Pytanie o aplikaje na telefon
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam proste pytanie. Czy aplikacje na telefon z systemem android np. endomondo itd. wymagają połączenia z internetem czy wystraczy tylko sygnał GPS ( tzn. czy działają tak jak nawigacje samochodowe). I drugie pytanie: jaka aplikacja jest dobra, prosta i skuteczna?
-
- Wyga
1) GPS nie wymaga połączenia z siecią internet.
2) Połączenie z siecią internet pomaga GPSowi w złapaniu pozycji i poprawia jakość pomiaru
3) Aplikacja zwykle wymagają połączenia z siecią do synchronizacji danych, ale to można robić po treningu przez sieć WiFi
4) Każdy musi wybrać swoją ulubioną aplikację
2) Połączenie z siecią internet pomaga GPSowi w złapaniu pozycji i poprawia jakość pomiaru
3) Aplikacja zwykle wymagają połączenia z siecią do synchronizacji danych, ale to można robić po treningu przez sieć WiFi
4) Każdy musi wybrać swoją ulubioną aplikację
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
No i się porobiło - ja używam endomondo i sobie chwale
co użytkownik to inny program

co użytkownik to inny program

Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Używam Endomondo Pro choć nie bez wad:), wybór zależy często od tego czy masz znajomych na danym programie.
run-log bardzo dobry- chyba brak obsługi pulsometra i wsparcia w czasie używania przez telefon
Pozdrawiam
T
run-log bardzo dobry- chyba brak obsługi pulsometra i wsparcia w czasie używania przez telefon
Pozdrawiam
T
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
-
- Wyga
A ja używam Navime GPS Tracker, jak dla mnie super, głównie dlatego, że jest polski i na prawdę fajny, prosty w obsłudze i posiada wszystko co najpotrzebniejsze, a znam takich, co przerzucili się na niego z Endomondo i twierdzą, że w niczym nie ustępuje. Polecam.
Aha, oczywiście bezpłatny jest.
Aha, oczywiście bezpłatny jest.
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Navime w stosunku do aplikacji run-log prezentuje się znacznie lepiej. Przestawiłem się ostatnio właśnie na Navime i ilość statystyk, łatwość obsługi, nieobciążanie przez aplikację telefonu etc. powodują, że nie muszę się rozglądać za czymś innym. Wszystko w jednym miejscu, darmowe oraz cały czas rozwijane przez autora.
-
- Dyskutant
ja używam http://www.sports-tracker.com/ i nokię C6. Działa bez problemu. Szybko łapie fixa nie potrzeba dostępu do sieci, działa w trybie offline bez karty sim. Zgrywanie przez wifi lub export do pliku GPX i na run-log'a.
-
- Rozgrzewający Się
od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).
nie wymaga on dostępu do internetu, ale u mnie ściągał kasę z konta, pomogło dopiero wyłączenie transferu danych. od tego czasu wszystko ok, całkowicie darmowe.
nie wymaga on dostępu do internetu, ale u mnie ściągał kasę z konta, pomogło dopiero wyłączenie transferu danych. od tego czasu wszystko ok, całkowicie darmowe.
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Zerojedynkowa pisze:od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).
mnie run-log informuje co kilometr darmowo....

- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeśli chodzi tylko o międzyczasy na kolejnych kilometrach trasy, które przebiegłeś to Navime też posiada tę funkcję, tylko trzeba przesunąć ekran ze statystykami - jest ich co najmniej 3-4, a żeby przejść od jednego do drugiego wystarczy ruszyć paluchem po ekranie.Zerojedynkowa pisze:od dawna używam sportstracker ze względu na to, że jako jedyna darmowa apka, którą testowałam, informuje o każdym przebytym kilometrze itp, niezależnie od dystansu (darmowe endomondo ma taką opcję chyba tylko przez pierwsze 2km, potem milknie).
Czego mi brak w Navime, to międzyczas niepełnego kilometra, tzn. jeśli przebiegnę 3,95 km, to będę mieć na podglądzie tylko międzyczasy za trzy pełne kilometry. Te 950 m wtedy nie istnieje w międzyczasach i jedyne co można zrobić, to samemu obliczyć tempo na tym odcinku. Apka Run-Log akurat posiada możliwość robienia międzyczasów własnoręcznie w każdym momencie (oprócz automatycznych co kilometr), ale jest naprawdę minimalistyczna - nie uwzględnia np. średniego tempa w statystykach, a n bieżącym ciężko się oprzeć, bo wahania są spore.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 11:57 przez Kwiat, łącznie zmieniany 2 razy.