Garmin FR 405 - łapanie (a raczej nie łapanie) międzyczasów

coza86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

on niecałych dwóch tygodni biegam z Garminem FR 405. Zegarek bardzo przypadł mi do gustu. Wszystko jest ok oprócz jednej rzeczy. Otóż kiedy biegam "zwykły" trening tj. bez żadnego ustalania co do szybkości czy tempa to zegarek co kilometr łapie międzyczas (oczywiście taka opcja jest włączona w menu). Korzystam jednak z planu treningowego, który wprowadziłem sobie do kalendarza w garmin connect. Bieganie zaczynam od opcji "trening na dziś". Co dziwne zegarek nie łapie mi międzyczasów. Odbyłem na razie 3 treningi. Raz trening interwałowy (gdzie międzyczasy były łapane przy każdej zmianie intensywności) oraz trening na 11 km i 7 km. Biegi ustawione były na "bez celu" (czyli bez żadnych założeń typu utrzymaj tempo). Nie wiem dlaczego tak jest i jak ustawić, żeby międzyczasy łapane były co kilometr.

Z góry dzięki za odpowiedź.
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Jakbyś przykładowo, te 11km wprowadził w GC jako 11 powtórzeń po 1km, to miałbyś to, co chcesz. A tak jest 1 odcinek o długości 11km. Sam tak ustawiłeś. Przy interwałach złapał Ci czasy odcinków. Wszystko jest w porządku.

Funkcja autolap dzieli na odcinki 1km lub inne tylko wtedy, kiedy to jest zwykły, niezaprogramowany trening.
coza86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za poświecenie czasu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ