pulsometr z 'osobistym trenerem'?

maciekkk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Jak w temacie szukam pulsometru z fukcja czegos na wzor osobistego trenera, programu ktory bedzie mi przypominal o treningu, czasem odpowiedni go dobierze, pod konkretny target spalania kalorii itd.
Wiec, ze opcja tego typu wystepuje w modelach suunto, lecz te nie kusza zbytnio cena.
Mialem w reku proste zegarki z sigmy, gdzie na pudelkach widniala opcja nazwana 'train manager', spodziewalem sie, ze to wlasnie to czego szukam, ale w spec tech, ktore widzialem chociazby na allegro, nie ma o tym ani slowa. Jak to w koncu jest?

Istnieje w ogole opcja/urzadzenie, ktore mialoby taka funkcje?
Ps. w ogole nie interesuje mnie opcja zliczania kilometrazu, tylko czas+puls. Niewygorowana cena bedzie oczywiscie tylko i wylacznie zaleta.

Z gory dziekuje za pomoc
butopodawacz
PKO
nemo_nikt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Może coś takiego: http://micoach.pl/stronaglowna

Wiem że z tym urządzeniem możesz sobie ustalać cele a ono wyprodukuję Ci odpowiedni plan treningowy.
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

miCoach jest fenomenalny. Dziś też z nim biegam. Planów jest tyle, że nie wiadomo, co wybrać. Można też tworzyć swoje.
Awatar użytkownika
sebool
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie chciałbym zakładać nowego tematu więc spytam tutaj.
Teraz korzystam z Nike+ SportBand i w sumie spełnia moje wymagania (zmierza kilometraż, podaje tempo itp.) Wadą jest jednak to, że muszę korzystać z butów Nike (biegałem jakiś czas z butami Joma ale było to raczej kiepsie rozwiązanie)
Zastanawiam się nad podobnym urządzeniem. Także oglądałem Micoach ale nie jestem do niego przekonany.
Na myśl przyszedł mi zegarek z GPSem. Czy Garmin Forerunner 10 (lub inny zegarek w podobnej cenie) były dobrą alternatywą dla wspomnianych urządzeń ? Myślałem także nad jakimś Endomondo w smartphonie ale to chyba mało wygodne ze względu na rozmiar.
10 km - 52:51(2012) -> 50:22(2013) -> 50:47 (2014) -> 48:08 (2015)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebool pisze:Wadą jest jednak to, że muszę korzystać z butów Nike
A dlaczego musisz z nich korzystać? Przecież pastylkę możesz przymocować do każdego buta.
Ja korzystam z pastylki micoacha polączonej z Garminem 310XT w butach ekiden 50. Nie widzę problemu
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
sebool
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

MiCoach ma ładne mocowanie do butów, Nike niestety nie. Biegałem jakiś czas w butach Jomy z uszytym woreczkiem na czujnik i nie chwalę sobie takiego rozwiązania.
10 km - 52:51(2012) -> 50:22(2013) -> 50:47 (2014) -> 48:08 (2015)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm.... a nie można gdzieś kupić samego uchwytu/adaptera? Muszę z ciekawości sprawdzić.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Speed_Cell z miCoacha można dobrze przymocować do sznurówek w jakimkolwiek bucie, nie tylko tych dedykowanych ;) Może być używany samodzielnie (do sportów takich jak bieganie, tenis, piłka), ale też jako czujnik kroków do całego zestawu miCoach Pacer. Nie wiem, czy takie funkcje ma Stride Sensor (czujnik kroku), który jest w zestawie Pacera - ale chyba nie.

Dla mnie rozwiązanie ze Speed_Cellem jest bardziej elastyczne - od razu mam go do wielu funkcji i sportów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ