Co sądzicie o takim wyborze dla nowicjusza ze stopą pronującą ?
http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... gania.html
new balance m860
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś, to 870-ki z New Balance są w dobrej cenie w sklepiebiegacza przy Błoniach krakowskich. Możesz skorzystać z bieżni dla potwierdzenia rodzaju stopy. Te buty są dla neutralnych i lekkich pronatorów. Numeracja jest znacznie zaniżona i nawet dobranie w centymetrach nie jest adekwatne, ja mam mieć 28,5 lub 29 a ten model 29,5 co jest dla mnie dziwne, ale tak jest.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja zapłaciłem za swoje M870-ki 279.99, ale cena promocyjna - 30% na NB trwała do wczoraj tj. do końca lutego.
Obecnie obowiązuje cena 399 zł. Może zadzwoń i upewnij się jeszcze i zapytaj o szczegóły.
Czy warto nie wiem, sam musisz zdecydować po przymierzeniu, te systemy wspierające dla pronujących są różnie rozwiązane
i niektóre wręcz przeszkadzają, więc ostrożnie. Ja kupując 870-ki przymierzałem model wyższy i droższy i nie pasował mi.
Myślę, że to sprawa indywidualna i polecam przymiarkę kilku modeli, nie koniecznie NB. W sklepie jest możliwość skorzystania
z bieżni do wypróbowania butów a nawet proponowano mi próbę butów na zewnątrz....
Ważę nieco mniej od Ciebie bo 82 i mam stopy pronujące, te 870-ki są jako buty na wagę właśnie 80+ jak wcześniej pisałem dla neutrali
oraz lekkich pronatorów, ponadto co jest plusem NB mają różną szerokość w palcach, moje akurat są w rozmiarze D, a więc średni rozmiar.
Obecnie obowiązuje cena 399 zł. Może zadzwoń i upewnij się jeszcze i zapytaj o szczegóły.
Czy warto nie wiem, sam musisz zdecydować po przymierzeniu, te systemy wspierające dla pronujących są różnie rozwiązane
i niektóre wręcz przeszkadzają, więc ostrożnie. Ja kupując 870-ki przymierzałem model wyższy i droższy i nie pasował mi.
Myślę, że to sprawa indywidualna i polecam przymiarkę kilku modeli, nie koniecznie NB. W sklepie jest możliwość skorzystania
z bieżni do wypróbowania butów a nawet proponowano mi próbę butów na zewnątrz....
Ważę nieco mniej od Ciebie bo 82 i mam stopy pronujące, te 870-ki są jako buty na wagę właśnie 80+ jak wcześniej pisałem dla neutrali
oraz lekkich pronatorów, ponadto co jest plusem NB mają różną szerokość w palcach, moje akurat są w rozmiarze D, a więc średni rozmiar.