Dosyć długo przymierzałem się do zakupu pierwszego zegarka z wbudowanym GPS-em. Czytając mnóstwo opinii na internecie przyznam że mam więcej wątpliwości w tej chwili niż przed

Kupując zegarek przede wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na moje potrzeby.
Biegam codziennie, więc raczej pierwszą rzeczą na którą zwrócę uwagę jest trzymanie baterii (treningi od 40 min do nawet 2 h) . Drugą sprawą która zwróciła moją uwagę jest TEMPO CHWILOWE zegarków, wszystkie treningi tempowe wykonuję na bieżni lub wyliczonej 1,25 km pętli, więc nawet samemu byłbym wstanie sobie określić czy biegnę prawidłowym tempem, ale jednak warto aby tego typu funkcja była dokładna. Idąc dalej, przede wszystkim zależy mi na dokładności pomiaru dystansu, głównie przy dłuższych spokojnych biegach (zamierzam lapować co 500 m lub 1 km) i kontrolować również tempo średnie. Interesuje mnie przydatności funkcji typowo pod bieganie(nie chciałbym poznać uczucia że płacę za funkcje których nie wykorzystam) intuicyjności, dokładny odczyt tętna, możliwość ustawiania dowolnego widoku na ekranie (tutaj chyba POLAR zbiera mały minus). Nigdy nie bawiłem się w planowanie interwałów lub treningów, interesuje mnie funkcja informowania że dany odcinek (np 1km w tempie 3:30/km) został wykonany i czas na przerwę. Mam nie ograniczony budżet, potrzebuję opinii i pomocy biegaczy, który znają sprawę zegarków z GPS-em od podszewki.
Będę bardzo wdzięczny za każdą cenną radę i podpowiedz