lager23 pisze:Xperia neo V ma swietny GPS. Mowie serio, tak samo dokladny jak w Garminach czy innych zegarkach, a fapie fixa (czyli polaczenie z satelitami) w sekunde w kazdych warunkach (i to bez polaczenia z internetem - mi lapie nawet w bloku...).
Potwierdzam. Naprawdę
Neo V świetnie pracowała mi z endomondo, rysowała ślad bez zygzaków i błyskawicznie fixowała satelity - ja miałem włączone wspomaganie netem

i wersje pro. Niedawno zdarzyło się jej kilka razy, że nagle zameldowała utratę sygnału GPS, ale tylko na krótkie chwile. Trzeba dodać jeszcze coś, co akurat Xperię wyróżnia na tle innych smartów -
obsługuje ANT+, co pozwala dokupić choćby z drugiej ręki pasek HR Garmina, a wtedy masz na komórce i po biegu na wykresie również swoje tętno

.
Galaxy III Samunga, niby znacznie lepsza technologicznie, nawet nie leżała z kanciatym trackiem obok Neo V-ki.
Obecnie Garmin 610 kreśli ślad równie znakomicie, a znalazł się na dłoni z takich samych powodów, jak u @lager-a, czyli komfortu biegania np. w deszczu. Tu ciekawe spostrzeżenie Magdy, koleżanki, z którą biegam. Kupiła niedawno dobrą (muszę podpytać dokładnie jaką) opaskę na ramię na telefon i pobiegła "połówkę" - mimo tego, że była polewana wodą telefon przeżył i został ochroniony...Niestety ja zużyłem kilka opasek i każda miała średnią żywotność, zwłaszcza rzep do zapinania.