Garmin 910XT
- Rafał Sikora
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Co sądzicie na temat Garmina 910XT ?
Według mnie jest to najlepszy zegarek do kontroli Twojego treningu , jest w nim niemal wszystko co sprawi że najbardziej szalony i szczegółowy biegacz chce mieć w swoim komputerze do analizy treningu, w dodatku funkcje do pomiaru dotyczące pływania, takie jak dystans, styl, liczbę ruchów i różne długości basenów. To pierwszy model Garmina z taka ilością informacji!
http://www.garmin24.pl/pl/p/Garmin-Fore ... 41-21-/411
Według mnie jest to najlepszy zegarek do kontroli Twojego treningu , jest w nim niemal wszystko co sprawi że najbardziej szalony i szczegółowy biegacz chce mieć w swoim komputerze do analizy treningu, w dodatku funkcje do pomiaru dotyczące pływania, takie jak dystans, styl, liczbę ruchów i różne długości basenów. To pierwszy model Garmina z taka ilością informacji!
http://www.garmin24.pl/pl/p/Garmin-Fore ... 41-21-/411
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ambasador marek :Under Armour, Motive , Teekanne , Sponser , Tifosi ,Garmin
- AvantaR
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Ilość funkcji powala, podobnie jak cena 

- Rafał Sikora
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Funkcji jest strasznie dużo , totalna baza wiedzy
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Rafał,
zapodaj coś jeszcze, bo fajnie się ciebie czyta.
-
- Zaprawiony W Bojach
w końcu ambasador, co nie? to musi być uczony.
- Rafał Sikora
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Yacoolyacool pisze:Rafał,

- Rafał Sikora
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
thomekh pisze:I w każdym zegarku te małe cyferki. Kiedy w końcu pójdą po rozum do głowy i zaczną wzorować się na idealnym timexie T5F591
W Garminie 910XT poszli po ,,rozum do głowy";) możemy powiększyć lub pomniejszyć cyferki, do wyboru do koloru;) Można pomniejszyć liczbę okien i ustawić np tylko nasz czas a w drugim tętno czy 2 trzecim przebyty dystans..
-
- Zaprawiony W Bojach
Czyli jeśli mam ekran podzielony na 3 okienka to mogę dostosowywać wielkość tychże okienek? Jeśli tak to cyferki w tych okienkach zmniejszają/zwiększają się proporcjonalnie do zmniejszania/zwiększania okienka?Rafał Sikora pisze:
W Garminie 910XT poszli po ,,rozum do głowy";) możemy powiększyć lub pomniejszyć cyferki, do wyboru do koloru;) Można pomniejszyć liczbę okien i ustawić np tylko nasz czas a w drugim tętno czy 2 trzecim przebyty dystans..
-
- Zaprawiony W Bojach
Dla posiadaczy, wczoraj pobrałem uaktualnienie sofu. Być może, było już wcześniej,...
Istotnie, jest super,...

Istotnie, jest super,...
- Rafał Sikora
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
thomekh pisze:Czyli jeśli mam ekran podzielony na 3 okienka to mogę dostosowywać wielkość tychże okienek? Jeśli tak to cyferki w tych okienkach zmniejszają/zwiększają się proporcjonalnie do zmniejszania/zwiększania okienka?Rafał Sikora pisze:
Można ustawić 4 różne wielkości, ale np przy największej wielkości zostaje np nam sam czas, a jeśli chcemy średnią wielkość to mamy dwa okna itd..
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
Wiesz co, mam dosyć poważną wadę wzroku, i przy 2 wartościach ustawionych na każdym z ekranów nie mam problemu ze śledzeniem parametrów biegu. Klockowate garniaki są pod tym względem całkiem ok.thomekh pisze:I w każdym zegarku te małe cyferki. Kiedy w końcu pójdą po rozum do głowy i zaczną wzorować się na idealnym timexie T5F591
Z innej beczki. Moja 910 pokazuje jakieś głupoty podczas pływania. Błędnie zlicza odległość/ilość basenów. Jak temu zaradzić? Fakt, że pływam fatalnie jeśli chodzi o styl, ale czy to jest powód? Może ktoś mądrzejszy ode mnie mi odpowie?
In this Religion, there are no holidays
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Powodem jest styl
Nie masz wyjścia Kolego. Naucz się pływać idealnie
Jeśli po jednej długości zmieniasz styl to koniecznie mocno odepchnij się od ściany. To ma dać sygnał garminowi (akcelerometr za to odpowiada), że np. właśnie skończyłeś żabkę i zaczynasz kraulem.
Każdy fałszywy ruch powoduje zaliczenie jakiegoś dystansu czy zmianę stylu. Używaj LAP jak nie płyniesz. Ponowne naciśnięcie LAP wznawia trening.
Z czasem okiełznasz garmina w wodzie
Ja to już mam prawie za sobą
Do perfekcji mi brakuje, ale dzięki zegarkowi nauczyłem się pływać kraulem. Chociaż żabka pływam niemal idealnie to i tak czasami rozpoznaje ja jako grzbietowy.
Niestety, ale na współpracę garmina pływak musi ciężko zapracować. No ale jaka z tego jest satysfakcja!

Jeśli po jednej długości zmieniasz styl to koniecznie mocno odepchnij się od ściany. To ma dać sygnał garminowi (akcelerometr za to odpowiada), że np. właśnie skończyłeś żabkę i zaczynasz kraulem.
Każdy fałszywy ruch powoduje zaliczenie jakiegoś dystansu czy zmianę stylu. Używaj LAP jak nie płyniesz. Ponowne naciśnięcie LAP wznawia trening.
Z czasem okiełznasz garmina w wodzie

Ja to już mam prawie za sobą

Niestety, ale na współpracę garmina pływak musi ciężko zapracować. No ale jaka z tego jest satysfakcja!
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Wolf to nie tylko styl. Wielu dobrych pływaków ma z tym problemy. Na forum xtri jest dużo wpisów o błędach 910 z pływaniem. Właściwie to pokazuje dobrze tylko kraula, żabkę już nie zawsze a przy grzbietowym pojawiają się bzdury.
Czasem dodaje kilka długości. Nie jest to dopracowane.
A swoją drogą na tym forum jest kilka wątków o 910 i wydaje mi się że można by tam przenieść tą dyskusję. Wydaje mi się że multiplikowanie wątków na taki sam temat jest bez sensu i powoduje tylko bałagan (oczywiście poza aspektem reklamowym produktu który jest w tym wątku aż nazbyt widoczny)
Czasem dodaje kilka długości. Nie jest to dopracowane.
A swoją drogą na tym forum jest kilka wątków o 910 i wydaje mi się że można by tam przenieść tą dyskusję. Wydaje mi się że multiplikowanie wątków na taki sam temat jest bez sensu i powoduje tylko bałagan (oczywiście poza aspektem reklamowym produktu który jest w tym wątku aż nazbyt widoczny)