Buty dla początkującego mocnego pronatora

srodkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post, to przepraszam, że zaczynam od pytania, ale do tej pory skupiałem się na czytaniu.

Jesienią zacząłem biegać i sprawiało mi to niemałą frajdę, ale przyszła zima i zapał minął :) Teraz chciałbym znów zacząć na poważnie, 3-4 razy w tygodniu biegać, tak jak jesienią. Biegałem ok. 30-45 min, głównie po utwardzonym podłożu bądź asfalcie a na nogach miałem najzwyklejsze tenisówki. Teraz chciałbym kupić buty, które będą bardziej "profesjonalne" i tutaj chciałbym prosić was o pomoc.

Ważę 88 kg, stopa mocno pronująca (płaskostopie beznadziejne ;)) Czytałem sporo, ale nie potrafię znaleźć dla siebie butów, a chciałbym pójść na przymierzanie do sklepu jakoś przygotowany.

Będę wdzięczny za wszystkie porady.
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie bój się polecanych sklepów dla biegaczy. Zazwyczaj pracują tam ludzie biegający od lat, którzy właściwie ocenią Twój styl biegania i zaproponują kilka modeli. Wybierz te w których poczujesz się najlepiej, bez żadnych sugestii sprzedającego.
Pewnie znajdzie się kilku takich, którzy podobnie do mnie, zachęcali by Cie do biegania naturalnego, wtedy kupując takie buty, przestaje mieć znaczenie czy jesteś pronatorem, supinatorem czy terminatorem :hejhej:
srodkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie tyle się boję, co chciałem mieć jakieś rozeznanie wśród butów zanim udam się do sklepu. Ale jeśli nikt nie wie co mi polecić, to może ktoś poleci mi do którego sklepu się wybrać? :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ