jaki monitor serca pasek do motorola razr

wrw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:53
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
przeglądając internet zobaczyłem informacje, że polar H7 opaska pasuje do motorola razr (android 4.0). Po kupieniu niestety okazało się, że polar zmienił informacje i podaje teraz, że tylko ta opaska pasuje do iphona. Mam pytanie, czy ktoś wie jaka opaska będzie kompatybilna z moim telefonem oraz z endomondo. Zależy mi na odpowiedz osoby, która taki sprzęt osobiście przetestowała. Nie chcę kolejny raz przestrzelić z zakupem :-)
PKO
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A próbowałeś sparować urządzenia? Wg specyfikacji i H7 i Razr są "Bluetooth Smart" (jak ja kocham ten marketingowy bełkot) i powinny się dogadać.
Z tego co widziałem to Polar teraz promuję swoją aplikację w AppStorze (czy jak to się to nazywa), więc ze względów politycznych mogą milczeć w kwestii Androida. Przynajmniej dopóki nie wypuszczą aplikacji na ten system.
Czy sprawdzałeś inne aplikacje? Endomodo może nie mieć biznesu we wspólpracy z innymi opaskami, niż Wearlink+ Bluetooth. Jak zerkniesz na stronę Polara http://pl.polar.fi/pl/produkty/akcesori ... _bluetoothto Wearlink+ oficjalnie pracuje z bardzo wąską grupą telefonów...

EDIT: Oficjalne stanowisko Polara co do współpracy H7 z Androidem i ewentualnej wersji Polar Beat na tym systemie http://www.polar.com/en/support/Beat_Co ... egory=faqs. Czyli cała sprawa rozbija się o to, że Polar nie chce supportować Androida do czasu oficjalnego API. Dodatkowo jedna z osób w tym wątku http://stackoverflow.com/questions/1004 ... ndroid-4-0 informuje, że Motorola skopała coś w BLE przy okazji updatu systemu. Więc na dzień dzisiejszy nasz następujące opcje:
1. kupić Polar Wearlink+ Bluetooth
2. zmienić telefon na iPhone
3. zmienić telefon Samsunga Galaxy III
4. kupić zegarek Garmin Fenix, żeby przetestować czy ich API od BLE pozwala na obsługę HRM (pewnie tak, ale na 99% nie mają tego zakodowanego, bo po co)
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
wrw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:53

Nieprzeczytany post

Dzięki. Dzwoniłem do polar stwierdzili, że żaden z monitorów nie działa. Zakładam, że wearlink również nie. boję się kupić kolejny nie pasujący:-) dlatego szukam kogoś kto fizycznie przetestował jakąś opaskę z motorola razr android 4.0.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Razr nie obsługuje ANT+, więc pozostaje Ci tylko WearLink+ Bluetooth, bo nie ma innego paska HRM bluetoothowego.
Wujek Google twierdzi, że Razry nie współpracują z WearLinkiem, ale jeżeli chcesz przetestować, to odezwij się na priva. Jesteś ze stolicy, a ja w niej jestem we wtorki i środy - możemy zrobić test z twoim telefonem i moim paskiem.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ