Czas na zmiane butów?

Pawelrunn
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, od jakiegos juz czasu przy bieganiu ,a biegam ok.13km dziennie 4-5 razy w tygodniu czuje jakby niemoc i lekkie bole w lydkach.Mam tez uczucie wlasnie twardego podloza, no i wlasnie do czego zmierzam, a mianowicie mam buty najprostsze z mozliwych chyba; Asics Patriot 4.One sa bez zadnego Gelu , amortyzacji.No i mi sie wydaje ze pasuje dokonac zakupu jakiegos wyzszego modelu z amortyzacja ktora napewno przydaje sie na twardej nawierzchni.Osobiscie mam na oku takie buty jak Asics GT-1000, a jezeli uzbieram sobie pieniadze to kupilbym sobie Asics Kayano 19.Teraz bede chcial biegac okolo 80km tygodniowo i czuje ze w tych butach bedzie juz ciezko.Jezeli macie jakies propozycje dobrych butow to smialo dawac;d
PKO
Awatar użytkownika
robertza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44'22"
Życiówka w maratonie: 3:34'25"

Nieprzeczytany post

Kayano to najwyższy model Asicsa i to za niemałe pieniądze, do tego przeznaczony dla pronatorów (o ile jeszcze to ma znaczenia :hejhej: ). Jest cała masa modeli i producentów pomiędzy starymi butami a Kayano. Pytanie ile ważysz i czy faktycznie potrzebujesz aż takiej amortyzacji. No i doborze by było poczytać te naście... wątków o butach, a nie wrzucać kolejny bez żadnych konkretów.
Właściwie na hasło: Jezeli macie jakies propozycje dobrych butow to smialo dawac;d można odpowiedzieć równie ogólnie.
Wszystkie buty do biegania są dobre.
- we love run -
Pawelrunn
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam 178cm wzrostu i 78kg wagi, to tak celowalbym w buty ok.350zł.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ