jak myć buty minimalistyczne?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:44
- Życiówka w maratonie: 3:56
Mam pytanie do osób, które używają butów minimalistycznych (np. vibram fivefingers, pure connect, minimus) bez skarpetek. Czy i jak myjecie buty? Szczoteczka i mydło? Pralka? Czy jeszcze coś innego?
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
- Życiówka w maratonie: brak
Ja piorę je w pralce z tym, że wcześniej wkładam je do worka z materiału i piorę na niskiej temperaturze, znaczy się mama to robi 

- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ja na razie kąpałam w całości tylko swoje Vivobarefoot - w wodzie z mydłem. Wkładki dodatkowo szorowałam mydłem. Z innych butów raczej szoruję raz za czas tylko wkładki.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Ja wkładki topię w wodzie z bielinką (zawiera podchloryn sodu NaClOstrasb pisze:Ja na razie kąpałam w całości tylko swoje Vivobarefoot - w wodzie z mydłem. Wkładki dodatkowo szorowałam mydłem. Z innych butów raczej szoruję raz za czas tylko wkładki.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Bez stresu wrzucam do pralki.sebeq pisze:Mam pytanie do osób, które używają butów minimalistycznych (np. vibram fivefingers, pure connect, minimus) bez skarpetek. Czy i jak myjecie buty? Szczoteczka i mydło? Pralka? Czy jeszcze coś innego?
Kiedyś minimusy jak je zeszmaciłem w lecie po błocie, zaczęły zwyczajnie śmierdzieć. Początkowo bawiłem się w mydło i szczoteczkę, ale brak efektu spowodował powyższe.
To samo robiłem z innymi minimalami.
-
- Zaprawiony W Bojach
prawdziwy minimalista nie myje butów, to buty myją jego.
-
- Zaprawiony W Bojach
prawdziwy minimalista nie ma pracy 
po tygodniowym szkoleniu nikt już nie ma problemów z wytrzymaniem 8h w masce przeciwgazowej.

po tygodniowym szkoleniu nikt już nie ma problemów z wytrzymaniem 8h w masce przeciwgazowej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Moje są aż tak minimalistyczne, że nie czuję (dotykowo, znaczy się), że je mam. Nosowo coś tam czuję, ale nie rozróżniam czy to one czy stopy. Więc po prostu biorę w nich kąpiel. Schną pod kołdrą i na rano jak nowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
dobre rady zawsze w cenie.