Buty do 200zł Początkujący

Musiek_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie, szukam butów do biegania na drogi szutrowe, polne, czasem jakiś chodnik ale rzadko. Cena nie może być większa niż 200zł i najlepiej jakby buty nie były białe ;)
Wzrost: 183cm
Waga: ok 72kg
Stopa neutralna i długość wkładki 28cm.
Piszę tutaj bo może znacie jakieś strony czy przykłady promocji na dany model czy przeceny, a to by było miłe, a ja jako że nie śledzę "nowości" nie znajdę tego.
Wiem, że "użyj szukajki" bo takich tematów było mnóstwo. Wiem ale nie bardzo się znam na butach i musiałbym cały wieczór wertować forum więc jak chcecie pomóc to piszcie a nie to nie :)
pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

np. puma faas 500 (nie v.2 - bo te to z 4 stówki kosztują) model sprzed 2 lat i na allegro są od 179zł, dużo za 199zł więc Twój rozmiar sie na pewno znajdzie - test

Joma marathon 4000 - 170zł np. tu - test

Kalenji ekiden 75 z decathlonu - stówka

wszystkie w miarę sensowne
Krzysiek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Albo coś TAKIEGO ew. coś bardziej w teren TU
Pierwsze buty to i tak zawsze wybór raczej przypadkowy :spoko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro nie znasz się na butach, wybierz najwygodniejsze z polecanych dla Twojego rodzaju stopy i te które zmieszczą się w budżecie.
Musiek_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Problem w tym, że buty będę zamawiał z internetu bo nie ma u mnie żadnych sklepów z butami. Zdecyduję się chyba na te Jomy skoro w teście jest napisane, że mają nawet sporą amortyzację co mi się przyda bo czasami po twardym też będę biegał pewnie.
Jak możecie to oczywiście podajcie jeszcze parę modeli to chętnie poczytam np. ich testy :)
Dzięki!
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stricte budżetowo http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=37&t=21835, przez wielu chwalone, w przypadku niedopasowania, wiele nie stracisz. Tylko, że są białe.
Wymienione wcześniej 75tki są czarne
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Musiek_ pisze:Problem w tym, że buty będę zamawiał z internetu bo nie ma u mnie żadnych sklepów z butami. Zdecyduję się chyba na te Jomy skoro w teście jest napisane, że mają nawet sporą amortyzację co mi się przyda bo czasami po twardym też będę biegał pewnie.
Jak możecie to oczywiście podajcie jeszcze parę modeli to chętnie poczytam np. ich testy :)
Dzięki!
Lepiej się przejedź do innej miejscowości, gdzie będziesz mógł kupić buty mierząc je najpierw. Raz kupiłem buty przez internet, na szczęście niedrogie i nie do biegania, oddałem je komuś tam w rodzinie bo niby dł. wkładki ok, ale za wąskie przy palcach. Butów, w których miałbym biegać w życiu nie kupiłbym w internecie, nawet gdybym miał dygać 50-60 km żeby je kupić.
Musiek_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W moim wypadku muszę specjalnie naginać 100km w jedną stronę a na razie wszystkie buty jakie kupowałem z neta były ok :bum:
Jak możecie to zarzućcie jeszcze parę jak są jakieś warte uwagi, szczególnie chodzi mi o ten stare kolekcje itp.
EDIT:
Tych butów Joma marathon 4000 nie mogę znaleźć z długością wkładki 28cm :/

EDIT2: Kalenji 75 zamówione, dzięki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ