Steppery

Awatar użytkownika
hermes
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szanowni koledzy moje zapytanie dotyczy stepperów i ch przydatności do treningu uzupełniającego szczególnie w okresie zimowym kiedy ilość przebiegniętych kilometrów się zmiejsza.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hermes bez obrazy ale mnie ilość przebiegniętych km się zwiększa - myślę, że większości biegaczy też.

A wracając do tematu - każda forma aktywności jest wskazana - jeżeli masz możliwość to stepuj.
Gdybym miał to na pewno bym korzystał.

Pozdrawiam.
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
hermes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bartek mogę tylko podziwiać iż w okresie zimowym zwieksza się Tobie ilość kilometrów, w moim jednak przypadku nie oznacza to iż wogóle przez zimę się nie ruszam, biegam tylko 3 razy w tygodniu, a pozostałe chciałbym też jakoś wykorzystać ale dziękuje za radę.
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z moich obserwacji wynika, że po wstępnym okresie intensywnej eksploatacji, wcześniej lub później
większość takich sprzętów trafia pod szafę.

Jacek
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O przepraszam bardzo. Mój AB-Shaper, na którym æwiczê miê¶nie brzucha, nie jest pod szaf±, tylko ko³o telewizora i codziennie jest wyci±gany na ¶rodek pokoju.
Mi³o siê robi brzuszki s³uchaj±c "Kropki nad i".
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from joycat on 3:01 pm on Nov. 20, 2001
Miło się robi brzuszki słuchając "Kropki nad i".
 Dobre :hej:  hehehe
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślałam też o czymś takim na zimę. Ze względu na małą aktywność poza weekendem (od października do lutego więcej pracuję, ciągle jest ciemno) myślałam o trenażerze rowerowym i jeżdżeniu rowerem wieczorami w domu. Step czy cokolwiek innego przed telewizorem lub dobra muzyka to niezły pomysł. Szkoda, że czytać się nie da. :ojnie:
Awatar użytkownika
hermes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Karola ja też właśnie tak myślałem, lecz rower stacjonarny zajmuje sporo miejsca a steppery można składać i chować przy czym nie zajmują dużo miejsca, w tym przypadku także ważna jest cena. Najtańszy stepper to około 400 złotych, chodź widziałem też ministeppery z wbudowanym komputerkiem za 213 zł.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pom±cê trochê: czy nie lepiej zainwestowaæ kaskê w abonament na dobr± si³owniê, gdzie bêdziesz móg³ - w zale¿no¶ci od humoru, samopoczucia i pogody - pobiegaæ na bie¿ni, postepowaæ na stepperze albo popeda³owaæ na rowerze stacjonarnym..? Albo nawet powios³owaæ? Porz±dne fitness kluby oferuj± zwykle du¿y wybór ró¿norodnych æwiczeñ aerobowych.

Tak to zwykle jest, ¿e w domu trudno siê zmobilizowaæ do æwiczeñ, bo zamiast trenowaæ przed telewizorem, zawsze przyjemniej jest po prostu przed nim usi±¶æ i ponaciskaæ guziki w pilocie. W domu jako¶ nie ma atmosfery do treningu, nie uwa¿acie..? Tysi±c innych interesuj±cych rzeczy wo³a nas wielkim g³osem, po czym mija kolejny dzieñ, a my k³adziemy siê do ³ó¿ka ze ¶wiadomo¶ci±, ¿e znowu zapomnieli¶my o stepperze, który porasta kurzem pod przys³owiow± szaf±...
:lalala:
Awatar użytkownika
hermes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Widzisz mieszkam w Gorzowie i tu nie ma profesjonalnych siłownii gdzie można skorzystać z wszystkich uządzen aerobowych jakie sa np w Sport centrum Jacka Wszoly w Warszawie. Poza tym dość długo pracuje ostatnimi czasy więc jakbym chodził jeszcze do tego na siłownie to moję żonę widziałbym tylko nocami, a to na pewno by jej się nie spodobało.
Stąd też próbuje znaleść substytut który pozwoli mi przetrwać zimę tak aby wiosną nie trzeba byloby zaczynać od nowa. A co do motywacji to jak na razie nie mam z nią problemów, mam parę innych "substytutów"  i jak na razie wychodzi mi ich używanie. Może masz jakieś inne ciekawe pomysły jestem otwarty na propozycje i z góry dziękuje.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak - w Twojej sytuacji stepper lub jakiekolwiek inny sprzêt do æwiczeñ w domu to jedyny ratunek na zimê.

Nie chcia³am Ciê uraziæ, po prostu spojrza³am na sprawê przez pryzmat w³asnych do¶wiadczeñ: mimo wielu zajêæ nie potrafiê trenowaæ w domu, chyba ¿e jest to seria brzuszków na dobranoc, dlatego zawsze by³a to albo si³ownia, albo rower, albo joga etc. Teraz z kolei, poniewa¿ "kontuzja" krêgos³upa uniemo¿liwia mi bieganie, bêdê siê p³awiæ w sto³ecznych basenach (bo przecie¿ nie w domowej wannie).

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Posiadam trenazer firmy Minoura , zakladany na obrecz kola .
Zaleta jest super cicha praca ( nie trzeba podkrecac glosu w telewizji ) , oszczednosc opon ( bo nie scieraja sie)
oraz mozliwosc wykorzystania wlasnego roweru ( bez potrzeby kupowania stacjonarnego )

http://www.minoura.co.jp/

(Edited by wojtek at 3:46 pm on Nov. 22, 2001)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
hermes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie uraziłaś mnie zawsze slucham osob bardziej doswiadczonych, ktorych rady uwazam za cenne a ze nie jestem zawodowym biegaczem a biegem dla czystej przyjemnosci biegania i wysilku fizycznego wiec tego typu uwagi sa dla mnie bardzo pożądane.
A co do steppera to przeszukuje strony by znalesc ten najoptymalniejszy.
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Wojtku. Myśląc o zakupie trenażera nie pomyślałam o tym że ma być cichy i że mogą ścierać się opony. Wezmę to pod uwagę.
Jeden z rowerów nie mieszczący się w piwnicy i tak musi stać w mieszkaniu byłby więc tym do trenażera.
Czy każdy rower będzie pasował? Czy są lepsze i gorsze. Ten "domowy" to taki na szosę.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wysokosc rolek zaciskowych jest regulowana i pasuje do kazdego "doroslego" roweru.
Warto dokonac przegladu obreczy aby nie nie bylo garbow .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
ODPOWIEDZ