Wybór monitora pracy serca
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie powiem, że jestem zdesperowany, ale przyznacie sami, że wybierając, w jakiś sposób "skazujemy się" na używanie tego urządzonka przez dłuższy czas. Zatem mam pytanie co wybrać Polar Pacer czy może PC 7 firmy Sigma Sport. Użytkownika Polara już znalazłem, nie powiem, jest z nigo zadowolony, ale może znalazłby się również użytkownik PC 7 i powiedziałby coś na ten temat?
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Świetnie się sprawują ponieważ woda bardzo dobrze przewodzi przez co odczyty są bardzo dokładne.
Jedynym mankamentem jest to, że nie można włączać guziczków pod wodą - ale pewnie za dużo wymagam.
Jedynym mankamentem jest to, że nie można włączać guziczków pod wodą - ale pewnie za dużo wymagam.

W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
-
- Zaprawiony W Bojach
Sorry za g³upie pytanie.. ale czy mo¿na naciskaæ te przyciski po wynurzeniu siê z wody, tzn. wtedy, kiedy polar nie jest ju¿ w wodzie, ale jest mokry? Nie straci szczelno¶ci...?
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Ja przyciskam jak jest mokry - i jeszcze szczelności nie stracił - więc wnioskuję, że tak można.
Pozdrawiam.
P.S. Najlepiej jak wypowie się na ten temat nasz expert Ryszard
Pozdrawiam.
P.S. Najlepiej jak wypowie się na ten temat nasz expert Ryszard
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Pływam z Polarem, mierzę międzyczasy i nic się nie dzieje. Nawet naciskam przyciski pod wodą. W zasadzie tylko jeden - czerwony. Robię to na głębokości ok. 0,5 m (po zanurzeniu się a przed odbiciem od ściany). Widocznie są na tyle szczelne, że można. Nowa S-seria jest wodoszczelna do 50 m. Ze starym Vantage'm nurkowałem do ok. 10 m, naciskałem czerwony przycisk i nic. Na wszelki wypadek nie polecam naciskania przycisków na głębokościach większych niż 1m.
R.
R.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Hehe - wcale się nie dorobiłem ale mocno testuje Polara A5 pożyczonego od teścia.
Zresztą sam mu go wybierałem na prezent więc mam takie niepisane prawo
Maszyna sprawdza się w boju - mam już teraz punkt odniesienia - chyba się skuszę na Polara S-610 ale dopiero w przyszłym roku.
Zresztą sam mu go wybierałem na prezent więc mam takie niepisane prawo

Maszyna sprawdza się w boju - mam już teraz punkt odniesienia - chyba się skuszę na Polara S-610 ale dopiero w przyszłym roku.
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Bartek,
dobrze się składa,bo mam zamiar kupić swojej żonie na gwiazdkę Polar A5 i mam z tym pytanie do Ciebie.Czy może wiesz czy ten model ma transmisję kodowaną?
Niestety na stronie Sportprofilu nic na ten temat nie pisze odnośnie tego modelu.
dobrze się składa,bo mam zamiar kupić swojej żonie na gwiazdkę Polar A5 i mam z tym pytanie do Ciebie.Czy może wiesz czy ten model ma transmisję kodowaną?
Niestety na stronie Sportprofilu nic na ten temat nie pisze odnośnie tego modelu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, niestety tam jest dokładnie to samo o A5 co na stronie Sportprofilu tyle,że po angielsku.Dalej nie wiem czy ma ten model transmisję kodowaną czy nie.Dla mnie jest to istotne.