Zegarek? pulsometr? Endomondo.

activ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zaczynam trzeci sezon biegania. dwa poprzednie potraktowałem po łebkach, stwierdziłem że w tym roku chciałbym bardziej świadomie podejść do treningów.

Na co dzień biegam z Endomondo na androidzie. Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś pulsometru. Wiem że do endomondo można podpiąć polar wearlink. pytanie brzmi, czy nie lepiej będzie mi kupić jakiś zegarek na ręke, który będzie mi wskazywał odpowiednie bicie serca? Co sugerujecie? W co zainwestować żeby to miało jakis sens i zebym nie wydawał pieniędzy na zbędne gadżety?

Jeśli zegarek będzie lepszy, to jaki tak do 150-200 zł wybrać? jaka jest roznica między zegarkami z allegro za 40 zł a takimi za 200?
na zegarek z gps niestety mnie nie stać na tę chwile.

dziękuje!
PKO
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

activ pisze:Zaczynam trzeci sezon biegania. dwa poprzednie potraktowałem po łebkach, stwierdziłem że w tym roku chciałbym bardziej świadomie podejść do treningów.

Na co dzień biegam z Endomondo na androidzie. Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś pulsometru. Wiem że do endomondo można podpiąć polar wearlink. pytanie brzmi, czy nie lepiej będzie mi kupić jakiś zegarek na ręke, który będzie mi wskazywał odpowiednie bicie serca? Co sugerujecie? W co zainwestować żeby to miało jakis sens i zebym nie wydawał pieniędzy na zbędne gadżety?

Jeśli zegarek będzie lepszy, to jaki tak do 150-200 zł wybrać? jaka jest roznica między zegarkami z allegro za 40 zł a takimi za 200?
na zegarek z gps niestety mnie nie stać na tę chwile.

dziękuje!
Wez rozważ co takiego SIGMA RC 1209 - ok 250 zł / masz stoper pulsometr ktory dziala tak ze zlicza km - po skalibrowaniu robi to całkiem poprawnie - mam wersje 14.11 droższą ( ma wiecej pamieci treningów) ale czujniki sa takie same.
Jak jeszcze uzywasz endomondo - bedziesz mial dosc dobry obraz swoich treningów.
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
gmazur
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 4:10:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozważ zakup Polara FT1. Używam i też długo czegoś szukałem do 200 pln. Można ustawić strefy tętna i będzie informował nas o ich przekroczeniu sygnałem dźwiękowym.
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

activ pisze:Zaczynam trzeci sezon biegania. dwa poprzednie potraktowałem po łebkach, stwierdziłem że w tym roku chciałbym bardziej ....

Zawsze możesz kupić pas do pomiaru pulsu pod blootha cz jak tam się pisze:) i używać z telefonem. koszt pasa 260 zł :-(.

T
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ