Lekka wiatrówka

wolfdog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poszukuję lekkiej wiatrówki do biegania w stylu Craft Featherlight Performance Run Jacket lub Warmpeace Escape. Przed kupnem pierwszej powstrzymuje mnie cena od 200-260 PLN-ów, natomiast druga nie wiem czy "oddycha".
Czy ktoś ma coś godnego polecenia.
Zależy mi, żeby po złożeniu kurtka zajmowała mało miejsca, była lekka, posiadała panele wentylacyjne i elementy odblaskowe + jakaś kieszeń. Kaptur jeśli już to na stałe lub odpinany. Broń Boże chowany w kołnierzu.
PZDR
SEMPER FIDELIS
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.forum.outdoor.org.pl/windsto ... (softshell)-windshirts/100/
Tutaj jest wątek piszą między innymi o Warmpeace.. Mam kurtkę w góry tej chyba słowackiej firmy i jest bardzo ok.
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wolfdog, w outlecie Pumy jest(była?) fajna kurtka taka jak ta:
http://global.rakuten.com/en/store/coc/item/508441-01/
Przeceniona z 330 na 140zł.
Ciekawy w dotyku materiał, lekka, ma kaptur, odważne kolory a zwłaszcza obszycia rękawów i dołu(odbijają one światło).
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
DamianS
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:52

Nieprzeczytany post

Mam wiatrówkę z Endomondo. Jest lekka i dobrze oddycha. Materiał jest lekki i miękki, przypomina nieco plaster miodu. W ich sklepie jednak już ich nie ma , która jest dostępna nieco inaczej została zaprojektowana.
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sam kupiłem dzisiaj tą kurtkę z linku który dałem powyżej, troszkę to za mną chodziło czy jest to potrzebny zakup. Ma to być całoroczna następczyni Kalenji Protect Comfort Wind z której byłem bardzo zadowolony. Różnicy w wadze praktycznie nie ma, waży 199gr przy 205 Kalenji(rozm. L). Dobra jakość wykonania, dużo większe wywietrzniki pod pachami sięgające do samego dołu, miękki materiał. Ciekawe jak będzie odprowadzać pot.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
wolfdog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zaopatrzyłem się w Warmpeace Escape. Dziś przy temp ok 2 stopni na plusie i lekkim wietrze rewelacja. Pod spodem miałem jedynie starą cienką koszulkę termo z krótkim rękawem i było ok.
SEMPER FIDELIS

Nieprzeczytany post

A jak wrażenia pod kątem oddychalności? Jest mocno wilgotna po biegu, czy jest w stanie odprowadzić większość wilgoci? Kiedyś się przymierzałem do escape, ale z tego co pamiętam krój był dosyć obszerny, a ja raczej chudy jestem no i jakoś wizualnie mnie nie zachwyciła.
wolfdog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Była delikatnie zwilżona. Wcześniej biegałem w typowej papie z ortalionu z której kapało po biegu, więc różnica jest ogromna.
SEMPER FIDELIS