Które buty zakupić ?

Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z racji,że jestem tutaj pierwszy raz i jest to mój pierwszy post Witam serdecznie ;)

Biegam od wiosny tamtego roku, do tego momentu na swych stopach miałem Kalenji Eikeden 50... Pora zmienić na coś bardziej konkretnego. Budżet który posiadam to max 250-300 złotych ( chodź fajnie było by coś znaleźć dobrego a taniego). W planach mam wystartować w pół maratonie, od wiosny zaczynam treningi na powietrzu - wystarczy ,że pobiegam w zimie i zaraz chory, dlatego obecnie trenuję na bieżni (od 11.01.2013 r ok 200 km, biegam tak po 10 km). Moja waga to 74kg.

Zależy mi na dobrym amortyzowaniu, wytrzymałości i wygodzie- obecnie w zużytych Kalenji odczuwam delikatne kucie w prawym kolanie...

Bardzo proszę o pare modeli , mieszkam w małej miejscowości gdzie dostęp do takich butów jest ograniczony, a wiadomo jak to z zakupami w internecie - trzeba przymierzyć ;)

Edit: Do wiosny będę biegał na bieżni, później 20% bieżnie, 80 % teren.
PKO
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joma marathon R4000. Kosztuja ponizej 200zl, maja calkiem sporo amortyzacji, przynajmniej jak dla mnie. Przod buta jest dosc elastyczny i palce moga ladnie wspomagac przy wybici. Pomimo dobrej amortyzacji naprawde calkiem dynamicznie mozna biegac, bardzo fajny model zarowno na dlugie treningi jak i starty powyzej 10km, choc jak ktos wolniej biega to i na te 10km sie sprawdza bez problemu. But jest niby miekki ale to uczucie jest glownie dzieki wkladce, sama pianka jest calkiem sprezysta.
Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie, bardzo proszę o inne modele- gdyby nie było w sklepie tych wyżej przedstawionych ;)
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Dobra amortyzacja" niekoniecznie jest rozwiązaniem na "kucie w kolanie". Zużycie butów może się do tego przyczynić, ale buty to tylko kawałek układanki. Jeśli od 11 stycznia przebiegłeś ok. 20 razy po 10 km (= 200 km) to ponieważ mamy dziś 7 lutego i od 11 stycznia upływa 27 dni oznacza to, że często robisz treningi 10-kilometrowe codziennie. Mylę się? Ponadto od biegania w zimie w plenerze jesteś "zaraz chory". Czy jesteś pewien, że dajesz ciału czas na regenerację? Brak wypoczynku sprzyja przetrenowaniu i urazom. Chyba nie wszystko w Twoim organizmie jest mocne i zdrowe z jakichś powodów?

Mnóstwo sugestii butowych już także można znaleźć w wielu wątkach tej sekcji (po tytułach łatwo wyłowić). Powodzenia w połówce :)
Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie 179,340 km - http://run-log.com/profiles/profile/Skrzynek/ ;) (nie wiem czy jest dostęp do mojego"dzienniczka") Takowe prawie codziennie biegi prowadziłem w tamtym roku przez parę miesięcy-najczęściej dystans 6-10 km. Organizm jest przyzwyczajony,nic nie bolało never , nie mięśnie szybciutko się regenerowały dostakowo stosowane BCAA ... Bez codziennego biegania jakoś ciężko wyobrazić mi sobie funkcjonowanie ;)

Na zdrówko nie narzekam ;)
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Skrzynek pisze:Z racji,że jestem tutaj pierwszy raz i jest to mój pierwszy post Witam serdecznie ;)

Biegam od wiosny tamtego roku, do tego momentu na swych stopach miałem Kalenji Eikeden 50... Pora zmienić na coś bardziej konkretnego. Budżet który posiadam to max 250-300 złotych ( chodź fajnie było by coś znaleźć dobrego a taniego). W planach mam wystartować w pół maratonie, od wiosny zaczynam treningi na powietrzu - wystarczy ,że pobiegam w zimie i zaraz chory, dlatego obecnie trenuję na bieżni (od 11.01.2013 r ok 200 km, biegam tak po 10 km). Moja waga to 74kg.

Zależy mi na dobrym amortyzowaniu, wytrzymałości i wygodzie- obecnie w zużytych Kalenji odczuwam delikatne kucie w prawym kolanie...

Bardzo proszę o pare modeli , mieszkam w małej miejscowości gdzie dostęp do takich butów jest ograniczony, a wiadomo jak to z zakupami w internecie - trzeba przymierzyć ;)

Edit: Do wiosny będę biegał na bieżni, później 20% bieżnie, 80 % teren.
Witam,
Jestem tylko troszeczkę cięższy od Ciebie i z doświadczenia wiem, że "klepanie" kilometrów bez regeneracji (czyt. odpoczynku) prędzej czy później objawi się jakąś kontuzją (czego oczywiście Ci nie życzę). Zastanów się na częstszą regeneracją :)
Taka moja rada :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ