Czapka + rękawice Asics lub inne w dobrej cenie

Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

jako że biegam w zwykłej bawełnianej czapce, która po kilku km robi się cała mokra a mi głowa chce odpaść z zimna, chciałbym kupić jakąś czapę, która będzie lepiej sprawować się w chłodne dni. Z rękawicami mam ten sam problem - mam tylko bawełniane i też szybko się namaczają. Znalazłem taki zestaw na allegro Asics running pack: http://allegro.pl/asics-running-pack-cz ... 77742.html
Cena wydaje się w porządku, ale czy ktoś biega w takim sprzęcie i może coś powiedzieć na jego temat? Szukałem na forum i znalazłem tylko wzmiankę w tym temacie: viewtopic.php?f=37&t=21215&hilit=asics+running+pack
ale mało jest tam informacji a i post dość stary. Na stronie decathlona nie mogę znaleźć nic podobnego, tylko to: http://www.decathlon.pl/czapka-klasyczn ... 16070.html
A jeśli nie taki zestaw to co? :) Powiedzmy że graniczną kwotą jest ta stówka za czapkę i rękawice.
Będę wdzięczny za każdą sugestię. Wiem, że zima się kończy, ale będzie i tak na następny sezon :)
PKO
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od siebie. Na głowę,twarz, szyję, czoło Buff zima nie zima, lub inny produkt kominopodobny :) Rękawiczki biegowe na bazie elastycznego materiały z meszkiem grubszym lub cieńszym o różnej przewiewności. Dobór według własnej wrażliwości :) http://vimeo.com/35017583
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, ale ten Buff na allegro to ok. 110-120 zł kosztuje: http://allegro.pl/buff-hoodie-buff-chet ... 16477.html
Komin mam jeszcze z czasów motocyklowych, ale nie korzystam- nie wyobrażam sobie zatykania ust i nosa podczas biegu.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kup zwykłą chustę wielofunkcyjną za 10-15 zł, będziesz miał dokładnie tą samą jakość co oryginał tylko 3-4 razy taniej.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 22:18 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie przekonuje mnie to jakoś. Skoro i tak będę używał tego wyłącznie jako czapkę, to wolę po prostu kupić czapkę.
DamianS
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może nie jasno się wyraziłem. Chodzi o łatwość termoregulacji z użyciem komina,czy innej szmatki tego typu, oraz odprowadzenia nadmiaru ciepła z pod czaszki. Ja całej tej zimy pełnej czapki z niego nie robiłem. Częściej opaskę na czoło i uszy, oraz czw sporej części głowa. Jednak rzadko 100% czapka. Jest to jednak cecha indywidualna. Buff nawet oryginalny kosztuje ok 56zł rękawiczki ok40zł.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no tak, ale jak robiłeś samą opaskę, to nie było Ci zimno w górę czachy? Mi momentalnie włosy robią się mokre od potu i wtedy robi się zimno. Jeszcze jak goliłem się prawie na łyso, to było ok. Ale teraz przy dłuższych trochę włosach, to nie jest przyjemnie- bynajmniej wczoraj przy -2 i dużym wietrze nie było.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

http://www.sklep.kwark.pl/pl/p/Czapka-P ... 020288/228

Po zakupie bluzy z Powerstretchu uznałem, że to jest materiał dobry na wszystko :)
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój patent jest taki że cienki buff zakładam na uszy i bez zwijania wiec mi sporo jego wisi - na to czapka z daszkiem aby ochronić przed przewianiem bo przed zimnem ona nie chroni specjalnie. Łysinę mam sporą i nawet do sklepu 100 metrów w taką pogodę nie poszedłbym z gołą głową. Buff pod czapką ma ten plus ze jak na czoło mi się spoci i zimno się zrobi to można przełożyć i drugą stronę komina trzymać na czole.
DamianS
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

axell pisze:Mój patent jest taki że cienki buff zakładam na uszy i bez zwijania wiec mi sporo jego wisi - na to czapka z daszkiem aby ochronić przed przewianiem bo przed zimnem ona nie chroni specjalnie.
Też robię podobnie jak pada lub wieje mroźny wiatr. Buff zakrywa brodę, policzki, uszy, tył głowy, na to czapka z daszkiem.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a jeśli kupować, to taki za 60 zł starczy czy ten za 130 zł ? Widzę że te droższe mają dodatkową warstwę
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Jeśli bardzo chcesz mieć oryginalny to kup ten za 60zł. Droższy ma warstwę polarową. Ktoś dobrze Ci poradził, abyś kupił zwykłą chustę wielofunkcyjną za 20zł. Będzie działała dokładnie tak samo jak ta za 60zł.
4 lata temu na maratonie berlińskim dostałem taką reklamówkę i służy mi do dziś. Mam też oryginał i nie widzę między nimi takiej różnicy, która by była warta 40-50zł.
In this Religion, there are no holidays
martinnika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tutaj znajdziesz korzystne, powiedziałabym niskie ceny czapek, spodni, koszulek Asics :-)

Pozdrawiam serdecznie!
M.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ