Ile wasze buciki maja "na liczniku"?

Awatar użytkownika
Michael
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm, chyba po czesci odkrylem dlaczego mi chrupia kolana, otoz w moich Puma`ch przebieglem przeszlo 1300km. Tak tak, nie myle sie, wlasnie sobie wszystko skalkulowalem i wyszlo mniejwiecej tyle :) Zaznaczam ze buty w skali zuzycia od 1-10 obecnie dalbym im hmm 5,5 :D Dobrze mi sie w nich biegalo, ale gdizes przeczytalem ze po duzej ilosci biegania, systm amortyzacji nie dziala tak jak przy zakupie :) wiec to moze jest powodem moich problemow z kolanami. A co do tych SHOX`ow firmy Nike, to mialem propozycje kupna tych butow baaaaaardzo tanio. Taniej niz najtansze Adidasy :D Nowe, nie uzywane i wydaje mi sie ze skoro mam tak spaprane kolanka to nie bylyby to takie zle buty, ale szczerze mowiac mam pewne obawy co do kupna, choc nie wiem dlaczego ;P
[b]GG #1291119[/b]
THE WALL IS IN YOUR MIND, NOT YOUR BODY
PKO
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Akutalnie używane przezemnie buty oceniam następująco:
- Asics Trespas: wiek 10 miesięcy, km około 750, ocena wzrokowa 7, zużycie średnie
- Adidas Gazelle : wiek 4,5 miesiąca, km około 700, ocena wzrokowa 9, zużycie małe
..... i to są buty treningowe, używam jeszcze startówek
- New Balance NBC: wiek 20 miesiecy, km około 400, ocwna wzrokowa 9, zużycie małe

We wszystkich butach odczuwam zmniejszeną amortyzacje, nie wymieniam z powodu finansów, no i dobrze jeszcze wyglądają. Planuje jednak jeszcze w tym roku zakupić zamienniki dla NB i Asicsa.
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moje Pumy udalo mi sie reklamowac po 580km (rozsypywaly sie) i dobrze, bo nie nadawaly sie do niczego poza chodzeniem. Byl to jeden z tanszych modeli. Aktualnie biegam w Filach, mam rowniez adidasy ale i one rozsypuja sie. (po okolo 600km) amortyzacja jest w nich jeszcze OK, ale rozdarcia z lewej i prawej strony biegna od piety do palcow. Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze biegam w nich nadal :hej:
A kolana - to prawda glownym powodem sa stare buty. Kiedys biegalem w adidas response i po ok 900/1000 km MUSIALEM je wyrzucic. Standardowo zas glownym problemem w nowych butach jest polska waluta a wlasciwie jej niedobor ;)
Nike SHOX, patrzylem kiedys na nie, ostatnio podobny model wypuscil Adidas. Pewnie jest w nich cos nowego, oby lepszego.

(Edited by marcin70 at 9:11 am on July 18, 2002)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie podstawowe teraz to asics 2060 - maja z 500km i sa "jak nowe" oprocz tego ze upaprane pylem.
Na zmiane mam jeszcze zywe, choc ledwo ledwo, asics 1060 - maja ponad 1500 i wewnatrz powydzierane dziury. Wygladaje juz na mocno zuzyte i zapewne moje stawy juz nie lubia w nich biegac.
Michał
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje Asicsy mają 6mies-około 1500km i są ok. Generalnie będę w nich biegał do końca sezonu :)))
Żadnych usterek i kontuzji z powodu żuzycia nie zauwazyłem :)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
emte
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja mam problem z kazdymi butami - nawet z nowymi (600 km) NB714 - po kilkuset kilometrach na pietach wycieraja mi sie dziury. To wina "ostrog", w ktore wyposazone sa moje piety. Teraz kupilem nowe buty, ale troche wieksze i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Marek T.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Emte, musisz kupic biegowki na obcasach zebys mial co wycierac hehe.  Ja swoich 714 nie mialem okazji wytrzec czy zniszczyc bo caly czas borykam sie z kontuzja. Co zaczne biegac po tygodniu znowu boli. Teraz moge sie pochwalic szybkoscia wycierania spodenek kolarskich
Michal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Emte - mam to samo od jakiegos czasu i nie wiem czy to nie przez za male buty - kiedys. Tak twierdzi moja zona.
Czy z ostrogami mozna walczyc?
Michał
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najlepiej zdjac na czas biegania...
;)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Emte - moze to nie wina "ostróg" tylko bierze sie to z niewlasciwego zakladania czy tez sciagania butow. Mialem to samo - odkad dobrze luzuje "lejce" przed sciagnieciem kamaszy problem zszedl na plan dalszy.
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moje NB 714 zaliczyły ok 1000 km. Z tego chyba większość w warunkach wodno błotnych więc od dawna nie mają zbyt dziarskiego wyglądu. Są to pierwsze moje biegówki w których nie wytarły mi się pięty - w poprzednich zawsze po kilkuset km. Mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymają.  :)
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

walczyc z ostrogami mozna! chirurgicznie hehehe
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z reguly wymieniam buty po ok 800- 1000 km glownie ze wzgledu na zuzycie podeszwy w prawym bo lewy by jeszcze ze 200- 300 km pociagnal. Chwalebnym wyjatkiem byly Adidas Boston, w ktorych zaliczylem ok 1500 km. Niestety ten model, ktory mi bardzo odpowiadal jest juz niedostepny. W moich obecnych Nike Pegasus zrobilem ponad 600 km i sa wciaz niczego sobie.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
jerszu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Policzylem kilometry moich cichobiegow i wyszlo,
ze srednio przypada na pare 2000.I nie zanosi
sie na zmiane.A wszystko przez Fenicjan!
Awatar użytkownika
WojT
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

moje 714 maja obecnie 1600 km i czuja sie wysmienicie. Sa prawie jak nowki ;))) Jestem z nich bardzo zadowolony.
Wczesniej mialem Reeboki, ktorych niestety modelu nie pamietam, ale wiem ze mialy one 3,5 tys km i przetarla mi sie podeszwa :(
To jest moj problem, ze konczy mi sie podeszwa, bucik jeszcze w miare wizualnie, ale podeszwa na pietach i palcach juz przetarta.
wczysciecki@wp.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ