Buty do koszykówki?

Awatar użytkownika
nijamormoazazel
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy sa jakies przeciwwskazania co do biegania w butach do koszykowki? Amortyzacje maja chyba OK...
PKO
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty do koszykówki to całkowicie inne obuwie, ich przydatność do zdrowego i wygodnego biegania wynosi 0 % :hej:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wyobraź sobie siebie samego biegnącego 20 km w buciorach do koszykowki.....sadomasochizm
Awatar użytkownika
nijamormoazazel
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Opisze jak to było z tymi butami.
Na ostatnich 100m dystansu 15km ni z tego ni z owego zaczął mnie boleć staw skokowy. Nic nie strzeliło, źle nie stanąłem, po prostu jakby z niczego. Myślałem, że to przejściowa sprawa, więc następnego dnia poszedłem biec 25km. Kiedy ruszyłem noga zaczęła boleć mnie dość mocno(kiedy chodzę nie czuję żadnych dolegliwości).
   Zrobiłem sobie tydzień odpoczynku. Niestety problem nie zniknął. Spróbowałem zamienić buty. Kiedy pobiegłem w butach do kosza noga mnie nie bolała ...
(nie jestem do końca przekonany czy to wina butów)
  Czy możliwe jest że buty(moje stare do biegania) które mają przebieg 600km (z zewnątrz wyglądają jak nowe) mają już zużyty system amortyzacji i to jest przyczyną bólów stawu skokowego?
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jest to jak najbardziej mozliwe. Przewaznie bole konczyn dolnych ;) pojawiajace sie podczas biegu wynikaja ze zlego obuwia. 600 km to sporo jak na buty i nalezaloby juz pewnie nowe zakupic ;) (normalnie buty traca swoje pierwotne wlasciwosci po 400-500 km)
Moze Twoje stare buty nie daja juz takiej stabilnosci jak na poczatku (buty do kosza sa pewnie bardziej stabilne, ale jednak do biegania dlugodystansowego sie nie nadaja).
[b]MaciekM[/b]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ