Uniwersalne buty do 300zł.

livebox117
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam poszukuje uniwersalnych butów dla siebie. Będą one służyć głównie do biegania bo ubitych ścieżkach, żużlu i ewentualnie krótkich odcinkach asfaltowych. Chciałbym, aby te buty zaliczały się do butów minimalistycznych bądź lekkich. W butach tych mam zamiar również rozciągać się...
Ogólnie trenować sztuki walki w plenerze. Dobrze by było gdyby były wykonane z szybko schnącego materiału w przypadku przemoczenia. W związku z tym, że trenuje sztuki walki moje stopy są przyzwyczajone do biegania na boso po sali.

Istnieje coś co mnie zadowoli ?

Ważę 70kg, 16 lat, 175 cm wzrostu, stopa neutralna.
PKO
livebox117
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co myślicie o tym obuwiu?

http://allegro.pl/buty-reebok-realflex- ... 50770.html

Z tego co się orientuje jest to wersja 2.0. Czy warto dopłacać do 3.0? Czy warto kupować na allegro?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do minimalistycznych chyba się nie zaliczają. Nigdy nie próbowałem ale wydaje się, że uprawiając sztuki walki z butach do biegania może dosyć szybko posypać się cholewka. One są z reguły przystosowane do trzymania stopy w trakcie tego jednego, konkretnego ruchu. I pod kątem kroku biegowego zostały dobrane miejsca, w którym jest wzmocniona siateczka cholewki.

Mały przegląd butów minimalistycznych jest tu. Może któreś z tych NB?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ