pokrowiec na telefon - biodrowy VS na ramię ?

Laylot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,
Mój pierwszy i mam nadzieję nie ostatni wpis na tym forum.

Po wielu latach przerwy wróciłem do biegania. Na pierwszy ogień półmaraton w czerwcu więc ostro ćwiczę.
Lata temu biegałem tylko ze zwykłym zegarkiem... teraz zasmakowałem biegania z aplikacją na iPhone (runtastic PRO) i dobrze dobraną muzyką.
Pytanie mam proste:
Chciałym zakupić jakiś pokrowiec na iPhone żeby tak bezmyślnie nie latał w kieszeni spodni czy bluzy.
Mam do wyboru albo pokrowiec w formie pasa biodrowego, albo pokrowiec na ramię:
http://allegro.pl/tune-belt-ip5-pas-bio ... 38519.html
http://allegro.pl/tune-belt-ab87-pokrow ... 22987.html

Co w praktyce (włącznie z tym półmaratonem) sprawdzi się lepiej, albo pytanie chyba bardziej odpowiednie: co będzie mniej przeszkadzać podczas biegania?
Tylko proszę - nie namawiajcie mnie na kupowanie urządzenia GPS typu garmin itp. Zdaję sobie sprawę z zalet takiego własnie zegarka, ale taki zakup dopiero w przyszłym roku. Teraz muszę zadowolić się swoim telefonem :hej:
PKO
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moje doświadczenia są takie, że z ramienia wciąż mi się zsuwało, przekręcało, nie mogłem sobie z tym poradzić. W nerce było mi wygodniej. Co do praktyki to przy biegu na dużym zmęczeniu wszystko co mam na sobie mi przeszkadza :) Wczoraj na przykład przeszkadzał mi zegarek.
kateglory
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40m00s
Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja inaczej, nerka mnie drażniła, więc postawiłam na opaskę na ramię.
Poza tym żeby sprawdzić jak idzie trening przy nerce trzeba zaglądać do kieszeni , na ramieniu uważam że jest wygodniej. Przy dłuższych/szybszych treningach to i nerka i naramiennik przeszkadzają, opaska z ramienia potrafi np. się zsunąć przy bieganiu z prędkością światła ;)
Z iphonem na ramieniu biegałam ponad dwa lata, musiałam pilnować żeby dobrze był zapięty (od razu też poprawiłam technikę pracy rąk :D) i tyle, nawet na maratonie taka opcja dała radę

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Boberek_21
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1g16m38s

Nieprzeczytany post

ja biegam z opaska na ramię - co prawda iPhone'a nie mam bo zaliczam się do miłośników androida - opaskę kupiłam na alledrogo za 15 zł. Nie zsuwa się, nie przekręca choć na 10 km zaczyna mnie po prostu drażnić ale jak widzę wszyscy tak mają ;)
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!

Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od kilku dni biegam z opaską na ramię i też nie zauważyłem problemów z jej zsuwaniem się z ręki. A opaska - jedna z najtańszych z Allegro. Jedynym minusem opaski jest trochę utrudniony dostęp do bocznych przycisków telefonu, ale poza jest gites.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Laylot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za pomoc.
Dzisiaj zamawiam opaskę na ramię.
Do wyboru są dwie:
1. TUNE BELT
http://allegro.pl/tune-belt-ab87-pokrow ... 22987.html

2. BELKIN
http://allegro.pl/opaska-na-ramie-belki ... 37796.html

chwilę pomyślę i na pewno wybiorę:) chyba, że ktoś z Was wie coś więcej, o którymś z tych produktów?

pozdrawiam
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w hurtowni w której pracuje mamy Belkina , Adidasa i inne - powiem szczerze jeśli mam doradzić - kup tańszy pokrowiec , bo niewiele się różnią :)
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałam już dwa różne pokrowce na iPhone'a - oba na ramię. Pierwszy za jakieś 5 funtów z amazona - służył mi przez może 4 miesiące, bo potem się rozkleił. Teraz mam tego Belkina, którego linkujesz, i jest beznadziejny - ma inny system zapinania i pasek z rzepem jest dużo za długo na moje ramię (ok, wieliego bicepsa nie mam, ale jakoś ten tani mi się na mojej chudej rączce trzymał). Więc brałabym taniego, bo nie sądzę, żeby Belkin - mimo wyższej ceny - bardziej trwały był.

W Belkinie jeszcze bez sensu jest to, że góra telefonu jest odkryta - w tym tańszym była zakryta i mniejsze było ryzyko przy jakimś małym deszczu, że woda się tam dostanie (przy dużym deszczu zakładam opaskę pod kurtkę, ale jak coś małego akurat spadnie, jak już biegnę, to nie chce mi się stawać i zmieniać warstw wierzchnich).
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Opaska za 99 zł? To już w Decathlonie można za niecałe 40 zł dostać całkiem niezłą opaskę z tego co słyszałem.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szukam pas z bidonem i dodatkowo żeby posiadał kieszeń na smarthphona. Szukam i nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
pisanka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja biegam z opaską. W sklepie internetowym 4F kupiłam za ok 30 pln fajną opaskę. Nie przesuwa się, jest mała kieszonka np. na kluczyk itd. jak dla mnie bardzo spoko :)
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zdecydowanie wolę biegać z pasem w okolicach bioder niż na ramię. Przy dłuższych biegach ręka na której jest opaska zaczyna mi przeszkadzać. Często jak biegam musze mieć przy sobie klucze dokumenty i telefon więc opaska na rękę odpada.

biegam z czymś takim
http://pl.sportsdirect.com/karrimor-run ... ens-764002
kieszonka jest elastyczna dzięki czemu nic nam nie lata nieważne czy włożymy same klucze czy więcej rzeczy.
pisanka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

i nie przesuwa się podczas biegania? albo nie zaczyna nagle latać, podskakiwać itd? widziałam gdzieś też coś takiego co oprócz klasycznej formy paskowej ma opcje przypinania do ubrania, żeby się nie przekręcało, ale teraz jak potrzebuję to nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć :/
MaCko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Osobiście nie lubię nerki. Mam pas na ramię z Lidla i jestem mega zadowolony.

Recenzja:

http://uzaleznionyodruchu.blogspot.com/ ... ia-na.html
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pisanka pisze:i nie przesuwa się podczas biegania? albo nie zaczyna nagle latać, podskakiwać itd? widziałam gdzieś też coś takiego co oprócz klasycznej formy paskowej ma opcje przypinania do ubrania, żeby się nie przekręcało, ale teraz jak potrzebuję to nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć :/
Nie wiem czy to do mnie pytanie, ale w sprzęcie do którego dałem link nic nie lata bo tak jak powiedziałem kieszonka jest mała, ale bardzo elastyczna. Ne wyobrażam sobie biegać z nerką (taką zwykła, luźną) gdzie wszystko podskakuje i czuję to z każdym krokiem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ