Sigma PC 25-10

Sczupak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłem Sigma PC 25-10 niedawno ten model i mam takie pytanie do was... Ustawiłem wszystko wage , swoją date , wyliczłem swoje tętno wyszło mi 183. I chciałem ustawić na strefę szybkiego spalania i tu jest moje pytanie. Strefę tą określa mi 101/128 a jak biegne wolnym truchtem to mam 155, nawet jak idę marszem to mam więcej. Troche to mnie irytuje ale na szczęście jest opcja do własnych ustawień, no i słucham expertów, jakieś porady???
PKO
Awatar użytkownika
RobertoB23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tętno maksymalne to bardzo indywidualna sprawa i wyliczenia ze wzoru raczej się nie sprawdzają.
Mam ten sam zegarek i po wpisaniu danych wyszło mi 186 a w ostatnich zawodach na 10 km średnie mi wyszło 185 a max 204 :bum:

Poszukaj na forum jak określić max tętno i wtedy wyliczysz strefy.
lager23
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 51.16

Nieprzeczytany post

Tak jak pisze Roberto, pewnie masz wyższe tętno maksymalne niż Ci wyliczył zegarek. Musisz zrobić test, na bieganie.pl jest gdzieś o tym artykuł jak ma to wyglądać. Mi ze wzoru tętno maksymalne wyszło 196, a z zawodów 210. Gdybym chciał biegać w 75% hr max to przy wartościach ze wzoru musiałbym chyba maszerować, a tak jest ok.
Sczupak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

OK, właśnie poczytałem co nie co na ten temat i ustawiłem tętno na 150/165, gdzie 160 utrzymuje się powiedzmy jako stała średnia. Ogólnie to zdziwiony byłem że nie mogę się "wstrzelić" w te widełki jakie powinienem mieć ale ok już rozumiem i ustawiłem według swojego pulsu. Oczywiście polecam zegarek, nie ma za dużo funkcji ale przez co jego obsługa jest dziecinnie prosta, polecam jeszcze raz i i dziękuje za opinie. Temat można zamknąć, wyjaśnione.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ