Pulsometr do 50zł

Kasper69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Walczę ze swoją sporą nadwagą i zacząłem "biegać", aby spalić zbędne kilogramy. Słyszałem, że najlepsze spalanie odbywa się, kiedy trzymamy w miarę równe tempo podczas treningów cardio. Postanowiłem więc zainwestować w taki pulsometr, ale nie chciałbym wydać więcej niż 50zł. Widziałem na allegro pulsometry fimy Crane-Sports, które mieszczą się w moim pułapie cenowym, ale czy są dobre jakościowo? Jeśli nie te, to który pulsometr jest najlepszą alternatywą w takiej cenie? I jeszcze jedno pytanie: czy pulsometry bez paska na klatkę piersiową są mniej dokładne, niż te zawierające owy pasek, czy nie ma większej różnicy (oczywiście dalej w pułapie do 50zł)?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi!:)
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1. Nie uwierzyłbym nigdy we wskazania pulsometru za 50 zł.
2. Pulsometry bez paska są dużo mniej dokładne od tych z paskiem.
3. Pulsometr to zbędny gadżet. Biegaj w tempie konwersacyjnym (jeśli Twoja kondycja jest już na tyle dobra, że potrafisz biec biegiem ciągłym na tak niskiej intensywności) i nie przejmuj się takimi pierdołami jak pulsometr. Za 50 zł lepiej kupić sobie jakąś fajną koszulkę albo kilka par dobrych skarpetek, będzie się przyjemniej biegało.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kasper69 pisze:Witam,

Walczę ze swoją sporą nadwagą i zacząłem "biegać", aby spalić zbędne kilogramy.

Bieganie, a odtłuszczanie

Pulsometr sobie odpuść - zbędny bajer. Poza tym pulsometr za 50zł to raczej będzie marna imitacja prawdziwego pulsometru. Nawet najprostsze modele w Decathlonie kosztują koło stówki. Niemniej tak jak mówię - pulsometr to zabawka. Schudniesz i bez niego :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ