Pytanie o aplikaje na telefon

Mat1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam proste pytanie. Czy aplikacje na telefon z systemem android np. endomondo itd. wymagają połączenia z internetem czy wystraczy tylko sygnał GPS ( tzn. czy działają tak jak nawigacje samochodowe). I drugie pytanie: jaka aplikacja jest dobra, prosta i skuteczna?
PKO
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

1) GPS nie wymaga połączenia z siecią internet.
2) Połączenie z siecią internet pomaga GPSowi w złapaniu pozycji i poprawia jakość pomiaru
3) Aplikacja zwykle wymagają połączenia z siecią do synchronizacji danych, ale to można robić po treningu przez sieć WiFi
4) Każdy musi wybrać swoją ulubioną aplikację
Janocha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dla mnie najlepsza aplikacją jest Adidas MiCoach (całkowicie bezpłatny). Nie potrzebuje połączenia z Internetem, synchronizować dane możesz jak wrócisz do domu.
philll
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi run-log na Androida zupełnie wystarcza. Połączenie z internetem to kilka kb na wysłanie trasy do bardzo przejżystego serwisu
Obrazek
Awatar użytkownika
Boberek_21
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1g16m38s

Nieprzeczytany post

No i się porobiło - ja używam endomondo i sobie chwale :) :spoczko:

co użytkownik to inny program ;)
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!

Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Używam Endomondo Pro choć nie bez wad:), wybór zależy często od tego czy masz znajomych na danym programie.

run-log bardzo dobry- chyba brak obsługi pulsometra i wsparcia w czasie używania przez telefon

Pozdrawiam
T
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

Też korzystam z Endomondo nie narzekam. Jedyne co bym zmienił to system w telefonie ;). Mam Lumię 610 z Windows Phone a na Androidzie Endo jest bardziej rozbudowane (wersja Pro - interwały, itp).
Obrazek
-nikita-
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja używam Navime GPS Tracker, jak dla mnie super, głównie dlatego, że jest polski i na prawdę fajny, prosty w obsłudze i posiada wszystko co najpotrzebniejsze, a znam takich, co przerzucili się na niego z Endomondo i twierdzą, że w niczym nie ustępuje. Polecam.

Aha, oczywiście bezpłatny jest.
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

Ja używam na androidzie Endomondo i Run-Loga, chwale sobie oba... ;)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Navime w stosunku do aplikacji run-log prezentuje się znacznie lepiej. Przestawiłem się ostatnio właśnie na Navime i ilość statystyk, łatwość obsługi, nieobciążanie przez aplikację telefonu etc. powodują, że nie muszę się rozglądać za czymś innym. Wszystko w jednym miejscu, darmowe oraz cały czas rozwijane przez autora.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
robert_73
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:51

Nieprzeczytany post

Ja uzywam endomondo i jest ok ,internet potrzebny jest do zaladowania danych po biegu na konto w necie
mazurro
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja używam http://www.sports-tracker.com/ i nokię C6. Działa bez problemu. Szybko łapie fixa nie potrzeba dostępu do sieci, działa w trybie offline bez karty sim. Zgrywanie przez wifi lub export do pliku GPX i na run-log'a.
Obrazek
Zerojedynkowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).

nie wymaga on dostępu do internetu, ale u mnie ściągał kasę z konta, pomogło dopiero wyłączenie transferu danych. od tego czasu wszystko ok, całkowicie darmowe.
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

Zerojedynkowa pisze:od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).

mnie run-log informuje co kilometr darmowo.... :bleble:
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zerojedynkowa pisze:od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).

nie wymaga on dostępu do internetu, ale u mnie ściągał kasę z konta, pomogło dopiero wyłączenie transferu danych. od tego czasu wszystko ok, całkowicie darmowe.
Jeśli chodzi tylko o międzyczasy na kolejnych kilometrach trasy, które przebiegłeś to Navime też posiada tę funkcję, tylko trzeba przesunąć ekran ze statystykami - jest ich co najmniej 3-4, a żeby przejść od jednego do drugiego wystarczy ruszyć paluchem po ekranie.

Czego mi brak w Navime, to międzyczas niepełnego kilometra, tzn. jeśli przebiegnę 3,95 km, to będę mieć na podglądzie tylko międzyczasy za trzy pełne kilometry. Te 950 m wtedy nie istnieje w międzyczasach i jedyne co można zrobić, to samemu obliczyć tempo na tym odcinku. Apka Run-Log akurat posiada możliwość robienia międzyczasów własnoręcznie w każdym momencie (oprócz automatycznych co kilometr), ale jest naprawdę minimalistyczna - nie uwzględnia np. średniego tempa w statystykach, a n bieżącym ciężko się oprzeć, bo wahania są spore.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 11:57 przez Kwiat, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ