydowanie, jeśli masz taką możliwość, weź coś co ma Androida.
Od siebie mogę odradzić Samsunga Galaxy S3 mini. Przynajmniej jego współpraca z Nike+ była kiepska. Na dystansie 12 km potrafił wskazać 9 km. Informował, że ma problemy z sygnałem GPS. Wygooglać można, że z Galaxy S3 (nie mini) ludzie radzili sobie dokręcając śrubeczki w środku - jakimś dziwnym trafem to im pomagało. Jak to zrobiłem to przestały się pojawiać komunikaty o problemach z sygnałem, ale błędny pomiar był tak czy siak
SE Xperie chyba mają całkiem fajnego GPSa - ja do zakupu zegarka biegałem z Neo V i polecam, bo wiarygodnie zapisywał tracka...Mimo, że mi kilka razy nagle przystopował aplikację, to i tak biegałem z nim chyba z rok i byłem w pełni zadowolony (błyskawicznie też fixował satelity)rolin' pisze:Samsungi mają słaby GPS. Nie wiem ile chcesz wydać na telefon ale jeśli chodzi o minimalizowanie kosztów to polecam Xperie X8. Używka 100 zł na allegro.