Joma drugi sort?

yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ostatnio na jakims forum przeczytalem ze sprzet jomy sprzedawany na naszym rynku to drugi sort. Ponoc joma sprzedawana na zachodzie jest made in spain a nie china. Niby sa takze znacznie lepiej wykonane co podobno od razu widac, no i cena jest taka jak na stronie producenta, a nie taka niska jak u nas. Czy ktos moze to potwierdzic lub temu zaprzeczyc?
Mam dwie pary jom, jedne biegowe marathony 4000 i pilkarskie top flex. Z obydwu jestem bardzo zadowolon, sa bardzo starannie wykonane i nei widac niedorobek. MArathony to poprawny but, moze bez fajerwerkow, ale biega sie w nim bardzo dobrze, sa leciutkie, wygodne zadnych zastrzezen.
Top flexy to juz zupelnie inna liga, kosztuja 150zl, i rywalizuja z halowkami za niemal 300zl takimi jak adidas kaiser, to te tansze to w zasadzie deklasuja. Buty rewelacja, i nawet jakby kosztowaly 250zl to bym pewnie je kupil, bo sa po prostu znakomite. Bardzo sie zdziwilem jak przeczytalem ze to niby buty drugiej kategorii, ciekaw jestem w takim razie jak wygladaja te pierwszego gatunku, i cos mie sie nie chce w to wierzyc.
PKO
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ludzie różne rzeczy piszą na forach, jestem w stanie uwierzyć, że konkurencja mogłaby obrzucać błotem jomę, bo w PL faktycznie ceny są nierozsądnie niskie, a jakościowo to półka buta 2-3 razy droższego.
Sam zabiegałem 2 pary Jomy kupione w Polsce i było OK.
Wydaje mi się, że mnóstwo obuwia powstaje w Azji. Zwyczajny rachunek ekonomiczny.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie ma nic do tego ze cos jest robione w Azji, przeciez wiekszosc produktow jest tam robiona. Czasem azjatyckie sa gorsze czasem nie, ale chodzi o to czy rzeczywiscie produkty oferowane na innych rynkach sa produkowane w Hiszpani a te u nas produkowane w Azji. Buty na tamtym forum byly bardzo zachwalane, ale dodatkowo padla informacja o drugim sorcie.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Zerknąłem na swoje jomowskie produkty, wszystkie są z chin.

Nie wiem czy to prawda, ale to miałoby nawet sens. Firma zaczynała w Hiszpanii, to i produkcji tam nie zatrzymywała. Z punktu widzenia firmy to by było sensowne wysyłać produkty z "made in spain" na rynki bogatsze i bardziej grymaśne, a te z "made in china" na mniej rozwinięte. Ktoś co prawda mógłby się oburzyć, że traktuje się nas jak podludzi, ale cóż... I tak się nas tak traktuje :hahaha: Duża część produktów (np: chemicznych czy spożywczych) ma zupełnie inne składy niż te, do których mamy dostęp u nas w kraju. Produceńci to tłumaczą, że my mamy inne gusta i to z tego powodu :hahaha:

Brzmi sensownie. Tylko teraz kwestia stwierdzenia czy produckja w Hiszpanii jest rzeczywiście w jakimś stopni lepsza niż ta w Chinach. Ja tam jestem zadowolony ze swoich jomowskich rzeczy, nic mi się jeszcze nie "zepsuło" i wszystko śmiga. Nawet jeżeli to prawda, to niech w SMJ nie sprowadzają żadnych rzeczy z Hiszpanii, bo stracę źródło taniego sprzętu :hejhej: :hejhej:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napisalem z ciekawosci do Jomy i bardzo szybko odpisali, ze to nie prawda. Produkty na Polske to te same co na reszte Europy i tej samej jakosci, robione w tych samych fabrykach, wedlug tych samych procedur i norm kontroli jakosci.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ