Garmin 210
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1godz.10min.
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Dzisiaj kupiłem w Dechatlonie Garmin 210HR w dobrej cenie 699zł! Co prawda miałem zamiar kupić 110 ale cena jest super na 210HR. Zrobiłem też pierwszy bieg ażeby sprawdzić jak się sprawuje gps. Dlatego trasę wytyczyłem przez lasy 6 km. Wszystko fajnie dziala gps nie traci sygnału wyświerlacz bardzo czytelny w sumie super sprzęt!
Pozdrawiam
Valdi
Dzisiaj kupiłem w Dechatlonie Garmin 210HR w dobrej cenie 699zł! Co prawda miałem zamiar kupić 110 ale cena jest super na 210HR. Zrobiłem też pierwszy bieg ażeby sprawdzić jak się sprawuje gps. Dlatego trasę wytyczyłem przez lasy 6 km. Wszystko fajnie dziala gps nie traci sygnału wyświerlacz bardzo czytelny w sumie super sprzęt!
Pozdrawiam
Valdi
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
Miłej zabawy z nowym sprzętem 

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- Drimik
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Cena jest naprawdę zacna i kusi.
Jestem przed zakupem tego typu zegarka. Od całego tego czytania testów, opinii, forów już mętlik w głowie.
Zastanawiam się czy jakbym go kupił to czy i czego zacznie mi brakować w stosunku do bardziej rozbudowanych modeli.
Wiadomo że ideał na chwilę obecną to 610 HR ale cena w stosunku do tej oferty x2.
Z pewnością w 610 fajną opcją są alerty wibracyjne.
Bezprzewodowe przesyłanie danych (również w 405 i 410) podobno bardziej wygodne w użytkowaniu.
Ale czy warto z tego względu wydać dodatkowe 300-400 PLN do 405,410 lub 600-700 do 610?
Czy czegoś jeszcze może brakować początkującemu w modelu 210 ?
Jestem przed zakupem tego typu zegarka. Od całego tego czytania testów, opinii, forów już mętlik w głowie.
Zastanawiam się czy jakbym go kupił to czy i czego zacznie mi brakować w stosunku do bardziej rozbudowanych modeli.
Wiadomo że ideał na chwilę obecną to 610 HR ale cena w stosunku do tej oferty x2.
Z pewnością w 610 fajną opcją są alerty wibracyjne.
Bezprzewodowe przesyłanie danych (również w 405 i 410) podobno bardziej wygodne w użytkowaniu.
Ale czy warto z tego względu wydać dodatkowe 300-400 PLN do 405,410 lub 600-700 do 610?
Czy czegoś jeszcze może brakować początkującemu w modelu 210 ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1godz.10min.
Moim skromnym zdaniem to co ma 210 wystarczy,bardzo lekki i czytelny-podświetlana tarcza, czs średni, chwilowy super gps co więcej? Co prawda też 2 dni myślałem czy kupić cena super teraz wiem że dobrze zrobiłm.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Wiadomo? Co wiadomo? Dla kogo ideał? Dla Ciebie? Bo dla mnie nie, na ten przykładDrimik pisze:Wiadomo że ideał na chwilę obecną to 610 HR ale cena w stosunku do tej oferty x2.

Tak jak Valdi pisze 210 jest bardzo spoko

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Drimik
- Wyga
Tak, jak dla mnie i na mój gust na chwile obecną o ile miałbym te 1300-1400 na wydanie na zegarek to 610 byłby idealnyPiechu pisze:Wiadomo? Co wiadomo? Dla kogo ideał? Dla Ciebie? Bo dla mnie nie, na ten przykładDrimik pisze:Wiadomo że ideał na chwilę obecną to 610 HR ale cena w stosunku do tej oferty x2.
Tak jak Valdi pisze 210 jest bardzo spoko

No może jeszcze gdyby bateria bez ładowania trzymała 5 lat...

Obecnie używam Timex Ironman 231 i gdyby miał dobry GPS + dobry pulsometr też były spoko

Alerty wibracyjne by się mu zdały bo jak biegam z muzyką na uszach to nie słychać pikania :D
PS. Siebie prawie przekonałem do 210 - teraz trzeba jeszcze przekonać żonę

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Bierz 210 a żonę postaw przed faktem dokonanym 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Drimik
- Wyga
Taki kit to mógłbym mojemu 4,5 letniemu synowi dać i może by uwierzył... zresztą nieładnie okłamywać żonę - to działa w dwie strony
Żona się zgodziła
- nie powiem co muszę w zamian
Zastanawiam się jeszcze nad żywotnością baterii w modelach 110 i 210.
Jest ona uzależniona w dużej mierze od sposobu postępowania z tego typu akumulatorem. Gdzieś wyczytałem że czas życia tego akumulatora przewidziany jest na mniej więcej 600 ładowań.
W modelach 4xx i 6xx dane zgrywamy bezprzewodowa a ładujemy podpinając kabelek. Co powinno starczyć na 600 tygodni - czyli jakieś 10 lat.
W modelach 210 i 110 każde podpięcie kabla w celu zgrania danych ładuje również akumulator. Zakładając że biegamy 5x w tygodniu daje nam to 120 tygodni i czas życia akumulator na poziomie 2-3 lat. Chyba że takie małe podładowanie mniej skraca czas życia akumulatora niż ładowanie od 0 lub prawie 0.
Pytanie czy są tu użytkownicy modeli 210 i 110 użytkujący te zegarki ponad 2 lata i jaka jest ich opinia o bieżącym stanie baterii w zegarku.

Żona się zgodziła

Zastanawiam się jeszcze nad żywotnością baterii w modelach 110 i 210.
Jest ona uzależniona w dużej mierze od sposobu postępowania z tego typu akumulatorem. Gdzieś wyczytałem że czas życia tego akumulatora przewidziany jest na mniej więcej 600 ładowań.
W modelach 4xx i 6xx dane zgrywamy bezprzewodowa a ładujemy podpinając kabelek. Co powinno starczyć na 600 tygodni - czyli jakieś 10 lat.
W modelach 210 i 110 każde podpięcie kabla w celu zgrania danych ładuje również akumulator. Zakładając że biegamy 5x w tygodniu daje nam to 120 tygodni i czas życia akumulator na poziomie 2-3 lat. Chyba że takie małe podładowanie mniej skraca czas życia akumulatora niż ładowanie od 0 lub prawie 0.
Pytanie czy są tu użytkownicy modeli 210 i 110 użytkujący te zegarki ponad 2 lata i jaka jest ich opinia o bieżącym stanie baterii w zegarku.
- psyszy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52 (trail)
Wniosek - rzadziej biegać ;)
... ale też mówi/pisze się, że 210 nie jest dla 'maniaków',
a dla entuzjastów... Ci nie biegają 5 razy w tygodniu.
Miałem nadzieję, że można transferować dane przez Ant+,
ale na forum Garmina znalazłem wątek dokładnie na ten
temat - nie można tego tak zrobić. Chyba że od 2010 roku
(data wątku) Garmin wypuścił update oprogramowania i to
umożliwił.
Ach, kusi ta cena w D. :]
Szy.
... ale też mówi/pisze się, że 210 nie jest dla 'maniaków',
a dla entuzjastów... Ci nie biegają 5 razy w tygodniu.
Miałem nadzieję, że można transferować dane przez Ant+,
ale na forum Garmina znalazłem wątek dokładnie na ten
temat - nie można tego tak zrobić. Chyba że od 2010 roku
(data wątku) Garmin wypuścił update oprogramowania i to
umożliwił.
Ach, kusi ta cena w D. :]
Szy.

turystyka rowerowa i narciarska, ostatnio:
Rowerem po Polsce. 6 najlepszych szlaków rowerowych w Polsce [2018]
www.znajkraj.pl
- Drimik
- Wyga
I jak wrażenia z użytkowania?
Z tego co widziałem niektóre sklepy dają 3 letnią gwarancję a niektóre tylko 2 lata.
Jak to wygląda w Decathlonie ?
W Warszawie w Reducie kilka dni temu jeszcze były a już pusto... trzeba się śpieszyć z decyzją / kupnem bo się cieszą się popularnością...
Rozważam jeszcze i kusi mnie model 405. Jest najbardziej zbliżony cenowo bo z pulsometrem Premium 900 PLN.
Który byście woleli 210 (za 699 PLN + gwarancja 2? lub 3? lata) czy 405 (za 900 PLN + 3 lata gwarancji) ?
Z tego co widziałem niektóre sklepy dają 3 letnią gwarancję a niektóre tylko 2 lata.
W Warszawie w Reducie kilka dni temu jeszcze były a już pusto... trzeba się śpieszyć z decyzją / kupnem bo się cieszą się popularnością...
Rozważam jeszcze i kusi mnie model 405. Jest najbardziej zbliżony cenowo bo z pulsometrem Premium 900 PLN.
Który byście woleli 210 (za 699 PLN + gwarancja 2? lub 3? lata) czy 405 (za 900 PLN + 3 lata gwarancji) ?
- psyszy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52 (trail)
Trzy lata da Ci chyba tylko sklep Azymut w Warszawie.
Ale raczej nie z taką ceną na 210...
Z Azymutu mam kilka Garminów - turystycznych.
Obsługa bez zastrzeżeń.
Szy.
Ale raczej nie z taką ceną na 210...
Z Azymutu mam kilka Garminów - turystycznych.
Obsługa bez zastrzeżeń.
Szy.

turystyka rowerowa i narciarska, ostatnio:
Rowerem po Polsce. 6 najlepszych szlaków rowerowych w Polsce [2018]
www.znajkraj.pl
- Drimik
- Wyga
Ta myślałem o tym sklepie - wystawiają też na Allegro
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
Żona bardzo zadowolonaDrimik pisze:I jak wrażenia z użytkowania?

Jak chcesz już wydać 900 zł to może poszukaj 610 w dobrej cenie?