Otarcia od paska pulsometru - Garmin
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć,
Od kiedy kupilem pulsometr Garmin zmagam sie z duzym problemem otarć na klatce piersiowej - ciezko to wlasciwie nazwac otarciami - robia sie rany i strupy...... Praktycznie moge korzystac z opaski do mierzenia pulsu max raz na 1-2 tygodnie - po zagojeniu ran.. Czy ktos ma podobny problem? Opaska Polara nie powodowala u mnie takich dolegkliwosci. Moze sa jakies masci, sposoby na unikniecie tego typu problemow i mimo wszystko dalszym korzystaniu z drogiego sprzetu Garmina...
dzieki i pozdrawiam
Od kiedy kupilem pulsometr Garmin zmagam sie z duzym problemem otarć na klatce piersiowej - ciezko to wlasciwie nazwac otarciami - robia sie rany i strupy...... Praktycznie moge korzystac z opaski do mierzenia pulsu max raz na 1-2 tygodnie - po zagojeniu ran.. Czy ktos ma podobny problem? Opaska Polara nie powodowala u mnie takich dolegkliwosci. Moze sa jakies masci, sposoby na unikniecie tego typu problemow i mimo wszystko dalszym korzystaniu z drogiego sprzetu Garmina...
dzieki i pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Tak. Też mi się robiły otarcia na środku, mniej więcej w miejscu, gdzie się przyczepia nadajnik. Rozwiązaniem jest plaster BEZ OPATRUNKU w rolkach, który kupuje się w każdej aptece za kilka zł. Naklejasz bezpośrednio na skórę i problem znika.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
a mówicie o opasce standard czy premium ? jedna jest gumowa druga z materiału ?
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
a po jakim czasie użytkowania poczuliście obtarcia ? Ja tez mam premium no ale od kilku tygodni i zaczałem sie teraz martwic po waszych wypowiedziach
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Zaprawiony W Bojach
Jakby Ci miało obcierać, to już bys wiedział. Nie wiem od czego to zależy, ale niektórzy tak mają. Na szczęście plasterek bardzo skutecznie eliminuje problem, więc zupełnie nie ma się czym martwić.dezo66 pisze:a po jakim czasie użytkowania poczuliście obtarcia ? Ja tez mam premium no ale od kilku tygodni i zaczałem sie teraz martwic po waszych wypowiedziach
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
To indywidualna sprawa. Jednych będzie obcierał innych nie. Tak jak z sutkami. Ja używam paska premium od kilku miesięcy i nic się nie dzieje.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- gumpinoga59
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 35,35
- Życiówka w maratonie: 2,59,22
- Kontakt:
u mnie nic takiego sie nie dzieje,czy to 10 min czy ponad godz biegu nic,,a nic,mam pasek ten miekki z materialu w 310 swojej
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
-
- Rozgrzewający Się
no plaster plastrem, ale to przed każdym biegiem tak go naklejać?
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli masz problem z otarciami to tak. Tak samo jak przed każdym biegiem zakładasz buty i inne ciuchy, o pulsometrze nie wspominając. To nie jest jakoś szczególnie kłopotliwe.domowadama pisze:no plaster plastrem, ale to przed każdym biegiem tak go naklejać?
- Drimik
- Wyga
Wczoraj sporo czytałem na forum Garmina i znalazłem kilka podobnych wątków. Okazuje się że chyba sporo ludzi ma podobne problemy.
Z tego co wyczytałem to Garmin ma paski gumowe i materiałowe - czy tylko te 'nowsze' materiałowe robią takie psikusy ?
Wydawać by się mogło że materiał będzie bardziej przyjazny dla skóry.
Z tego co wyczytałem to Garmin ma paski gumowe i materiałowe - czy tylko te 'nowsze' materiałowe robią takie psikusy ?
Wydawać by się mogło że materiał będzie bardziej przyjazny dla skóry.
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
Przpraszam za tak pozna odpowiedz. Zgodnie z tym co napisal kolega Kolaj, po naklejeniu zwyklego najtanszego plasterka na miejsce w ktorym zawsze mialem otarcia problem calkowicie zniknal (tzn za kazdy razem biegam z czujnikiem pulsu i plastrem). Dzieki wielkie za pomoc!
Przpraszam za tak pozna odpowiedz. Zgodnie z tym co napisal kolega Kolaj, po naklejeniu zwyklego najtanszego plasterka na miejsce w ktorym zawsze mialem otarcia problem calkowicie zniknal (tzn za kazdy razem biegam z czujnikiem pulsu i plastrem). Dzieki wielkie za pomoc!
-
- Zaprawiony W Bojach
Cieszę się, że pomogło. Gdyby ktoś jeszcze miał podobny problem, jeszcze raz uwypuklę jedną, kluczową rzecz. Chodzi o zwykły plaster
BEZ OPATRUNKU
Taki z rolki. To samo rozwiązanie dobrze się sprawdza w przypadku problemów z otarciami sutków przy długich treningach.
BEZ OPATRUNKU
Taki z rolki. To samo rozwiązanie dobrze się sprawdza w przypadku problemów z otarciami sutków przy długich treningach.