Witam,
Szykuję się do zakupu butów, biegam ok. 70 km tygodniowo. Mam neutralną stopę. Do tej pory biegałem w butach Diadora Samurai III i ze względu na zwiększony kilometraż rozważam zakup jednego z dwóch modeli pegasus 29 lub supernova glide 5. Moje pytanie to, który z tych modeli uważacie za lepszy? Dodam, że ważę 67 kg i wygląd butów nie ma znaczenia.
pzdrawiam
pegasus 29 vs. supernova glide 5
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Osobiście biegam w SG5 i jest bardzo zadowolony z tych butów. Świetnie spisują się zarówno na krótkich treningach jak i wybieganiach 40+. Dlatego szczerze polecam Ci to obuwie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
- Życiówka w maratonie: brak
Nie wiem jak supernovy ale Pegasusy są super. Nie wiem natomiast czy potrzebujesz takiej amortyzacji (Pegasusy) przy wadze 67? Ja ważę 77 i dla mnie w sam raz (z tego co gdzieś wyczytałem są do 80kg). Sam but jest bardzo fajny. Ale gdybym ważył 10kg mniej to wybrałbym coś lżejszego 

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
a ja slyszalem, ze pegasusy sa dla lzejszych biegaczy wlasnie optymalne 70kg. poza tym nie bez naczenia jest cena, adidasy sa 200zl droższe...
ja pegasusy 29 kupielem tydzien temu w promcji za 299zł
ja pegasusy 29 kupielem tydzien temu w promcji za 299zł
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeżeli Nike kupiłeś za 3 stówki to jest to stówka różnicy. A model Glide 4 można mieć już poniżej 3 stów (dzisiaj widziałem w Decathlonie).
Biegałem już w butach Asics, NB, Adidas, Brooks, ale jeszcze nigdy w Nike dlatego nie chciałbym się wypowiadać na ich temat.
Biegałem już w butach Asics, NB, Adidas, Brooks, ale jeszcze nigdy w Nike dlatego nie chciałbym się wypowiadać na ich temat.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Dzięki za odpowiedzi.
Ostatecznie postanowiłem kupić adidasy (ciekawość zwyciężyła, bo nie miałem jeszcze butów biegowych tej marki na nogach), jeśli chodzi o cenę to miałem ten komfort, że adidasy kosztowały mnie 250 zł a ewentualny zakup nike wyniósł by 240, więc żadna różnica.
Narazie za wcześnie żeby oceniać, ale po dwóch treningach adidasy robią dobre wrażenie.
Pozdrawiam
Ostatecznie postanowiłem kupić adidasy (ciekawość zwyciężyła, bo nie miałem jeszcze butów biegowych tej marki na nogach), jeśli chodzi o cenę to miałem ten komfort, że adidasy kosztowały mnie 250 zł a ewentualny zakup nike wyniósł by 240, więc żadna różnica.
Narazie za wcześnie żeby oceniać, ale po dwóch treningach adidasy robią dobre wrażenie.
Pozdrawiam