Komplet odzieży termoaktywnej

JMatthew
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, dopiero co zacząłem regularne bieganie, na początki wybrałem sobie dość nietypową porę, ale jak się chce to trzeba to wykorzystać ;] Dotychczas biegałem w minusowych temperaturach ubrany w zwykły dres, koszulkę i na nią bluzę polarową, jednak po 30 minutach cały mokry wystawiony na niską temperaturę zacząłem odczuwać duży dyskomfort. Na dłuższą metę wiem, że prędzej czy później skończyłbym z gorączką w łóżku. Zainteresowałem się tematem specjalnej odzieży termoaktywnej dla biegaczy, jednak nie wiem czy jest sens wydawać na to jakieś większe pieniądze, czy wystarczy coś tańszego, co i tak zda egzamin. Najpierw, biorąc za główne kryterium cenę, znalazłem firmę GLAN-WAN z zestawem termoaktywnym za ponad 60 zł - http://www.sportszone.pl/pl/p/Termoakty ... H-THERM/47
Co też powinienem dodatkowo kupić do takiego zestawu, czy wystarczy dres bawełniany na getry i zwyczajna bluza na wierzch, czy też muszę nabyć coś jeszcze. Pytanie jednak powstaje wtedy, czy nie będzie mi w tym zwyczajnie za gorąco przy temp. powyżej 0. A może wydać ~200 zł za koszulkę i getry dobrze ocenianej firmy Brubeck. W tym wariancie powstaje pytanie, czy kupić typ Dry, czy też może Fit, który mógłbym (być może) używać cało rocznie. Pozdrawiam wszystkich biegaczy i z góry dziękuję za pomocne opinie.
PKO
mezjash
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h18m

Nieprzeczytany post

Osobiście mam Brubecka Dry oraz na zimniejsze dni Brubecka Thermo - mam pełne komplety, ale do biegania zakładam tylko górę. Jak jest temperatura poniżej 0*C to zakładam Thermo i na to pozostałe warstwy.
W nogi mi raczej ciepło wiec wystarczą zwykłe getry do biegania, a jak mi wieje to jakieś spodnie dresowe z szafy wyciągnę i jest git.
Muszę nadmienić że jestem zmarzluchem.
mIEch77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zgadzam się w zupełności. Też mam komplet Brubecka chyba Thermo czyli średniej grubości. Do biegania używam tylko góry a na nia zakladam bluze i wiatrówkę Nikea z tych do biegania. Jeśli chodzi o spodnie to biegam w samych getrach też Nikea do biegania i jeszcze nie narzekałem na niską temperature. Rękawiczek nie używam. Ogolnie ubrać trzeba się tak jak by bylo 15 stopni więcej bo po drugim kilometrze robi się sporo cieplej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ