Nike + Sportwatch GPS

aga81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej Wszystkim!
mam pytanie do użytkowników Sportwatcha Nike albo do Kogos znającego się na nim zawodowo.
Czy to jest normalne, ze Sportwatch nie zawsze wyszukuje sygnal z satelity? Nie ma z tym problemu, jesli podlaczam go do kompa, aktualizuje i jeszcze tego samego dnia ide biegac. Ale juz nastepnego dnia bez podlaczenia do kompa nie jest w stanie odszukac sygnalu! a biegam w tym samym miejscu co poprzedniego dnia. to chyba dziala jednak cos nie tak, prawda? Frustruje mnie to maksymalnie, bo nie zawsze jest czas, ochota i mozliwosc by go synchronizowac z komputerem.

Będę mega wdzięczna za informację, czy tez macie takie problemy, czy moze powinnam wymienic moj egzemplarz... kupilam go niecaly miesiac temu i szczerze mowiac troche zaluje :(:(:(

pozdrawiam!
aga
PKO
Awatar użytkownika
przemik88
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo dziwna sprawa. Próbowałaś aktualizować oprogramowanie? Ewentualnie "zresetujć" bądź przywrócić ustawienia fabryczne zegarka. Jak to nie pomoże skontaktuj się z serwisem, zgłoś usterkę i skorzystaj z dobrodziejstwa gwarancji :)
Veni, Vidi, Vici
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

Nie jest to usterka. Te zegarki tak mają. Im dłuższy czas od ostatniego treningu tym dłużej łapie fixa. Zauważ, że za każdym razem jak podpinasz zegarek do kompa to pobiera ci nowe dane gps.

Najważniejsze jest żeby łapać sygnał gps jak się stoi a nie podczas biegu.
Mi łapie średnio w 15-30 sekund ale raz miałem tak, że przez 3 min nie mógł się połączyć.
Możesz też do nich napisać do supportu. Odpisują bardzo szybko ( w moim przypadku w 12 godz. ) i bardzo szczegółowo.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ