Nie wiem, jaką listę butów mają w tym sklepie, bo mi się w pracy nie wyświetla ;-P
Ja biegam w Lunarglide'ach 3+ i jestem nimi zachwycony. Są lekkie i przewiewne, dobrze amortyzują, ale bez niepotrzebnej pluszowości, do tego okazują się zaskakująco trwałe. Tyle tylko, że to moja opinia, oparta o moje specyficzne potrzeby i wysoką kompatybilność tych butów z moimi stopami. U Ciebie sprawy mogą przedstawiać się inaczej - wśród forumowiczów na pewno znajdą się tacy, którym Lunary nie odpowiadają, Ty też możesz należeć do tej grupy. Niestety jedynym sprawdzonym patentem na sprawdzenie, czy dany but komuś pasuje, jest przymiarka, chwila truchtu w sklepie i nie napalanie się

IMHO Lunary nie nadają się do biegania zimą. Nie dlatego, że są przewiewne, ale z uwagi na płaską podeszwę, która nie zapewnia sensownej przyczepności na choćby nieco bardziej śliskim podłożu (np. asfalcie/chodniku pokrytym śniegiem). Stąd nie śmiałbym określić ich mianem butów uniwersalnych, wielosezonowych. Sam w okresie jesienno-zimowym biegam (jeśli jest mokro/śnieżnie) w trailowych butach z gore-texem i o agresywnym bieżniku podeszwy. Poczucie kontroli jest bez porównania wyższe, niż w Lunarach. A bezpieczeństwo jest jak dla mnie najważniejsze...