Buty dla dużego pana z pronacją

Maciaso
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:35
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
chciałbym zasięgnąć od was porady na temat butów. Planuje w przyszłym tygodniu kupno butów, ponieważ moje reeboki przelaciały już mnóstwo km i raczej za długo nie pociągną. Poszukuje butów do 300zł , moja waga to 100kg, mam płaskostopie i pronacje. Rozmiar buta to 48-49 (31,5 - 32cm) Biegam już prawie dwa lata głównie 10km i 21km - ulica, szuter. Liczę bardzo na pomoc, ponieważ chciałbym aby zakup był przemyślany ;)

pozdrawiam, Maciej
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a boli cię coś, są jakieś przesłanki by te buty zmieniać?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
sosa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:56

Nieprzeczytany post

Na Twoim miejscu wybrałbym się do jakiegoś ogarniętego sklepu i sobie po przymierzał różne modele.
Raz ,że masz dużą stopę i może być naprawdę spory problem z rozmiarem a dwa ,że biegasz już prawie dwa lata więc wiesz czego oczekujesz od buta. Poleciłbym Ci buty firmy Joma ale z tego co widzę dystrybutor w ogóle nie ma rozmiarów powyżej 47.
Obrazek
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Maciaso pisze:Liczę bardzo na pomoc, ponieważ chciałbym aby zakup był przemyślany ;)
No ale chyba lepiej, żeby był przemyślany przez Ciebie a nie przez nas?? ;) :hej:

A na poważniej: uważam ogólnie to samo co sosa (z różnicą, że nic nie wiem o butach Joma)
Maciaso
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:35

Nieprzeczytany post

Jako, że biegam z pięty, więc potrzebuje tam sporej amortyzacji, szczególnie biorąc pod uwage moją wagę, dlatego poczytałem troche, zasięgnąłem trochę porad od bardziej doświadczony biegaczy i wziąłem pod uwagę dwie part: Brooks Ravenna 4 i Nike Lunarglide 4. Po namyśle wziąłem te drugie, głównie ze względu na cene. Buty liczę, żę posłużą mi przez lato, a na jesień/zime zakupi się jakąś mniej letnią parę ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ